offerBox
1

22.8. - Prosecco Day

offerImage

Osviežujúce popoludnie plné chutí, hudby a skvelej atmosféry v štýlovom prostredí reštaurácie Apolka v centre Bratislavy.

Lístky
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť
Aké víno k jahňaciemu a teľaciemu mäsu

Aké víno k jahňaciemu a teľaciemu mäsu

Jahňacie a teľacie mäso dokresľujeme jemnejším a hladkým vínom. Pravý viedenský rezeň so zemiakovým šalátom sa servíruje s nemeckým alebo rakúskym suchým vínom z odrody Riesling alebo Grüner Veltliner. Pečenej jahňacej kotlete s pohankou si môžeme vybrať víno biele, ružové ale i červené.

Z bielych vyskúšajte suchý Pinot Grigio z Alto Adige, korenistý Tramín z Alsaska, ružové z juhu Francúzska z oblasti Languedoc Roussillon alebo Provence. Z modrých odrôd vína so zamatovou štruktúrou, Rulandské modré alebo rakúsky St. Laurent. Jahňacie na hubách je dokonalé so starším Barolom z Piemonte. Delikatesy ako teľacie líčka alebo brzlík harmonizujeme k veľkolepému Rizlingu z Rheingau alebo ku klasickej Rioje Gran Reserva z minulého storočia.

Prečítajte si článok - Zásady správneho výberu vína k mäsu. 


Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.