offerBox
1

4. 4. - Degustácia s vinárstvom Karpatská Perla

offerImage

Prvý štvrtok po Veľkonočnom období bude patriť degustácii vinárstva Karpatská Perla. Je to pekná príležitosť ochutnať tohtoročné novinky, ktoré nám príde predstaviť osobne pán Šebo.

Čítať viac

Každé šieste najlacnejšie slovenské víno ZADARMO.

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť
Winery header

Nginious!

Švajčiarsko je známe svojou nádhernou krajinou, ktorá ukrýva poklad neoceniteľnej kvality – rôznorodé bylinky. Oliver Ulrich a Ralph Villiger dostali skvelý nápad, ako ich využiť a vytvoriť symbol ich milovanej domoviny – džin Nginious!

Po mnohých výskumoch si uvedomili, že zatiaľ čo bolo k dispozícii niekoľko švajčiarskych džinov, žiaden z nich nebol dostatočne populárny na to, aby sa považoval za skutočný „švajčiarsky džin‟. Cieľom bolo vyrábať džin, ktorý bude mať typické bylinky a sviežosť, ktorú by ste prirodzene spájali so „Švajčiarskom‟.

Vo finále mal džin 18 byliniek , ktoré boli oddelené a destilované v štyroch samostatných dávkach, následne sa zmiešali a vytvorili chutný švajčiarsky džin. Zaujímavý chuťový profil vytvorili pomocou citrónov, pomarančovej kôry, čerstvých grapefruitov, dráča, vavrínových bobúľ, senných kvetov, kvetov ďatelín, medovky, verbeny, yzopu, harmančeka, listov z čiernych ríbezlí, kosatca, bodliaka carline, kardamónu, sladkého drievka a samozrejme z najlepšieho výberu borievok.

V roku 2014 zverili produkciu do odborných rúk Hansa Erismanna z Brennerei Erismann v Eschenmosene. Majiteľovi  presláveného liehovaru, ktorého malinové destiláty získali titul „Najlepší švajčiarsky “schnapps”‟ v roku 2013 v časopise Swiss Wine Journal.

Zatiaľ čo Hans dohliadal na destiláciu, receptúru džinu a väčšinu prác stále vykonával Oliver. Všetko pripravuje, kým sa začne destilácia, každá dávka byliniek sa maceruje 6 až 10 hodín. Džin sa vyrába len v malých množstvách 100 – 120 litrov,  veľmi pomalou a dôslednou destiláciou pre dosiahnutie najlepšej možnej extrakcie. Výroba väčšiny džinov je týmto procesom ukončená. Oliver a Ralph chceli viac, a tak vyrábajú päť produktov rôznymi metódami, kde je ich hlavným tajomstvom blendovnie čím vznikajú nové chuťové profily.

Toto tajomstvo si uchovali a 30.10.2017 otvorili vlastnú destilériu s názvom Liquid Spirit Distillery, kde jedinečný gin ešte zvelebujú a už s určitosťou vieme, že sa nezastavia a donesú nášmu svetu dalšie poklady v podobe original SWISS ginu.

ĎALŠIE SÚVISIACE PRODUKTY

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.