offerBox
1

3. 5. - Degustácia vín El Coto s 5-chodovou večerou v Hoteli Elizabeth

offerImage

Pozývame vás na degustáciu vín El Coto do Hotela Elizabeth. Môžete sa tešiť na kvalitné španielske vína El Coto, ktoré budú podávané k 5-chodovej degustačnej večeri. 

Čítať viac

Jarná akcia do -40% na vína a alkohol

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Ochutnajte novinky ¡Hola! a La Marca. Prosecco & Cava v akcii až -30%

Eduardo Chadwick - Decanter Man of the Year 2018

Eduardo Chadwick - Decanter Man of the Year 2018

Eduardo Chadwick, majiteľ Viña Errázuriz a Viña Caliterra, bol na počiatku apríla ocenený odbornou porotou ako Decanter man pre rok 2018. Jeho priekopnícka vízia a úplné odhodlanie pomohli posunúť čilské jemné víno na svetovú scénu. Zoznámte sa s ikonou čilského vinárskeho priemyslu.


chadwick.jpg Eduardo Chadwick je priamy potomok Dona Maximiana Errázuriz. Je piatou generáciou výrobcov skvelých vín do roku 1800. Viña Errázuriz bola priekopníkom v čilskom vinárskom priemysle, ktorá priniesla európske základné kamene vinárstva pred viac ako 130 rokmi do Panquehue v údolí Aconcagua, severne od Santiaga. Na území poddajnej krajiny bez histórie a vinohradníctva sa začala epocha najväčšieho súkromného vinohradníctva tej doby zaberajúca 2 500 akrov pôdy. Viña Errázuriz bola dlhodobo známa produkciou čilských vín najvyššej kvality.

Rodiny Eduarda Chadwicka a Roberta Mondaviho v roku 1960 uzatvorili obchod s výrobou a predajom vína Seña – najluxusnejšie čilské červené víno a Caliterra – v súčasnosti jedno z vedúcich super prémiových značiek z Čile v USA. Vína Arboleda sa k zákazníkom dostali až v roku 2001.

Errazuriz_1.png
 
Eduardo riadi Viña Errázuriz a Viña Caliterra od začiatku 21. storočia. Jeho predstavy odrážajú modernú vlnu vinárskeho priemyslu nového sveta, ktoré má vášeň vo výrobe výnimočného kvalitného vína a chuť prenikať na medzinárodné trhy. Eduard sa ako mladý 23 – ročný muž  pridal k svojmu otcovi Alfonsovi Chadwick Errázuriz v roku 1983 ako riaditeľ pre divíziu vín Errázuriz.

errazuriz_vinarstvi.jpg

Jeho otec v tom čase získal kontrolu nad rodinným historickým majetkom a Eduardo začal svoju kariéru, tým, že prebral zodpovednosť za kompletný chod a marketing Viña Errázuriz. Často cestoval do Francúzska, Talianska a Kalifornie, kde sa učil ako viesť vinársku výrobu a všetko o vinárskom svetovom obchode.

V roku 1985 reprezentoval Eduardo Viña Errázuriz na výstave Vinexpo v Bordeaux. Bolo to po prvýkrát čo sa čilský vinár zúčastnil na takejto medzinárodnej obchodnej výstave. Rozšíril svoj záujem o štúdium technológie vinárstva a naučil sa veľa o svojom regióne. „Tieto skúsenosti boli pre mňa veľmi povznášajúce,“ hovorí Eduardo. „Zistil som, ako veľa ešte treba urobiť pre vinársky priemysel Čile, aby sa dostal na porovnateľnú úroveň najlepších svetových vinárenských regiónov.“

Errazuriz_5.jpg

S takouto medzinárodnou ambíciou začal Eduardo zvyšovať kvalitu svojich vín skĺbením vylepšených technológií so storočnými vinárskymi tradíciami.

V roku 1989 založil Viña Caliterra s cieľom produkcie prémiových čilských vín a začal s výrobou Caliterra – jedným z popredných produktov a vín určených na export. Pod vedením Roberta Mondaviho sa v roku 1996 rozvinula línia vín Caliterra.

Eduardo pokračoval vo svojej činnosti novými metódami a moderným vybavením. V tom istom čase začal rozširovať svoju vinicu ako aj počty a druhy odrôd (napr. Syrah a Sangiovese). Získal taktiež nové vinice v údolí Casablanky v snahe o zvýšenie produkcie bieleho vína.

V roku 1993 Alfonso odstúpil a Eduardo sa  stal aj majiteľom vinice Viña Errázuriz, pokračujúc v odkaze svojho otca so zanietením pre víno a pretrvávajúcim smerovaním k najvyššej kvalite. „Našim cieľom je vyzdvihnutie súčasného imidžu čilských vín – vín dobrej kvality a ceny – na produkciu vín s úrovňou  konkurenčnou najlepším svetovým vínam,“ povedal Eduardo.

V roku 1994 uzavrel Eduardo spoluprácu s Maison Louis Jadot, aby vytvorili agentúru Hatch Mansfield so základňou v Anglicku na distribúciu vín Errázuriz a iných kvalitných vín. Eduardo tu mal vedúce postavenie. Stal sa taktiež riaditeľom čilskej vínnej exportnej asociácie v Santiagu.

Errazuriz_4.jpg

Eduardo sa narodil v Santiagu a vyrastal medzi vinicami, kde sa v ňom čoskoro zrodil záujem o vinárske umenie. Vzdelania sa mu dostali v Čile a taktiež na európskych školách a univerzitný titul priemyselného inžiniera získal na čilskej katolíckej univerzite. Študoval taktiež enológiu – veda o vinárstve na Inštitúte Enológie v Bordeaux vo Francúzsku. Okrem vína sa venoval tenisu, lyžovaniu a turistike. Vo februári 2002, po 4 mesiacoch prípravy dosiahol úspešne vrchol Mt. Aconcagua (6,962 m. n. m.), čo bolo jedným z jeho najodvážnejších životných snov. V súčasnosti žije so svojou manželkou a piatimi deťmi v Santiagu.    

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.