HalloWine -35%

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Práve prebieha inventúra skladu. Všetky objednávky budú expedované od 6. októbra 2025. Do tohto dátumu je blesková zásielka pozastavená. Ďakujeme za pochopenie.

Blog na tému Výroba vína

Odísť z témy

Výroba vína

05. 03. 2020

Každý vinár hovorí, že kvalitné víno sa rodí vo vinici.

Najdôležitejšou zložkou pri výrobe vína je teda kvalitná surovina, čiže hrozno, ktoré treba zberať v jeho optimálnej fenolickej zrelosti. Pomer kyselín a cukru musí byť harmónii, dôležité je pH. Pri modrých odrodách zohráva dôležitú úlohu aj zrelosť semienok v bobuli hrozna /taníny/ a obsah antokyanových farbív.

Čítať viac >

Červené víno a jeho výroba

17. 01. 2019

Veľa ľudí miluje červené víno, pohár červeného je totiž jeden zo spôsobov ako si spríjemniť bežný deň alebo večer. Niektorí z vás preferujú plnší Cabernet, niektorí ľahší, ovocnejší Pinot.

Ako sa ale vaše obľúbené víno vyrába? Poďme sa spolu pozrieť na kroky výroby červeného vína.

Čítať viac >

Šumivé víno a jeho výroba

20. 05. 2011

Šumivé víno sa vyrába prirodzeným procesom druhotného kvasenia (bez prídavku oxidu uhličitého). Oxid uhličitý vzniká v šumivých vínach kvasením, pričom jeho tlak vo fľaši po dokvasení musí dosiahnuť najmenej 350 kPa pri teplote 20°C. Druhotné kvasenie môže prebiehať tradičným spôsobom vo fľašiach, v uzatvorenom tanku, alebo kombináciou oboch spôsobov.

Čítať viac >

Preskúmajte témy

Najviac čítané

Prečítajte si Taste & Enjoy

 

Taliansko
Balíček Najlepšie Prosecco
mix -
Balíček Najlepšie Prosecco
Slovensko
Balíček TOP slovenské vína
mix -
Balíček TOP slovenské vína
Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.