Každá firma má svoj príbeh. Ten náš sa začal pred viac ako tridsiatimi rokmi – s víziou prinášať na Slovensko kvalitné vína, destiláty, kávu a delikatesy z celého sveta. Z malej rodinnej firmy sa postupne stala spoločnosť, ktorá dnes patrí medzi lídrov v distribúcii prémiových produktov, a jej meno sa spája s profesionalitou, kvalitou a ľudským prístupom.
Prosecco drinky na doma
Prosecco miluje čoraz viac ľudí i na Slovensku a to najviac v lete. Pripravte si aj vy pre seba a vašich priateľov vynikajúce drinky so základom z Prosecca. Osvieženie, ktoré budú všetci milovať!
Pripravili sme pre vás 4 receptúry na Prosecco drinky, ktoré zvládne každý!
Najznámejší drink s Proseccom je určite Aperol Spritz, vyskúšajte však niečo nové! Tieto receptúry v kombinácii s mMMm Vlčími sirupmi vám vyčaria atmosféru dokonalej letnej pohody.
Grapefruit Spritz
12 ml sirup grep-bazalka
120 ml Prosecco Reya alebo Terra Serena
citrónový peal, rozmarín
Raspberry Spritz
12 ml sirup rebarbora
120 ml Prosecco Reya alebo Terra Serena
3 maliny - môžu byť aj mrazené, 1/8 limetky, mätové lístky
NÁŠ TIP - Použite mMMm Vlčie sirupy
K výrobe drinkov z Prosecca sme použili mMMm Vlčie sirupy, dokonalé k Proseccu ale aj na výborné letné limonády. Sú to ručne vyrábané domáce sirupy na prírodnej báze. 100% neriedené ovocné šťavy bez akýchkoľvek chemických konzervačných látok alebo zahusťovadiel. Pochádzajú so slovenských Vlčích hôr.
Reya Spritz
10 ml sirup egreš-kamilka
120 ml Prosecco Reya alebo Terra Serena
koliesko citróna, lístky medovky

Vedeli ste?
Od roku 2009 je Prosecco DOC názov oblasti sídliacej na severe Talianska, v regiónoch Veneto a Friuli Venezia Giulia, kvalitnejšie apelačné označenie majú DOCG Prosecco di Conegliano-Valdobbiadene alebo DOCG Asolo.
Vinice tu zväčša produkujú odrodu Glera, ktorá sa do roku 2010 volala Prosecco a musí tvoriť minimálne 85 % základného vína. Okrem odrodovej skladby základného vína má oblasť Prosecco prísne pravidlá pri produkcii. Smie sa predávať iba v sklených fľašiach, hrozno musí pochádzať a spracúvať sa iba v danej oblasti.
Podľa množstva oxidu uhličitého sa delia na Spumante (vo fľaši tlak 3,5 bar), Frizzante (tlak do 2,5 bar) a Tranquillo (tiché). Sladkosť vína určuje výška dozáže, čiže pridaného cukru vzostupne od najsuchšieho: Brut Nature, Extra Brut, Brut, Extra Dry a Dry, prípadne Demi-Sec.
Na letné popíjanie sa hodí Prosecco a šumivé vína Terra Serena, Reya alebo Santa Margherita.
Ďalšie články
Len pár kilometrov od Benátok, medzi vinicami, ktoré sa tiahnu až po obzor, sa skrýva miesto, kde sa spája vôňa vína, pokoj talianskeho vidieka a útulnosť rodinného domu. Ville d’Arfanta – butikový statok patriaci rodine Serena Wines 1881 – nie je len miestom na prenocovanie. Je to zážitok, ktorý chutí ako pravé talianske dolce vita.
Milujete čokoládu? My tiež! Stačí, ak si teraz kúpite aspoň jednu čokoládu Venchi, a ste v hre o luxusné čokoládové balíčky, ktoré rozžiaria váš Mikulášsky deň.
Súťaž prebieha na eshope a vo všetkých predajniach WinePlanet počas celého Novembra!
Jedným z najlepšie hodnotených argentínskych vín z odrody Cabernet Franc je Rutini Gualtallary. O tom, či toto víno môže vyzvať na súboj ikonu Malbecu – Apartado, sme sa mali možnosť presvedčiť na októbrovom Masterclasse „Rutini Cabernet Franc vs. Malbec“. Sedem vín zo šiestich ročníkov. MasterClassom nás sprevádzali exportný manažér Rutini Emiliano Magariños a Rastislav Šuták, somelier spoločnosti Corner & Co., Wineplanet.sk.





