Rôzne príchute
Vo finále mal gin 18 byliniek , ktoré boli oddelené a destilované v štyroch samostatných dávkach, následne sa zmiešali a vytvorili chutný švajčiarsky gin. Zaujímavý chuťový profil vytvorili pomocou citrónov, pomarančovej kôry, čerstvých grapefruitov, dráča, vavrínových bobúľ, senných kvetov, kvetov ďatelín, medovky, verbeny, yzopu, harmančeka, listov z čiernych ríbezlí, kosatca, bodliaka carline, kardamónu, sladkého drievka a samozrejme z najlepšieho výberu borievok.
V roku 2014 zverili produkciu do odborných rúk Hansa Erismanna z Brennerei Erismann v Eschenmosene. Majiteľovi presláveného liehovaru, ktorého malinové destiláty získali titul „Najlepší švajčiarsky "schnapps" v roku 2013 v časopise Swiss Wine Journal.
Starostlivá výroba
Zatiaľ čo Hans dohliadal na destiláciu, receptúru džinu a väčšinu prác stále vykonával Oliver. Všetko pripravuje, kým sa začne destilácia, každá dávka byliniek sa maceruje 6 až 10 hodín. Džin sa vyrába len v malých množstvách 100 – 120 litrov, veľmi pomalou a dôslednou destiláciou pre dosiahnutie najlepšej možnej extrakcie.
Výroba väčšiny ginov je týmto procesom ukončená. Oliver a Ralph chceli viac, a tak vyrábajú päť produktov rôznymi metódami, kde je ich hlavným tajomstvom blendovanie čím vznikajú nové chuťové profily.
Toto tajomstvo si uchovali a 30. 10. 2017 otvorili vlastnú destilériu s názvom Liquid Spirit Distillery, kde jedinečný gin ešte zvelebujú a už s určitosťou vieme, že sa nezastavia a donesú nášmu svetu dalšie poklady v podobe original SWISS ginu.