UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť
Novinky z vinárstva Mouton Cadet v BIO kvalite

Novinky z vinárstva Mouton Cadet v BIO kvalite

Vinárstvo Mouton Cadet vzniklo v roku 1930 na základe rozhodnutia baróna Philippa de Rothschilda, ktorý chcel sprístupniť časť svojej produkcie. O 90 rokov vzniká nová kolekcia vín vo verzii bio a vegan.


Mouton Cadet Rosé x Mathilde Bio 2022

Mouton Cadet predstavuje novinku. Ružové víno Rosé x Mathilde s kolekciou etikiet nakreslených v osobitom štýle inšpirovanom životným štýlom francúzskeho pobrežia Atlantiku. Objavte víno s ovocným charakterom, ktoré rešpektuje Bordeaux terroir.

Vinárstvo Mouton Cadet prizvalo Mathilde, pravnučku baróna Philippe de Rothschilda, aby im pomohla definovať toto ružové víno. Na základe jej chutí vytvorili rosé s ideálnym chuťovým profilom: svieže, ovocné a šťavnaté. To je dôvod, prečo ročník 2022 obsahuje podpis Mathildy ako symbol dedičstva a prechodu z jednej generácie na druhú.

100% Bio a vegan. 

Víno Rosé x Mathilde je vyrobené s rešpektom v súlade s požiadavkami na bio a vegan vína. Mouton Cadet sa spojil so 7 vinohradníkmi, aby vybrali 30 hektárov vinohradov v bio režime v Bordeaux na ílovo-vápenatej pôde. Víno sa vyrába sa priamym lisovaním hrozna odrody Merlot. Nasleduje fermentácia v nerezových tankoch pri kontrolovanej teplote.

Víno svetlej farby so sviežou vôňou i chuťou. Dominancia malín, ružového grapefruitu a šťavnatého ananásu. Šťavnatá, ovocná chuť s hravou kyselinkou. Minerálny záver s delikátnosťou exotického ovocia. Víno, ktoré sa pije vychladené. Je ideálne ako aperitív s priateľmi a rodinou a dobre sa kombinuje s tzatziki nátierkou, zeleninovou prípadne cviklovou penou.

Mouton Cadet Rouge Bio 2022

Mouton Cadet spolupracuje s 8 partnerskými vinohradníkmi na 60 hektárov viníc v bio režime v Bordeaux väčšinou na hlinito-vápenatých pôdach.

Mouton Cadet Bio Rouge je typický Bordeaux blend odrôd Merlot 88%, Malbec 7%, Cabernet Sauvignon 3% a Cabernet Franc 2% z ekologických vinohradov. Po ručnom zbere sa hrozno ihneď odvezie do lisovne, kde sa triedi. Nasleduje fermentácia v nerezových tankoch pri kontrolovanej teplote. Po dokončení fermentácie víno leží 6 mesiacov na jemných kaloch. 

Ľahká sklenená fľaša, recyklovateľná hliníková kapsula, prírodná korková zátka a etiketa z recyklovaného papiera svedčia o hlbokom záväzku chrániť našu planétu.

Intenzívna fialová farba so svetlo karmínovými odleskami V ovocnej vôni dominujú tóny sliviek, čiernych ríbezlí a černíc. Chuť nadväzuje na ovocnú textúru s bohatým prejavom. Výborne sa kombinuje s hovädzím tatarákom alebo husacím prsiam so zázvorom, červenou kapustou a majoránom. Podľa šéfkuchára Maxima Roussarieho toto víno a artičokový koláč v barigoule, so špargľovými tagliatelle a omáčkou s bylinkami a kandizovanými paradajkami tvoria úžasne lahodnú kombináciu. 

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.