offerBox
1

3. 5. - Degustácia vín El Coto s 5-chodovou večerou v Hoteli Elizabeth

offerImage

Pozývame vás na degustáciu vín El Coto do Hotela Elizabeth. Môžete sa tešiť na kvalitné španielske vína El Coto, ktoré budú podávané k 5-chodovej degustačnej večeri. 

Čítať viac

Jarná akcia do -40% na vína a alkohol

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Ochutnajte novinky ¡Hola! a La Marca. Prosecco & Cava v akcii až -30%

Tokajské víno dodá iskru každému vianočnému stolu

Tokajské víno dodá iskru každému vianočnému stolu

Cez Vianoce si treba dopriať to najlepšie sebe aj svojim blízkym. Tokajský výber je označovaný ako víno kráľov, je neodmysliteľnou súčasťou vianočného stola.

Vianočná tokajská akcia len do 24.12. – 10% zľava na Tokajský výber 3,4,5 a 6 putňový a darčekový box


 

Svetovo oceňované vína vhodne doplnia vaše sviatočné menu alebo potešia ako dar. Sú výrazné v chuti aj vôni, s arómou čiernej kávy a horkej čokolády. Tokajská pôda im dodala minerálnu chuť. Kto by odolal tomuto jantárovému zlatu. 

Pri slove „tokajské“ si väčšinou predstavíte putňové vína. Sú to takzvané tokajské výbery. Vyrabajú sa tradičnou oxidatívnou metódou z tokajských odrôd Furmint, Lipovina a Muškát žltý. K výberom neodmysliteľne patria ručne oberané cibéby – zdravé bobule hrozna napadnuté ušľachtilou formou plesne Botrytis cinerea, ktorá naruší šupku, a tým sa z bobule odparí voda a koncentruje cukor.

Cibéby sú jedinečné práve vo Vinohradníckej oblasti Tokaj. Nevytvoria sa tiež každý rok, preto sú „putňové“ vína také vzácne. Putňa je historický názov, boli to drevené koše, do každej sa vošlo cca 25 kíl hrozna. Podľa počtu putní na tzv. gönsky sud (136 litrov) sa rozlišujú troj až šesťputňové vína. Tokajský výber musí zrieť v drevenom sude minimálne tri roky, z toho aspoň dva roky v klasickej tufovej pivnici.

V našej ponuke nájdete Tokajský výber 3, 4, 5 a 6 putňový. Pod stromček sa bude hodiť darčekový set dvoch vín v drevenom boxe.

Ostrožovič Tokajský výber 3-putňový 2004

Noblesné biele víno zlatej jantárovožltej farby s bohatou slzou na kalichu. Typická chlebovinka v bukete je podčiarknutá tónmi sušeného ovocia, bohatou mineralitou v chuti a s potenciálom zrenia.

Ukázať víno na eshope

 

 

Ostrožovič Tokajský výber 4-putňový 2003

Ľahšia verzia klasického výberu. Jemne oxidatívna vôňa s tónmi sušeného ovocia a chlebovej kôrky. Stredne plné telo a svieži charakter. Výborný partner k perníkovému závinu s vlašskými orechami.

Ukázať víno na eshope

 

Ostrožovič Tokajský výber 5-putňový 2003

Víno s klasickým tokajským prejavom. Výrazné vo vôni aj chuti. Tóny sušeného ovocia, kávy a horkej čokolády. Dlhý, medovo oxidatívny záver.

Ukázať víno na eshope

 

 

Ostrožovič Tokajský výber 6-putňový 2003

Šesť drahocenných putní pravých tokajských cibéb (hrozienok) dobre ukrytých v tomto víne dáva jeho chuti pečať maximálnej kvality. Je to to najvzácnejšie, čo nám tokajský región môže poskytnúť.

Ukázať víno na eshope

 

Ostrožovič - Set pre sladkých 365 dní v roku

Balíček troch tokajských vín pre 365 sladkých dní do nového roka. Krásny darček a dokonalé vína pre sviatočnú vianočnú atmosféru. Set obsahuje 3 putňový, 6 putňový a 5 putňový tokajský výber Ostrožovič.

Svetovo oceňované vína, ktoré sú výrazné v chuti aj vôni, s arómou čiernej kávy a horkej čokolády. Tokajská pôda im dodala minerálnu chuť. Kto by odolal tomuto jantárovému zlatu.

Ukázať set na eshope

 

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.