Posledný pred - prázdninový Masterclass bol venovaný vínam z apelácie Côtes du Rhône z Domaines Aimé Arnoux. Vína predstavila export manažérka vinárstva Manon Flores spolu so someliérom spoločnosti Corner Rasťom Šutákom.
Arnoux & Fils
Dedina Vacqueyras je domovom tejto rodinnej domény. Históriu vinárstva pripomína jej ikonické víno 1717. V súčasnosti obhospodarujú 40ha vinohradov s tradičným prístupom pri výrobe vín. Pre vína z ostatných apelácii sa hrozno nakupuje od pestovateľov, s ktorými firma spolupracuje desiatky rokov.
V ich vínach cítiť rešpekt k terroir a tradícii. Vždy s dominantným ovocným prejavom, s dostatočnou štruktúrou, hĺbkou a harmóniou. Novinkou v ponuke sú špičkové „Single Estate“ vína Château Lestours Clocher.
ĎALŠIE SÚVISIACE PRODUKTY
Arnoux & Fils
Vacqueyras Jean-Marie Arnoux BIOvíno červené - suché - r2022 - 0,75l
Arnoux & Fils
Aimé Arnoux Vacqueyras Séléction Parcellaire Grands Vins de la Vallée du Rhonevíno biele - suché - r2022 - 0,75l
Arnoux & Fils
Aimé Arnoux Côtes du Rhône, Séléction Parcellairevíno červené - suché - r2022 - 0,75l
Arnoux & Fils
Chateau Lestours Clocher Vacqueyrasvíno červené - suché - r2019 - 0,75l
Arnoux & Fils
Vieux Clocher, Gigondasvíno červené - suché - r2022 - 0,75l
Píšeme na našom BLOGu
Jeseň je plná farieb. Žltá, oranžová, červená, hnedá, tieto farby dominujú v jesennom menu na tanieri. Jeseň je gastronomickým sviatkom, dôležitú úlohu zohráva sezónnosť. Pečená hus, kačka, zverina, tekvica, huby a gaštany sú spojené s jeseňou. Tlmené hnedé odtiene lesných húb dopĺňa žiarivá oranžová farba tekvice. Čo sa týka vín, z ľahkých bielych a ružových dovolenkových vín pomaly prechádzame k plnším štýlom bielych a hlavne k červeným vínam.
Inšpirujte sa: Vína na husacie a kačacie hody
Záver roku je vyhradený Vianociam, s ktorými sa spája zhon, sťahovanie obyvateľstva, vzácne už aj sneh a samozrejme vytúžený pokoj a relaxácia počas dlhých večerov. K rekapitulácii čo sa počas roku podarilo a čo nie môže poslúžiť fľaša dobrého vína. Ponúkame vám výber výborných vín od nášho someliéra, lebo na sviatky sa oplatí ochutnať niečo výnimočné.