offerBox
1

18. 9. - Slovenský vínny večer

offerImage

Užite si voľnú ochutnávku kvalitných vín priamo od vinárov Fundus Regius, Karpatská Perla, Frtus Winery, Papillon a iných.

Lístky

Slovenské vinobranie -30%

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť
Výhody Iberskej šunky pre naše zdravie

Výhody Iberskej šunky pre naše zdravie

Pyrenejská šunka je súčasťou kultúry Španielska, spôsobu stravovania a stravy. A je to oveľa kompletnejšia a prospešnejšia potravina pre naše zdravie, ako si mnohí myslia. Všeobecne povedané, je bohatá na bielkoviny, bohatá na vitamíny B1, B6, B12 a kyselinu listovú. Prečítajte si viac o zdravotných prínosoch iberskej šunky a ochutnajte našu novinku z Dehesa Baron de Ley.


 

1. JEJ TUK JE VO VÄČŠOM POMERE AKO KYSELINA OLEJOVÁ
Zo všetkých mastných kyselín, ktoré má 100% žaluďom kŕmená iberská šunka, ako je tá naša od Dehesa Barón de Ley, viac ako 60% tvorí kyselina olejová : druh „tuku“ prospešný pre naše zdravie . A veľmi jednoduchým spôsobom nám pomáha znižovať zlý cholesterol zvýšením hladín dobrého cholesterolu.

2. MÁ VEĽKÉ MNOŽSTVO KVALITNÝCH BIELKOVÍN
Až tak, že ide o jednu z potravín s najvyššou úrovňou koncentrácie bielkovín, aká existuje. Ak naservírujete jedlo so 100 gramami 100% iberskej šunky kŕmenej žaluďmi, zistíte, že viac ako 40 gramov sú veľmi kvalitné bielkoviny. Poďte, konzumáciu nadmerného červeného mäsa môžete dokonale nahradiť dobrým tanierom iberskej šunky. Okrem toho, ako sme už spomínali, je bohatá aj na vitamíny a minerály.

Predávame ho narezaný nožom a vákuovo zabalený v obálkach, takže stačí otvoriť a vychutnať si.

Ochutnajte Jamón Ibérico z Dehesa Barón De Ley

3. PYRENEJSKÁ ŠUNKA MÁ VEĽA ŽELEZA
Vedeli ste, že železo je najviac zastúpený minerál v iberskej šunke? A že len šošovica pred varením má viac železa ako toto jedlo ? A ako pochopíte, medzi surovou šošovicou a tanierom iberskej šunky sa nedá porovnávať.

V skutočnosti analýzy vykonané na iberských šunkách kŕmených žaluďmi a šunkami s návnadou ukazujú, že konzumácia iberskej šunky poskytuje až 45 % odporúčaného príjmu železa pre španielsku populáciu mužov a 23 % pre ženy (s vyššími potrebami. metabolizmu železa), podľa Andalúzskeho technologického centra sektora mäsa (Teica), v spolupráci s Inštitútom výživy a potravinovej technológie (INYTA) Univerzity v Granade, pripraveného v roku 2017.

4. MÁ VYSOKÚ HLADINU TRYPTOFÁNU NA ZNÍŽENIE NAPÄTIA A ÚZKOSTI
Ďalšou z jej hlavných vlastností je, že má veľmi vysoké hladiny tryptofánu (aminokyselinový prekurzor serotonínu, hormónu šťastia ), iberská šunka pôsobí ako akési „prírodné antidepresívum“, ktoré je nesmierne prospešné pre našu náladu. No, kto sa necíti trochu rozveselený tanierom dobrej 100% iberskej šunky kŕmenej žaluďmi ?

Toto sú hlavné zdravotné prínosy konzumácie iberskej šunky, ale, samozrejme, hlavný je pôžitok, ktorý nám prináša!

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.