offerBox
1

3. 5. - Degustácia vín El Coto s 5-chodovou večerou v Hoteli Elizabeth

offerImage

Pozývame vás na degustáciu vín El Coto do Hotela Elizabeth, ktorý sa nachádza v srdci mesta Trenčín priamo pod stredovekým hradom. Môžete sa tešiť na kvalitné španielske vína El Coto, ktoré budú podávané k 5-chodovej degustačnej večeri. 

Čítať viac

3+1 ZADARMO na ovocné vína Miluron s kódom RIBEZLA

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť
Tipy na vína zo slovenského vinárstva Chateau Grand Bari

Tipy na vína zo slovenského vinárstva Chateau Grand Bari

Mladá, dynamická a rýchlo sa rozvíjajúca vinárska spoločnosť Chateau Grand Bari pôsobí v Tokajskej oblasti v obci Veľká Bara. Obhospodaruje približne 60 ha viníc. Víno vyrába výhradne z hrozna z vlastných vinohradov, aby bola zachovaná kontinuita terroir. Snahou je vyrábať špičkové vína z produkcie ekologického vinárstva pre najnáročnejších milovníkov vína.

Na naše otázky odpovedá Pavol Krištín.


 

Ktoré víno z Vašej ponuky je absolútna topka, na ktoré ste ako vinárstvo hrdý? Odporučte čitateľom víno, ktoré by mali určite ochutnať a prečo.

Odporúčal by som víno ROYAL CUVÉE, ktoré je našou vlajkovou loďou, na výrobu tohto vína bolo selektované najkrajšie hrozno z celého vinohradu. Kráľovské spojenie furmintu, lipoviny a muškátu žltého z Tokaja si Vás získa vôňou lúčnych kvetov, ktoré osviežila ranná rosa. V pohári plná chuť jabĺčka pečeného v mede, no s rafinovaným záverom kyselinky, ktorá tajomne zahaľuje vyšší zbytkový cukor. Toto umelecké dielo sme poslali na najprísnejšie hodnotenú medzinárodnú súťaž Víno Tirnavia. Naše ROYAL CUVÉE 2019 tam získalo s hodnotením 92,33 bodov veľkú zlatú medailu, šampíona kategórie a dokonca aj šampióna celej súťaže.

Vedeli by ste nám odporučiť jesennú kombináciu jedla a Vášho vína?

Áno samozrejme. Napríklad rolované jahniace stehno plnené zeleninou pečené na zázvore, beluga šošovica s fazuľkovým strukom, zemiaky s rozmarínom. K tomuto jedlu by som odporučil víno ALFA. Tento furmint je špecialita pre náročného vinára, vyrobené metódou sur lie. Osloví hlavne milovníka vína, ktorý ho nevníma len na základe prvého dotyku, ale vie oceniť jeho vrstvy a rozmer. Víno s ktorým sa viete celý večer porozprávať, no musíte mu vedieť načúvať. Výborne sa hodí práve do gastronómie.

 

Ktoré Vaše víno je najobľúbenejšie a dá sa povedať, že sa na Slovensku najviac predáva?

Je to víno MÚZA, familiárne ho označujeme aj ako víno, čo chutí všetkým. MÚZA je výnimočná svojím netypickým zložením. Je vyrobená tzv. kupážou (teda sceľovaním) Muškátu žltého a Zéty. Práve zriedkavá tokajská odroda Zéta dodáva vínu jeho  tropický charakter. Toto biele, akostné značkové víno s chráneným označením pôvodu je rozpoznateľné svojou sviežosťou a šťavnatosťou. Je to ideálny mix aromatických odrôd a správneho množstva zbytkového cukru, ktorý robí polosladkú MÚZU zaujímavou pre rozmanitú skupinu konzumentov – od fanúšikov šumivého vína, cez zarytého vyznávača suchých odrodových vín, až po milovníka tokajských putňákov.

Prezraďte nám nejaké novinky alebo aktuálne úspechy vo Vašom vinárstve?

Jedna z najväčších noviniek je, že sme uviedli na trh naozaj veľké víno. Furmint Reserva 2019 je limitovaná edícia v počte len 750 ks. Predstavujeme Vám naozaj veľký Furmint Reserva, ktorý vyzrieval v našich najlepších sudoch po samotoku. Do vína sa dostali len bobule hrozna po prísnej selekcii, v čase ich najväčšej slávy. Ohromí Vás mohutná aróma vanilky popretkávaná odrodovým charakterov Furmintu. Chuťové kanáliky Vám zaplní korenistý koktejl s krémou dochuťou. 

Čo sa týka úspechov, rád by som spomenul medzinárodná súťaž vín BOGÁCS. Naša MÚZA získala zlatú medailu a TUF krásnu striebornú medailu. 

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.