offerBox
1

3. 5. - Degustácia vín El Coto s 5-chodovou večerou v Hoteli Elizabeth

offerImage

Pozývame vás na degustáciu vín El Coto do Hotela Elizabeth. Môžete sa tešiť na kvalitné španielske vína El Coto, ktoré budú podávané k 5-chodovej degustačnej večeri. 

Čítať viac

Jarná akcia do -40% na vína a alkohol

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Ochutnajte novinky ¡Hola! a La Marca. Prosecco & Cava v akcii až -30%

Významné ocenenie pre rum Blue Stamp zo San Francisca

Významné ocenenie pre rum Blue Stamp zo San Francisca

Začiatkom roka 2020 sa konala prestížna súťaž San Francisco World Spirits Competition (SFWSC), na ktorej odborná porota ocenila kvality rumu Blue Stamp a udelila mu bronzovú medailu.

San Francisco Spirits Competition je jedna z najprestížnejších a najvplyvnejších svetových súťaží destilátov a koná sa každoročne v marci v San Franciscu už od roku 2000. Destiláty hodnotí 47 členná porota pozostávajúca z najrešpektovanejších a najskúsenejších odborníkov z tohto odvetvia.


Blue Stamp pochádza z exotického ostrova Maurícius. Bol vydaný v limitovanej edícii pre Slovensko v spolupráci so spoločnosťou Corner & Co, ktorá prihlásila tento rum do súťaže.
Od roku 2015 je to zatiaľ prvá registrácia zo Slovenska s medailovým výsledkom. Blue Stamp je za posledných 10 rokov prvým maurícijským rumom v kategórii tmavých a zlatých rumov, ktorý získal ocenenie na tejto prestížnej súťaži.

Rum bol vytvorený Fredericom Bestelom - Master Blender slávnych rumov pochádzajúcich z ostrova Maurícius. Každá fľaša nesie jedinečné číslovanie a Fredericov podpis. Získava sa destiláciou melasy z cukrovej trstiny dopestovanej výlučne na ostrove. Následne zreje v sudoch z Južnej Afriky, v ktorých predtým odpočívali rôzne fortifikované vína. Tie mu dodávajú arómy amerického duba a sladký záver portského a sherry.

Blue Stamp je výnimočný svojou jemnou  arómou sušeného ovocia v kombinácii s praženými makadamovými orechmi. Blue Stamp si zachováva osobitý charakter a reprezentuje oblasť svojho pôvodu. Pri jeho tvorbe sa Frederic zameral na vytvorenie odlišnej chute, ktorá si svojou jedinečnosťou získala hodnotiteľov súťaže SFWSC. Vyrobený je podľa špecifických požiadaviek pána Chládeka, majiteľa Corner & Co.

Pečať kvality

A prečo názov Blue Stamp? Na ostrove Maurícius vydali 21. septembra 1847 poštovú známku, ktorá je dnes považovaná za klenot filatelistického sveta. Tento deň vyšli dve známky. Oranžovo červená v hodnote jednej penny a tmavo modrá, ktorá mala hodnotu dvoch pencí. Každý exemplár bol vydaný v počte 500 kusov.

Objavte s nami Rum Blue Stamp na eshope Spiritplanet

Navrhol ich Joseph Osmond Barnard a na oboch je vyobrazená kráľovná Viktória. Dostupné filatelistické pramene uvádzajú, že tzv. Modrého Maurícia sa zachovalo 12 exemplárov a oranžovo červených 14-15 kusov.

Väčšina z nich je v rukách súkromných zberateľov, niektoré sa dostali aj do oficiálnych zbierok alebo múzeí. Názov rumu Blue Stamp je zárukou kvality, pod ktorú sa podpisuje pečať ich tvorcov a zároveň je výnimočný, tak ako slávna známka Modrý Maurícius.

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.