offerBox
1

3. 5. - Degustácia vín El Coto s 5-chodovou večerou v Hoteli Elizabeth

offerImage

Pozývame vás na degustáciu vín El Coto do Hotela Elizabeth. Môžete sa tešiť na kvalitné španielske vína El Coto, ktoré budú podávané k 5-chodovej degustačnej večeri. 

Čítať viac

Jarná akcia do -40% na vína a alkohol

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Ochutnajte novinky ¡Hola! a La Marca. Prosecco & Cava v akcii až -30%

Novinky vo vinárstve Mrva & Stanko

Novinky vo vinárstve Mrva & Stanko

Vinárstvo Mrva & Stanko predstavilo viacero noviniek vo svojom portfóliu - Sauvignon Galileo 2018, Devín 2018, Pálava 2018. Pán Vladimír Mrva nám bližšie predstavil tieto vína a prezradil, aké ďalšie zaujímavé novinky sú v príprave.

Prečítajte si ďalšie diely rozhovoru s vinárstvom - Úspechy slovenského vinárstva Mrva a StankoZoznámte sa s vinárom – Mrva & Stanko


Betónová guľa na víno

V roku 2019 sme uviedli na trh novinky, boli to dve vína Rizling rýnskySauvignon, ktoré vyzrievali v betónových nádobách s názvom Galileo. Betónová guľa Galileo je z porézneho materiálu a má vlastnosti ako drevo, čiže v nej dochádza k určitej mikrooxidácii.

Tým, že guľa má sférický tvar a je veľmi rovnomerná, na jednej strane víno veľmi dobre harmonizuje a vyzrieva, na druhej strane práve mikroxidácia spôsobuje to, že víno je komplexné a harmonické. Oproti drevenému sudu má Galileo výhodu v tom, že je voči vínu neutrálne a len zvýrazňuje aromatiku a chuť vína, pričom drevo vždy zanecháva nejakú malú stopu, chuť po dreve a elagických tanínoch.

Obe vína Sauvignon a Rizling rýnsky sú pripravené na dlhšie zrenie, hlavne Rizling rýnsky, ktorý získal na pevnosti a je vo svojej podstate veľmi dobre vybalansovaný s vyšším obsahom kyselín. Sauvignon je zasa v harmónii s cukrom, kyselinami i alkoholom a oproti Sauvignonu, ktorý sme mali v kategórii Winemaker´s Cut, nie je tak aromaticky výrazný, no je skôr elegánom, v ktorom zacítite vnemy vinohradníckej broskyne.

Všetky vína z vinárstva Mrva & Stanko nájdete v našom eshope.

Burgundské zo Slovenska

V tomto roku pripravujeme samozrejme aj ďalšie novinky pre vás, v najbližšom ročníku predstavíme víno burgundského typu, ktoré bude i v burgundskej fľaši. Bude to víno, ktoré je robené burgundským štýlom, kde v sudoch prebehla jablčno-mliečna fermentácia.

Víno vyzrieva vo veľkých drevených sudoch na jemných kaloch, a do fliaš pôjde s odstupom času. Je to víno z ročníka 2018,  nie je postavené na primárnej aromatike, ale skôr je to víno s typickým odrodovým charakterom  vo vôni i v chuti.

V chuti je cítiť chlebová kôrka, jemne pečený toustík, veľmi výrazné oriešky, víno má veľmi dobrú štruktúru a bude výborným partnerom do gastronómie, čo sa týka spájania jedla a vína.

Prvé víno z odrody Syrah

Vzhľadom k tomu, že sa mi narodila krásna dcéra Sofia, pripravujem pre vás ďalšiu novinku a zároveň prekvapenie a rozhodol som sa vyrobiť víno, ktoré bude niesť toto označenie Sofia. Verím, že budete spokojní.

Zároveň v pripravovanom ročníku novej kolekcie budeme mať v ponuke ružové víno z odrody Cabernet Franc, a prvý krát sa asi v našom portfóliu stretnete s odrodou Syrah. V ponuke bude v ružovom prevedení a neskôr budete mať možnosť ochutnať i červené prevedenie tejto odrody.

 

Vladimír Mrva, Mrva & Stanko

 

 

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.