Sú známe pozitívne vplyvy ríbezlového vína a ríbezlí na zdravie. Ríbezľové víno je najpopulárnejším ovocným vínom v našich končinách. Prečítajte si prečo je zdravé, ako vzniklo a skúste si ho vyrobiť doma podľa nášho receptu. Objavte s nami sviežu a zdravú chuť ríbezláku.
Pádár
Mladé rodinné vinárstvo Pádár v Padarovciach sa špecializuje na výrobu vín z čiernych ríbezlí. Pestuje si ich vo vlastných sadoch v prírodných podmienkach blízko Teplého vrchu, ktoré má jednu z najpriaznivejších klím na Slovensku. Celková rozloha pôdy je osem hektárov, pričom na hektári sa urodí v priemere 5 000 kg čiernych ríbezlí.
Pádár oživil nielen tradíciu, ale aj bývalú hospodársku budovu, ktorú pretvoril na modernú výrobnú linku. Pádár má pod kontrolou všetko, čo je pre kvalitu vína kľúčové. Vínko zreje v nerezových fermentačných nádobách a z ovocia sa lúhujú antioxidanty a kopec prospešných látok. Keď poriadne vykvasí, filtruje sa a výsledkom je chuťovo vyrovnaný produkt s vyváženým obsahom vitamínu C, železa a selénu.
Píšeme na našom BLOGu
Vedeli ste, že čierne ríbezle sú považované za jedno z najhodnotnejších ovocí v našom zemepisnom pásme? Patria medzi významné rastlinné antioxidanty, obsahujú dôležité vitamíny i minerály. Tie sa zachovávajú aj vo víne, ktoré sa z nich vyrába.
Obľuba ovocných vín na Slovensku rastie a Pádár je novou značkou medzi kvalitnými ríbezľovými vínami.