offerBox
1

3. 5. - Degustácia vín El Coto s 5-chodovou večerou v Hoteli Elizabeth

offerImage

Pozývame vás na degustáciu vín El Coto do Hotela Elizabeth. Môžete sa tešiť na kvalitné španielske vína El Coto, ktoré budú podávané k 5-chodovej degustačnej večeri. 

Čítať viac

Jarná akcia do -40% na vína a alkohol

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Ochutnajte novinky ¡Hola! a La Marca. Prosecco & Cava v akcii až -30%

Villa Maria: klenot z Nového Zélandu

Villa Maria: klenot z Nového Zélandu

Spoznajte príbeh najznámejšieho novozélandského vinárstva, ktoré produkuje skvelé vína všetkých druhov. Moderné vinárstvo oprávnene zbiera najvyššie hodnotenie za produkty aj pokrokový prístup.
 


Začiatky vinárstva Villa Maria sa odohrali v roku 1961, kedy si 21-ročný George Fistonich prenajal od svojho otca asi päť akrov (cca 2 ha) v Mangere na predmestí Aucklandu. Na pestovanie viniča zvolil plochu jedného akra (asi 0,5 ha), nasledujúci rok zožal hrozno a vyrobil prvé víno pod hlavičkou Villa Maria Estate.

Počas 60. rokov rozkvitala Villa Maria tiež vďaka podpore manželky zakladateľa. Vinárstvo produkovalo suché červené a biele vína z viniča zo širokého okolia Aucklandu. Na začiatku 70. rokov si zakladateľ mohol dovoliť zamestnanca a vinárstvo začalo expanziu.

V roku 2000 bolo otvorené vinárstvo Marlborough a o rok neskôr sa vinárstvo rozhodlo zavrhnúť tradičné korky a prejsť kompletne na skrutkovacie uzávery. V roku 2005 sa otvorilo vinárstvo Auckland, spoločne s vinárskym parkom.

V roku 2009 bol George Fistonich vymenovaný za rytiera pre svoje prínosy v novozélanskom vinohradníctve a získal titul Sir. Myšlienky a činy vizionárskeho zakladateľa dokonale reprezentujú zrod a pokrok vinárstva, ktoré v roku 2012 oslávilo 50 rokov existencie. Medzi hlavné vinice, ktoré vinárstvo využíva, patria lokality Aucklande, Marlborough, Hawkes Bay. V súčasnosti Villla Maria zamestnáva viac ako 250 stálych pracovníkov a exportuje vína do viac ako 50 krajín sveta. Právom sa honosí titulom - najviac oceňované vinárstvo Nového Zélandu.

Vinárstvo sa plne odovzdalo trvalo udržateľnému prístupu a dlhodobému cieľu vyrábať vína v bio organickej kvalite. Dnes je približne 25 % vinohradov obrábaných organicky, bez použitia syntetických pesticídov alebo hnojív a 22 % vinohradov už získalo organickú certifikáciu. Vo viniciach používajú prirodzené osvetlenie. 70 % obalu vína Private Bin je vyrobeného z recyklovaných materiálov. Firma takisto začala používať o 33 gramov ľahšie fľaše pre zníženie emisií uhlíka. Vo viniciach sa pasie približne 500 oviec, ktoré okrem spásania poskytujú aj prirodzené hnojivo.

Objavte vína Villa Maria v našom eshope.

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.