Keď sa tradícia snúbi s vášňou, vzniká najlepšie víno na svete. Bez vína by nebolo Francúzsko a bez Francúzska by nebolo víno - krajina galského kohúta je jedným z najväčších a najznámejších producentov vína na svete.
Novinky z vinárstva Mouton Cadet v BIO kvalite
Vinárstvo Mouton Cadet vzniklo v roku 1930 na základe rozhodnutia baróna Philippa de Rothschilda, ktorý chcel sprístupniť časť svojej produkcie. O 90 rokov vzniká nová kolekcia vín vo verzii bio a vegan.
Mouton Cadet Rosé x Mathilde Bio 2022
Mouton Cadet predstavuje novinku. Ružové víno Rosé x Mathilde s kolekciou etikiet nakreslených v osobitom štýle inšpirovanom životným štýlom francúzskeho pobrežia Atlantiku. Objavte víno s ovocným charakterom, ktoré rešpektuje Bordeaux terroir.
Vinárstvo Mouton Cadet prizvalo Mathilde, pravnučku baróna Philippe de Rothschilda, aby im pomohla definovať toto ružové víno. Na základe jej chutí vytvorili rosé s ideálnym chuťovým profilom: svieže, ovocné a šťavnaté. To je dôvod, prečo ročník 2022 obsahuje podpis Mathildy ako symbol dedičstva a prechodu z jednej generácie na druhú.
100% Bio a vegan.
Víno Rosé x Mathilde je vyrobené s rešpektom v súlade s požiadavkami na bio a vegan vína. Mouton Cadet sa spojil so 7 vinohradníkmi, aby vybrali 30 hektárov vinohradov v bio režime v Bordeaux na ílovo-vápenatej pôde. Víno sa vyrába sa priamym lisovaním hrozna odrody Merlot. Nasleduje fermentácia v nerezových tankoch pri kontrolovanej teplote.
Víno svetlej farby so sviežou vôňou i chuťou. Dominancia malín, ružového grapefruitu a šťavnatého ananásu. Šťavnatá, ovocná chuť s hravou kyselinkou. Minerálny záver s delikátnosťou exotického ovocia. Víno, ktoré sa pije vychladené. Je ideálne ako aperitív s priateľmi a rodinou a dobre sa kombinuje s tzatziki nátierkou, zeleninovou prípadne cviklovou penou.
Mouton Cadet Rouge Bio 2022
Mouton Cadet spolupracuje s 8 partnerskými vinohradníkmi na 60 hektárov viníc v bio režime v Bordeaux väčšinou na hlinito-vápenatých pôdach.
Mouton Cadet Bio Rouge je typický Bordeaux blend odrôd Merlot 88%, Malbec 7%, Cabernet Sauvignon 3% a Cabernet Franc 2% z ekologických vinohradov. Po ručnom zbere sa hrozno ihneď odvezie do lisovne, kde sa triedi. Nasleduje fermentácia v nerezových tankoch pri kontrolovanej teplote. Po dokončení fermentácie víno leží 6 mesiacov na jemných kaloch.
Ľahká sklenená fľaša, recyklovateľná hliníková kapsula, prírodná korková zátka a etiketa z recyklovaného papiera svedčia o hlbokom záväzku chrániť našu planétu.
Intenzívna fialová farba so svetlo karmínovými odleskami V ovocnej vôni dominujú tóny sliviek, čiernych ríbezlí a černíc. Chuť nadväzuje na ovocnú textúru s bohatým prejavom. Výborne sa kombinuje s hovädzím tatarákom alebo husacím prsiam so zázvorom, červenou kapustou a majoránom. Podľa šéfkuchára Maxima Roussarieho toto víno a artičokový koláč v barigoule, so špargľovými tagliatelle a omáčkou s bylinkami a kandizovanými paradajkami tvoria úžasne lahodnú kombináciu.
Ďalšie články
Rakúsko pokračuje v stanovovaní meradiel v ekologicky uvedomelom vinohradníctve. V súlade s rozsiahlym a nezávisle kontrolovaným vinohradníckym programom „Udržateľné Rakúsko“ sa v súčasnosti vinič pestuje takmer 12 000 hektárov viníc, čo zodpovedá 27 % celkovej plochy v Rakúsku. Ide o pozoruhodný vývoj vzhľadom na to, že certifikačný program bol spustený len pred desiatimi rokmi.
Keď prvýkrát ochutnáte nealkoholický gin, je to ako otvoriť dvere do paralelného vesmíru. Vaša ďalšia otázka je ako sa vyrába nealkoholický gin? Dodržiava sa pri výrobe rovnaký postup ako pri tradičnej výrobe ginu a alkohol sa potom jednoducho odstráni?