Návrat k tradičným, slovenským jedlám. Bryndza či slanina by veru nemali chýbať v našej domácnosti. Lenka pripravila výborný bryndzovo smotanový podplamenník nazývaný i „slovenská pizza.“ A k tradičnému jedlu vyberám „netradičný, oranžový“ Rizling rýnsky zo slovenského vinárstva Fundus Regius.

Wellness s Villa Maria – Súťaž o pobyt v hoteli Lesná
Vyhrajte pobyt v hoteli Lesná**** vo Vysokých Tatrách. Výherný poukaz platí na 2 noci pre 2 osoby v apartmáne Superior Suite s polpenziou a neobmedzeným welness.
Do súťaže sa zapojíte kúpou akéhokoľvek vína Villa Maria počas trvania súťaže do 29. 9. 2023 a to na www.wineplanet.sk alebo v ktorejkoľvek vínotéke WinePlanet. Dňa 29. 9. o 15:00 vyžrebujeme jedného výhercu tohto krásneho pobytu v hoteli s výhľadom na Lomnický štít. Pravidlá súťaže.
Hotel Lesná**** Superior v obci Stará Lesná, v podhorí Vysokých Tatier, je oázou relaxu so štýlovým ubytovaním, unikátnym wellness a prvým, jediným Spa by L´Occitane na Slovensku, vychýrenou kuchyňou pod vedením Petra Ďurča a najmä osobným prístupom k hosťom. Hotel Lesná je adult friendly hotel a ponúka ubytovanie v apartmánoch najvyššieho európskeho štandardu. Dokonalé prostredie, ktoré vám umožní zregenerovať svoje sily, oddávať sa rozmaznávaniu a vychutnať pôžitok z dokonalého oddychu s vínom Villa Maria v pohári.
Villa Maria je obľúbená značka vína spájajúca sa s Novým Zélandom a dokonalým Sauvignon Blanc. Od roku 1961, kedy bolo vinárstvo založené, prešlo obrovský kus cesty. Okrem ikonickej odrody Sauvignon Blanc typickej pre Nový Zéland, vinárstvo dnes pestuje ďalších 27 odrôd. Pod vedením majiteľa Sir Georga Fistonicha Villa Maria patrí k najlepším a k najúspešnejším vinárstvam Nového Zélandu.
Vinohrady vinárstva Villa Maria sa nachádzajú v štyroch oblastiach ostrova - Auckland, kde vinárstvo aj sídli, ďalej Hawkes Bay, Gisborne a Marlborough. Villa Maria kladie veľký dôraz práve na vinohrady, ktoré prechádzajú postupne do režimu organic. Udržateľnosť sa začína vo vinici a pokračuje cez všetky aspekty procesu výroby vína. Iba v minulom roku vysadili vo vinohradoch vyše 700 kg semien divých rastlín, aby pritiahli užitočný hmyz a podporili biodiverzitu. Vinárstvo podniká kroky smerom k nulovému odpadu, znižuje emisie uhlíka a sústreďuje sa na výrobu organických vín. Už v roku 1999 zaviedli vo vinárstve ekologické zásady. V 2007 Villa Maria dosiahla medzinárodne uznávanú certifikáciu BioGro Organic pre 21 hektárový blok v Hawkes Bay a sa stala prvým vinárstvom na Novom Zélande, ktoré získalo certifikát BioGro. V súčasnosti je ekologicky spravovaných viac ako 30% (100 hektárov) viníc.
Ďalšie články

Pravidelne meníme ponuku vín od slovenských i zahraničných vinárov. Ochutnajte výnimočné cuvée z východoslovenskej oblasti z vinárstva Fundus Regius a tiež zaujímavú novinku z BIO vinárstva Papillon Víno od Francúza.
Nový blog: Ročník 2023 slovami slovenských vinohradníkov a vinárov

Hoci je káva pre väčšinu ľudí každodennou rutinou, hrá významnú úlohu aj v barmanstve. Svet kávových kokteilov zahŕňa nadčasové klasiky, ale aj moderné recepty. Ak ste milovníkom kávy, musíte vyskúšať tieto kávové koktaily na báze kávy Lavazza!
Káva Lavazza vďaka svojej vynikajúcej kvalite, inováciám, pokroku a zodpovednému podnikaniu sa rozšírila do celého sveta. Ročne svojim zákazníkom servíruje vyše 27 miliárd šálok kávy.

V posledných rokoch sa s pojmom Frizzante stretávame aj na etiketách slovenských vín. Trend výroby a pitia Frizzante k nám prichádza najmä z Talianska, ale aj z Nemecka, Rakúska a Moravy. Tento typ vína oceňuje predovšetkým mladá generácia.
Označenie Frizzante pochádza z taliančiny a po slovensky znamená „jemne perlivé“. V Taliansku je Frizzante tradične prívlastkom Prosecca.