offerBox
1

3. 5. - Degustácia vín El Coto s 5-chodovou večerou v Hoteli Elizabeth

offerImage

Pozývame vás na degustáciu vín El Coto do Hotela Elizabeth. Môžete sa tešiť na kvalitné španielske vína El Coto, ktoré budú podávané k 5-chodovej degustačnej večeri. 

Čítať viac

Jarná akcia do -40% na vína a alkohol

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Ochutnajte novinky ¡Hola! a La Marca. Prosecco & Cava v akcii až -30%

Švajčiarsky Gin Nginious!

Švajčiarsky Gin Nginious!

Švajčiarsko je známe svojou nádhernou krajinou, ktorá ukrýva poklad neoceniteľnej kvality – rôznorodé bylinky.

Oliver Ulrich a Ralph Villiger dostali skvelý nápad, ako ich využiť a vytvoriť symbol ich milovanej domoviny – gin Nginious!


Gin sa vyrába len s veľmi pomalou a dôslednou destiláciou pre dosiahnutie najlepšej možnej extrakcie.

 

Po mnohých výskumoch si uvedomili, že zatiaľ čo bolo k dispozícii niekoľko švajčiarskych ginov, žiaden z nich nebol dostatočne populárny na to, aby sa považoval za skutočný „švajčiarsky gin‟.  Vyrobili teda gin, ktorý má typické bylinky a sviežosť, ktorú si prirodzene spojíte so Švajčiarskom. V ponuke máme 4 druhy ginov Nginious rôznych chutí.

Giny Nginious! nájdete v našom eshope.

Rôzne príchute

Vo finále mal gin 18 byliniek , ktoré boli oddelené a destilované v štyroch samostatných dávkach, následne sa zmiešali a vytvorili chutný švajčiarsky gin. Zaujímavý chuťový profil vytvorili pomocou citrónov, pomarančovej kôry, čerstvých grapefruitov, dráča, vavrínových bobúľ, senných kvetov, kvetov ďatelín, medovky, verbeny, yzopu, harmančeka, listov z čiernych ríbezlí, kosatca, bodliaka carline, kardamónu, sladkého drievka a samozrejme z najlepšieho výberu borievok.

V roku 2014 zverili produkciu do odborných rúk Hansa Erismanna z Brennerei Erismann v Eschenmosene. Majiteľovi  presláveného liehovaru, ktorého malinové destiláty získali titul „Najlepší švajčiarsky "schnapps" v roku 2013 v časopise Swiss Wine Journal.

 

Starostlivá výroba

Zatiaľ čo Hans dohliadal na destiláciu, receptúru džinu a väčšinu prác stále vykonával Oliver. Všetko pripravuje, kým sa začne destilácia, každá dávka byliniek sa maceruje 6 až 10 hodín. Džin sa vyrába len v malých množstvách 100 – 120 litrov, veľmi pomalou a dôslednou destiláciou pre dosiahnutie najlepšej možnej extrakcie.

Výroba väčšiny ginov je týmto procesom ukončená. Oliver a Ralph chceli viac, a tak vyrábajú päť produktov rôznymi metódami, kde je ich hlavným tajomstvom blendovanie čím vznikajú nové chuťové profily.

Toto tajomstvo si uchovali a 30. 10. 2017 otvorili vlastnú destilériu s názvom Liquid Spirit Distillery, kde jedinečný gin ešte zvelebujú a už s určitosťou vieme, že sa nezastavia a donesú nášmu svetu dalšie poklady v podobe original SWISS ginu.

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.