Portské víno a malé čokoládové torty sú skvelou kombináciou sladkých chutí. Delikátne portské víno sa dokonale spája s dekadentnou, čokoládovou chuťou koláčikov. Vychutnajte si s nami lahodné čokoládové tortičky s pohárom portského vína.
Halloweenske čokoládové sušienky
Vyskúšajte recept na halloweenske čokoládové sušienky, ktorý je strašidelne chutný a jednoduchý na prípravu doma, takže máte dostatok času na prípravu party. Tieto čokoládové sušienky sú jemné zvnútra a chrumkavé zvonka a zdobené strašidelnými pavučinami nakreslenými na vrchu polevou z bielej čokolády. Urobte dojem na svojich hostí počas Halloweenu.
Jednoduchý recept na halloweenske čokoládové sušienky stelesňuje strašidelnú tému s bielymi čokoládovými pavučinami. Budú vyzerať tak dobre, že ich vy a vaši hostia takmer nebudete chcieť jesť. Nasekané vlašské orechy ukryté vo vnútri koláčikov dodávajú chrumkavý prvok prekvapenia.
Ingrediencie
• 190 g zmäknutého masla
• 230 g tmavej čokolády VENCHI Horká čokoláda 75%
• 3 veľké vajcia
• 1 lyžička vanilkového extraktu
• 250 g práškového cukru
• 80 ml kyslej smotany
• 180 g hladkej múky
• 1 lyžička soli
• 100 g nasekaných vlašských orechov
Dekoratívna poleva
• 50 g bielej čokolády VENCHI Biela čokoláda so slanými orieškami
Postup
1. Formu s priemerom 13 cm vyložte papierom na pečenie a aj boky. Predhrejte si rúru na 180° C. Na miernom ohni roztopíte tmavú čokoládu a maslo.
2. V inej miske vyšľaháte vajíčka, vanilku a cukor. Keď čokoládová zmes vychladne, zašľaháme do nej vajíčka s cukrom.
3. Potom pridajte múku, soľ a nasekané vlašské orechy, prilejte kyslú smotanu. Miešajte, kým sa všetky ingrediencie nespoja. Cesto vylejte do vymastenej formy na pečenie.
4. Pečte v rúre asi 30 minút. Vrch by mal byť vysušený a a vnútro by mali byť mäkké.
Čas na prípravu polevy: Roztopte bielu čokoládu. Vložte bielu čokoládu do mikrovlnnej rúry na 30 sekúnd, potom premiešajte a opakujte, kým sa čokoláda nerozpustí. Polevu vložte do vrecúšok a počkajte, kým brownies úplne nevychladnú. Potom koláčiky ozdobte vzormi pavučiny.
Ďalšie články
Venchi je meno, ktoré s láskou hovoria znalci kakaa po celom svete. Táto talianska značka povýšila výrobu čokolády na umeleckú formu. Venchi, známe svojimi tyčinkami Giandujotti, Crema Gianduja a intenzívnymi čokoládami „Cuor di Cacao“.
Champagne Bollinger PN VZ19, La Côte aux Enfants 2014 a Vieilles Vignes Francaises 2014 prichádzajú na Slovensko.
Inšpirujte sa: Recepty inšpirované Champagne Bollinger Rosé
Mas d'en Gil je výsledkom troch historických etáp, ktoré priniesli výnimočné vlastnosti pre vinohradníctvo, vinárstvo a obchod s vínom v oblasti Priorat.