UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Vyhrajte pobyt a degustáciu vo vinárstve Karpatská Perla. Ako sa zapojiť?

Najväčšia investícia v histórii vinárstva Winzer Krems

Najväčšia investícia v histórii vinárstva Winzer Krems

WINZER KREMS - Sandgrube 13 ohlasuje novú kapitolu vo svojej vinohradníckej histórie. Pod heslom "Wine-Time-New" sa 30. júla 2023 uskutočnil slávnostný ceremoniál pri príležitosti dokončenia nových budov vinárstva. Winzer Krems propaguje vo svete vín nielen Dolné Rakúsko a aj samotné Rakúsko. Spolu s trvalo udržateľným inovačným programom bol vytvorený nový ukážkový projekt.


Myslieť udržateľne dopredu

Rakúske vinohradníctvo prechádza obdobím zmien a preorientovania sa v oblastiach klimatických zmien a novom povedomí o šetrnom využívaní zdrojov. Vinárstvo Winzer Krems si tieto zmeny už dávno uvedomuje a pri plánovaní a výstavbe svojich nových budov a výrobných zariadení investoval do udržateľnej budúcnosti. Konverzia s rozpočtom okolo 37 miliónov eur zvýši konkurencieschopnosť a dlhodobo zabezpečí existenciu viac ako 700-člennej vinohradníckej rodiny.

Nová pivnica

Ciele investície boli jasne definované: zlepšenie kvality, udržateľná výroba a zlepšenie pracovných podmienok pre zamestnancov. Nová pivnica s kapacitou 7,9 milióna litrov tieto ciele dokonale spĺňa. Klimatizácia a presvetlené miestnosti ponúkajú zamestnancom špičkové pracovné podmienky. Krátke vzdialenosti prepravy vína z pivnice po plniacu linku zaručujú čo najšetrnejšie zaobchádzanie s vínom a najvyššiu kvalitu.

Najmodernejšia technológia fermentácie a riadeného chladenia s zaisťuje kontrolovanú a bezpečnú vinifikáciu. Navyše, vinárstvo je lepšie vybavené na zvládanie klimatických zmien a poveternostných rozmarov, pretože viac hrozna sa dá šetrne spracovať za kratší čas. Celková kapacita sa zámerne nezvýšila, vymenili sa len budovy a skladové kontajnery zo 60. a 70. rokov 20. storočia.

Nová plniaca linka

Linka pochádza opäť od nemeckej spoločnosti Krones AG, popredného svetového špecialistu na plnenie. Winzer Krems pokračuje vo viac ako 40-ročnom partnerstve. Spoločnosť Krones vyvinula inovatívny koncept pre Sandgrube 13, ktorý pokrýva všetko od filtrácie vína, sterilizácie a plnenia do fliaš až po balenie. Investíciou nebolo len zvýšenie kapacity, nová linka má kapacitu 15 000 fliaš, ale skôr ďalšie zvýšenie kvality.

Hala plniacej linky a sklad boli tiež vybavené zelenou strechou, ktorá akumuluje vodu, znižuje množstvo CO2 vo vzduchu a má teplotne regulujúci účinok. Hala a nová pivnica sú prevádzkované fotovoltaickým systémom s výkonom 377 kWp. Prestavbou si prešlo aj zariadenie zásobovania energiou z plynu na diaľkové vykurovanie. Pre denné svetlo a tým zlepšenie pracovných podmienok pre zamestnancov v Sandgrube 13 pivnice teraz poskytujú veľké priečelie okien. Špeciálny protihlukový strop v kabíne znižuje hladinu hluku a prispieva tak k príjemnejším pracovným podmienkam. Nachádza sa priamo vedľa a nad pivnicou. Krátka cesta od sudov k plniacej linke v kombinácii s najmodernejšou filtráciou šetriacou zdroje zaisťuje vo fľaši najvyššiu kvalitu vín.

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.