Vianoce sú časom, keď sa stretávame s rodinou, zdieľame radosť, lásku a nezabudneme na tie najlepšie momenty pri spoločnom stole. A práve v týchto chvíľach, kedy si vychutnávame tradičné vianočné pokrmy, je Tokajské víno ideálnym partnerom, ktorý umocní každú chvíľu.
Šesť strašidelných koktailov pre vašu Halloween párty
Halloween je za rohom, čo znamená, že je čas usporiadať strašidelnú párty. Pripravili sme pre vás niekoľko úžasných kokteilov inšpirovaných Halloweenom, ktoré ohromia vašich hostí. Poďte sa ponoriť do prípravy týchto šiestich jednoduchých halloweenskych koktailov pre dospelých.
Či už organizujete párty alebo si len užívate noc, tieto koktaily vás určite dostanú do strašidelnej atmosféry. Nebojte sa byť kreatívny, pridajte do svojich kokteilov gumené pavúky, čierne sladké drievko alebo suchý ľad. Hlavne sa bavte a hurá na strašidelný Halloween.
Blood Orange Margarita
Krv symbolizuje Halloween a nesmie chýbať na žiadnej párty. Tento lahodný kokteil využíva čerstvé krvavé pomaranče, tequilu a limetku na vytvorenie zmesi, ktorá rozčaruje vašich hostí.
Ingrediencie
• 60 ml čerstvo vylisovanej šťavy z krvavého pomaranča
• 1 ČL cukru
• 30 ml Cointreau Liqueur 40%
• 45 ml Tequily La Cofradia Blanco 100% de agave 38%
• Dekorácia: červené potravinárske farbivo, kukuričný škrob, soľ
Postup
Na okraj pohára na margaritu urobte krustu zo soli. Červené potravinárske farbivo zmiešajte s trochou kukuričného škrobu, len toľko, aby zhustlo, aby sa mohlo prilepiť na sklo. Naneste túto „krv“ na pohár prstami. Všetky ingrediencie nalejte do šejkra naplneného ľadom. Zmes dobre pretrepte a preceďte do pripraveného pohára. Ihneď podávajte.
Pumpkin Pie Martini
Čo je viac halloweenske tekvicové Martini? Verte, tento kokteil je skvelým pomocníkom pri zapôsobení na vašich hostí.
Ingrediencie
• 60 ml vodky Marsen Remeselná vodka 40%
• 15 ml hustej smotany alebo kokosového mlieka
• 15 ml javorového sirupu
• 2 lyžice tekvicového pyré
• ¼ lyžičky korenia na tekvicový koláč
• ¼ lyžičky vanilkového extraktu
• sušienky na okraj
Postup
Príprava okraja zo sušienok. Rozdrvte sušienky a dajte na tanier. Javorový sirup na ďalší tanier. Sirup je lepidlo, ktoré bude držať. Umiestnite vonkajší okraj pohára do sirupu a otočte. Držte sklo v konštantnej polohe a len otáčajte stopkou, aby ste dosiahli rovnomerný povlak. Javorový sirup prilepí omrvinky na okraj. Všetky ingrediencie nalejte do šejkra naplneného ľadom. Zmes dobre pretrepte a preceďte do pripraveného pohára. Ihneď podávajte.
Witch’s Brew koktail
Koktail svojím hrozivým neónovo zeleným odtieňom určite upúta. Po popíjaní však objavíte príjemne pikantnú zmes s tónmi melónu a citrusov. Pridanie suchého ľadu spôsobí bublanie sprevádzané fascinujúcim vírom dymu.
Ingrediencie
• 45 ml Bols likéru Bols Melon Liqueur 17%
• 45 ml Cointreau Liqueur 40%
• 15 ml citrónovej šťavy
• 1 malá kocka suchého ľadu
Postup
Jednoducho zmiešajte ingrediencie v šejkri s kockami ľadu. Jemne preceďte do nízkeho pohára a ozdobte kockou suchého ľadu. Sledujte ako šumí a vrie, čo evokuje mystiku elixíru. Tento úžasný trik je zábavný a zanechá vo vašich hosťoch dojem.
