offerBox
1

4. 4. - Degustácia s vinárstvom Karpatská Perla

offerImage

Prvý štvrtok po Veľkonočnom období bude patriť degustácii vinárstva Karpatská Perla. Je to pekná príležitosť ochutnať tohtoročné novinky, ktoré nám príde predstaviť osobne pán Šebo.

Čítať viac

Každé šieste najlacnejšie slovenské víno ZADARMO.

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť
Marchese Antinori získalo vinárstvo Stag’s Leap Wine Cellars

Marchese Antinori získalo vinárstvo Stag’s Leap Wine Cellars

Talianska skupina Marchesi Antinori uzavrela dohodu o kúpe vinárstva Stag’s Leap od Ste. Michelle Wine Estates. Piero Antinori navštívil Napu v roku 1985 a nadviazal silné priateľstvo so zakladateľom Stag’s Leap Warrenom Winiarskim, ktorý sa v roku 2007 rozhodol vinárstvo predať. Spoločnosť Ste. Michelle Wine Estates v tomto roku kúpila 85 % podiel v Stag’s Leap od Winiarskeho a zvyšných 15 % získala skupina Antinori.


Partneri spolupracovali posledných 16 rokov a pomohli Stag's Leap ísť získať úspech a popularitu. Marchese Antinori sú teraz pripravení prevziať plnú zodpovednosť. Transakcia sa má ukončiť do konca júna a predajná cena nebola zverejnená.

Piero Antinori, ktorý je teraz čestným prezidentom Marchesi Antinori, povedal: „V živote je málo príležitostí, keď je k dispozícii kúpiť tak dôležité a historické vinárstvo, akým je Stag’s Leap. Musím poďakovať Ste. Michelle Wine Estates pre túto skvelú príležitosť, ktorá nám bola daná. Ja a moja rodina sme hrdí, že mám možnosť splniť sľub, ktorý som dal môjmu priateľovi Warrenovi Winiarskemu pred 16 rokmi, zachovať dedičstvo a hodnoty takého prestížneho vinárstva, akým je Stag’s Leap Wine Cellars.“

Cabernet Sauvignon z roku 1973 z vinárstva Stag's Leap v roku 1976 porazil Château Mouton-Rothschild a Château Haut-Brion v Judgment of Paris, ktorú organizoval Steven Spurrier. Toto víťazstvo pomohlo dostať oblasť Napa Valley na mapu sveta s vínom a zlepšilo reputáciu Stag's Leap. Niekedy sa hovorí o Stag's Leap ako o jednom z „prvých výrastkov“ v údolí Napa.

Ste. Michelle dohliadala na úspešné obdobie, ale teraz sústredí na severozápadný Pacifik. V roku 2021 Altria Group predala Ste. Michelle do súkromnej investičnej spoločnosti Sycamore Partners za 1,2 miliardy dolárov, čo podnietilo zmenu stratégie.

Shawn Conway, generálna riaditeľka Ste. Michelle, povedala: „Naše korene tento rok dosiahli  90 rokov a sú na severozápadnom Pacifiku. Tam je aj budúcnosť našej spoločnosti. Tento krok nám umožňuje lepšie sústrediť našu energiu a zdroje na časť nášho podnikania s najväčším potenciálom rastu portfólia v severozápadnom Pacifiku.“ Marchese Antinori sa ukázal ako prirodzený nákupca pre Stag’s Leap, ktorý vlastní 120 hektárov vinohradov v Napa Valley (Antica). 

Rodina Antinori patrí medzi najstaršie šľachtické rodiny na svete. Vinič kultivujú nepretržite od 14. storočia. Históriu klanu zveľaďuje viac ako 26 generácii. V súčasnosti vinárstvo vedie Piero Antinori  so svojimi troma dcérami. Vo vinárskom svete meno Antinori patrilo medzi najvplyvnejšie pri vytváraní novej a najvyššej kategórie v oblasti Chianti Classico - Gran Selezione. V portfóliu sa nachádza niekoľko usadlostí s jedinečnými vínami. Badia a Passignano v Chianti, Castello della Sala v Umbrii, Fattoria Aldobrandesca v Maremme, La Braccesca v Montepulciane, Pian delle Vigne v Montalcine alebo Tormaresca v Apúlii. Na vrchole kvality stoja fenomenálna Solaia, Tignanello alebo Guado al Tasso v Bolgheri. Mimo Talianska Marchese Antinori vlastní vinárstva aj v Napa Valley, v Čile (Haras de Pirque) a v Maďarsku (Tűzkő Birtok). 

 

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.