Karpatská Perla Alibernet 2011
Alibernet sa na Suchom vrchu zberá vždy ako posledný. I keď bol ročník 2011 komplikovaný a vinári mali problém s dozrievaním hrozna, Lacovi Šebovi sa podarilo vyrobiť cabernetový Alibernet s výrazným korenisto mäsitým prejavom. V chuti je víno rustikálne, trochu nervózne. Čím je dlhšie v kalichu, zjemňuje sa a viac sa otvára v ovocných tónoch. Víno pôsobí veľmi mlado i vďaka živej kyselinke a trieslovinám. V archíve Karpatskej Perly objavíte naozaj perly. Víno: Karpatská Perla Alibernet 2018
Ronco di Prepotto Zeus 2008
Filozofiou vinárstva je predávať vína až v jeho optimálnej senzorickej kondícii. Zeus je zmesou odrôd Schioppettino, Refosco dal Peduncolo rosso a Merlot. Víno vyzrievalo 22 mesiacov v nových dubových sudoch. Hlboká a komplexná, ovocno mäsitá vôňa s nádychom mäty. Pripomína vína z oblasti Gigondas. V chuti sa objavuje veľa jemných nuáns. Kôstkové ovocie, černice, čierny čaj. Stále prítomné triesloviny a kyselinky. Elegantné a harmonické k meditácii. Vinárstvo bolo v minulom roku predané, takže kúpiť si toto víno je už vzácnosťou. Víno: RONCO DI PREPOTTO Zeus 2008
Mas d´en Gil Coma Vella 2006
„Ročník 2006 bol v Priorate dobrý pre modré odrody,“ takto začal Rasťo Šuták pri tomto víne. Hrozno pochádza z oblasti La Coma. Vinohrad bol vysadený v rokoch 1965 až 1998. Údolie je orientované na východ a západ k Stredozemnému moru, kde fúka osviežujúci morský vánok známy ako Garbinada.
Čas hrozna fermentuje v dubových sudoch a čas v nerezových tankoch. Víno vyzrievalo 1 rok v 1500L a 225L dubových sudoch. Cuvée odrôd Grenache, Carignan a malým percentom Cabernetu Sauvignon a Merlot. Vyzretá vôňa s náznakom kôstkového ovocia, mokky, čierneho čaju a cédrového dreva. V chuti lahodné, dobre štruktúrované s peknou harmóniou a elegantnou textúrou trieslovín. Stále príjemná acidita. Pekne vyzreté víno, ktoré ešte nepredviedlo všetko... Víno: Mas d´en Gil Coma Vella 2017
Vo februári pokračujeme v režime MasterClass, budeme objavovať vína z oblasti Rioja.