Drunk Ghost
Halloweensky kokteil vyrobený z rumu a vanilkovej vodky vytvorí dokonalú strašidelnú atmosféru. Pre extra zážitok ozdobte poháre strašidelnými dekoráciami.
Ingrediencie
• 60 ml rumu Auténtico Nativo Special Reserve 15YO 40 %
• 30 ml vodky s vanilkovou príchuťou Absolut vodka Vanilia 38%
• 60 ml kokosového mlieka
• 120 ml Prosecca Reya Prosecco
Postup
Naplňte šejker ľadom, pridajte rum, vanilkovú vodku a kokosové mlieko. Poriadne pretrepte. Preceďte do pohára a doplňte Proseccom. Ozdobte duchom.
Dark and Stormy
Fráza „Bola tmavá a búrlivá noc“ slúži ako úvod mnohých mrazivých príbehov. Doprajte si tento koktail a nechajte sa ovládnuť strašidelnou atmosférou. Chuť kokteilu Dark and Stormy je primárne formovaná zázvorovým pivom, ktoré prevyšuje dokonca aj vplyv rumu.
Ingrediencie
• 30 ml rumu Gosling's Black Seal Bermuda rum 40%
• 60 ml zázvorového piva
• plátok limetky na ozdobu
Postup
Aké je tajomstvo dosiahnutia dokonalých vrstiev v kokteile Dark and Stormy? Najprv nalejte do pohára zázvorové pivo a potom pridajte rum. Pred pitím ho však poriadne premiešajte. Týmto spôsobom zažijete plnú chuť, pretože vrstvy sa prelínajú a vytvárajú príjemnú kombináciu zázvorového piva a rumu.
Poisoned Apple Punch
Doprajte si kokteil z „otrávených“ jabĺk, ktorý zaručene uchváti vašich halloweenskych hostí. Efekt zvýraznite ešte kockou suchého ľadu.
Ingrediencie
• 200 ml cideru ALPL Golden Times
• 60 ml brusnicovej šťavy
• 15 ml grenadíny, voliteľné
• 60 ml malinovej vodky Absolut vodka Raspberri 40%
• suchý ľad
Postup
Všetky ingrediencie nalejte do šejkra naplneného ľadom. Prikryte a silno pretrepávajte 30 sekúnd. Preceďte do kokteilového pohára a potom pomocou klieští opatrne vhoďte jeden malý kúsok suchého ľadu. Podávajte počas bublania.
Ďalšie články
Zapojte sa do hry o trojdňový pobyt na Tokaji pre 2 osoby. Penzión Tokaj Ostrožovič sa nachádza na pokojnom mieste v obci Veľká Tŕňa v srdci slovenského vinárskeho regiónu. Ponúka vínnu pivnicu, degustácie vín a úžasnú atmosféru.
Do súťaže sa můžete zapojiť nákupom akéhokoľvek vína značky Ostrožovič na eshope Wineplanet.sk. Súťaž trvá od 29. 11. - 19. 12. 2024.
12. novembra 2024 na InterContinental Berlin ocenili víťazov European Coffee & Hospitality Awards 2024. Lavazza, jedna z najvýznamnejších svetových pražiarní kávy, získala ocenenie „Najlepšia komerčná pražiareň kávy“ na European Coffee & Hospitality Awards 2024 počas @COHO Expo – The Coffee & Hospitality Expo. Na druhom mieste skončili Illy a Löfbergs. Toto uznanie zdôrazňuje odhodlanie spoločnosti Lavazza v snahe o dokonalosť kávy v kombinácii s trvalo udržateľnou kvalitou.
Keď nás obklopuje zima, je to ideálne obdobie na zababušenie sa do deky, zapálenie teplého ohňa a vychutnanie si punču. Či už si chcete oddýchnuť sólo alebo so svojím partnerom, vytvorili sme perfektné recepty originálnych punčov, ktoré si vychutnáte v chladný zimný predvečer. Či už ste nadšencom červeného vína alebo máte zálusk na biele víno, tieto recepty dodajú vašim zimným večerom nádych kúzla.