offerBox
1

3. 5. - Degustácia vín El Coto s 5-chodovou večerou v Hoteli Elizabeth

offerImage

Pozývame vás na degustáciu vín El Coto do Hotela Elizabeth, ktorý sa nachádza v srdci mesta Trenčín priamo pod stredovekým hradom. Môžete sa tešiť na kvalitné španielske vína El Coto, ktoré budú podávané k 5-chodovej degustačnej večeri. 

Čítať viac

3+1 ZADARMO na ovocné vína Miluron s kódom RIBEZLA

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť
Winery header

Clontarf 1014

V bitke pri Clontarfe v roku 1014 poslal Írsky veľký kráľ Brian Boru vikingských útočníkov, ktorí sa vrátili, späť do mora a dosiahol pozoruhodné víťazstvo pre Írsko.

Obe armády sa stretli na poliach Clontarf pri meste Dublin na Veľký piatok na jar 1014. Bitka trvala celý deň - zúrila po poliach a lesoch bez žiadnych výhod pre ktorúkoľvek stranu. Nakoniec, so všetkými svojimi lídrami, mŕtvymi alebo zomierajúcimi, Vikingovia rozpustili mužstvo a vrátili sa späť na svoje lode. Z 8 000 mužov, ktorí v ten deň bojovali, bolo zabitých takmer 6 000. Zničenie vikingských síl vrátane smrti prakticky všetkých vikingských kráľov trvalo ukončilo prítomnosť útočníkov. Prostredníctvom tohto udatného a krvavého víťazstva v Clontarfe Brian Boru a jeho muži umožnili vznik Írska, ktoré dnes poznáme.

Írsko je známe svojou zeleňou, kopcami a kaskádovitými tokmi. Clontarf Irish Whiskey čerpá výhody z tohto prirodzeného blahobytu pomocou najlepších prísad, ktoré Írsko ponúka, počas procesu destilácie. Kombinácia jačmeňa, kukurice a čistej pramenitej vody dáva Clontarfu komplexnú arómu a mimoriadnu chuť.

Írsky jačmeň sa sladuje počas niekoľkých dní, potom sa vysuší a zmieša s nesladovaným jačmeňom a vytvorí "kašu". Táto "kaša" sa potom spracuje na vytvorenie kvapaliny, ktorá začína proces destilácie. Whiskey sa trikrát destiluje pomocou tradičných medených nádob - pot stills, ktoré zabezpečujú výrobu hladkého, jemného liehu. Potom sa prefiltruje cez drevené uhlie z Atlantického oceánu. Po dokončení destilácie má pred sebou ešte dlhú cestu. Mladá whiskey je umiestnená do vyklenutých dubových sudov po bourbone na štyri roky starenia. Počas tejto doby whisky nadobúda charakteristiky suda, v ktorom sa skladuje, absorbuje chuť a farby ponorené do dreva. Posledný krok pred fľaškovaním sa nazýva "snúbenia" alebo "vatting" whiskey. Tento proces spája chuť mnohých sudov a vyrába z roka na rok komplexnú whiskey s oceňovanou kvalitou.

ĎALŠIE SÚVISIACE PRODUKTY

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.