História vinárstva Livio Felluga sa začala písať na konci 2. svetovej vojny, keď sa Liviovi podarilo získať vinice pri Rosazzo v provincii Udine a v okolí oblasti Colli Orientali del Friuli. Livio Felluga bol odvážny, vizionársky, osvietený a celosvetovo považovaný za priekopníka fruilanskej a talianskej enológie. Známy mimoriadnou kvalitou vín zvečnenou etiketami, ktoré predstavujú starodávnu mapu jeho vinárstva.
Livio Felluga
História vinárstva Livio Felluga sa začala písať na konci 2. svetovej vojny, keď sa Liviovi podarilo získať vinice pri Rosazzo v provincii Udine a v okolí oblasti Colli Orientali del Friuli.
Livio Felluga bol odvážny, vizionársky, osvietený a celosvetovo považovaný za priekopníka fruilanskej a talianskej enológie. Známy mimoriadnou kvalitou vín zvečnenou etiketami, ktoré predstavujú starodávnu mapu jeho vinárstva. Vína Livio Felluga sa vyrábajú každý rok podľa filozofie založenej na hodnotách úcty a vášne pre krajinu a v súlade s nadčasovými vedomosťami zakladateľa. V každej fľaši je možné nájsť vlastnosti, ktoré odrážajú Friuli - vyváženosť, hladkosť, elegancia a harmónia.
Príbeh rodiny Felluga sa začal na Istrii, ktorá bola vtedy ešte súčasťou Rakúsko-Uhorska. Práve tam starý otec Felluga pestoval vinič, vyrábal vína z odrôd Refosco a Malvasia. Mali tam vinice a malú trattoriu na Isola d'Istria. Livio Felluga sa presťahoval do Friuli koncom tridsiatych rokov minulého storočia a usadil sa na miernom úpätí pohoria Rosazzo, v Brazzano neďaleko Cormons. Odvážne začal renovovať staré vinice Rosazzo a vysádzať nové, zavádzajúc inovatívne nápady a metódy. V roku 1956, keď Livio predpokladal implementáciu označenia pôvodu, si vybral starodávnu mapu oblasti, aby vytvoril ikonickú etiketu, ktorá svetu povie príbeh jeho vín. Priekopnícku víziu, hlboké znalosti, úctu k vinohradom a posadnutosť kvalitou, ktorú kedysi stelesňoval sám Livio Felluga, spoločnosť v priebehu rokov s hrdosťou vykonáva. Dnes rodinné vinárstvo vedie Liviov syn Andrea Felluga. Vďaka práci Andrey Fellugu a Viorela Flocea spolu s toskánskym konzultantom Stefanom Chiocciolim dosahujú výborné výsledky.