Gruzínske vinárstvo Bruale úspešne nadväzuje na 8000 ročnú históriu výroby vín oblasti Kakheti. Ako hovoria ich autori, vína z Bruale nie sú len nápoj, ale aj spôsob života. Alebo " vína pre srdečnú konverzáciu."

Novinky z vinárstva Mouton Cadet v BIO kvalite
Vinárstvo Mouton Cadet vzniklo v roku 1930 na základe rozhodnutia baróna Philippa de Rothschilda, ktorý chcel sprístupniť časť svojej produkcie. O 90 rokov vzniká nová kolekcia vín vo verzii bio a vegan.
Mouton Cadet Rosé x Mathilde Bio 2022
Mouton Cadet predstavuje novinku. Ružové víno Rosé x Mathilde s kolekciou etikiet nakreslených v osobitom štýle inšpirovanom životným štýlom francúzskeho pobrežia Atlantiku. Objavte víno s ovocným charakterom, ktoré rešpektuje Bordeaux terroir.
Vinárstvo Mouton Cadet prizvalo Mathilde, pravnučku baróna Philippe de Rothschilda, aby im pomohla definovať toto ružové víno. Na základe jej chutí vytvorili rosé s ideálnym chuťovým profilom: svieže, ovocné a šťavnaté. To je dôvod, prečo ročník 2022 obsahuje podpis Mathildy ako symbol dedičstva a prechodu z jednej generácie na druhú.
100% Bio a vegan.
Víno Rosé x Mathilde je vyrobené s rešpektom v súlade s požiadavkami na bio a vegan vína. Mouton Cadet sa spojil so 7 vinohradníkmi, aby vybrali 30 hektárov vinohradov v bio režime v Bordeaux na ílovo-vápenatej pôde. Víno sa vyrába sa priamym lisovaním hrozna odrody Merlot. Nasleduje fermentácia v nerezových tankoch pri kontrolovanej teplote.
Víno svetlej farby so sviežou vôňou i chuťou. Dominancia malín, ružového grapefruitu a šťavnatého ananásu. Šťavnatá, ovocná chuť s hravou kyselinkou. Minerálny záver s delikátnosťou exotického ovocia. Víno, ktoré sa pije vychladené. Je ideálne ako aperitív s priateľmi a rodinou a dobre sa kombinuje s tzatziki nátierkou, zeleninovou prípadne cviklovou penou.
Mouton Cadet Rouge Bio 2022
Mouton Cadet spolupracuje s 8 partnerskými vinohradníkmi na 60 hektárov viníc v bio režime v Bordeaux väčšinou na hlinito-vápenatých pôdach.
Mouton Cadet Bio Rouge je typický Bordeaux blend odrôd Merlot 88%, Malbec 7%, Cabernet Sauvignon 3% a Cabernet Franc 2% z ekologických vinohradov. Po ručnom zbere sa hrozno ihneď odvezie do lisovne, kde sa triedi. Nasleduje fermentácia v nerezových tankoch pri kontrolovanej teplote. Po dokončení fermentácie víno leží 6 mesiacov na jemných kaloch.
Ľahká sklenená fľaša, recyklovateľná hliníková kapsula, prírodná korková zátka a etiketa z recyklovaného papiera svedčia o hlbokom záväzku chrániť našu planétu.
Intenzívna fialová farba so svetlo karmínovými odleskami V ovocnej vôni dominujú tóny sliviek, čiernych ríbezlí a černíc. Chuť nadväzuje na ovocnú textúru s bohatým prejavom. Výborne sa kombinuje s hovädzím tatarákom alebo husacím prsiam so zázvorom, červenou kapustou a majoránom. Podľa šéfkuchára Maxima Roussarieho toto víno a artičokový koláč v barigoule, so špargľovými tagliatelle a omáčkou s bylinkami a kandizovanými paradajkami tvoria úžasne lahodnú kombináciu.
Ďalšie články

Ak hľadáte talianske víno, ktoré spája modernosť s dostupnou cenou, vína Ca del Lago je skvelou voľbou. Táto talianska značka prináša výber vín z typicky talianskych odrôd a oblastí. Ponúka svieže biele, ľahké ružové aj plné červené vína s priaznivou cenou. V našom portfóliu nájdete vína, ktoré potešia milovníkov rôznych štýlov.

Nový Zéland je známy nielen krásnou prírodou a čistotou, ale aj kuchyňou, ktorá vychádza z darov mora, kvalitného mäsa a sviežeho ovocia. V spojení s tamojšími vínami vznikajú neopakovateľné chuťové zážitky. Prinášame vám päť typických jedál, ktoré si viete pripraviť aj doma, a odporúčania, ktoré vína Villa Maria sa k nim hodia najlepšie.

Nie vždy je po ruke barman a nie vždy je čas miešať náročné drinky. Aj doma však môžete zažiť atmosféru koktailového baru – stačí otvoriť fľašu Barback’s. Táto novinka v ponuke WinePlanet prináša hotové koktaily vo fľaši, pripravené podľa originálnych receptúr skúsených barmanov.
Celú kolekciu Barback’s nájdete u nás: Barback’s na WinePlanet