Dom Pérignon je unikátne „Prestige Champagne“. To znamená, že sa vyrába len v najlepších ročníkoch v limitovanom množstve, z toho najlepšieho hrozna.
![Letné novinky zo Slovenska](/www/thumbnails/blog-xs/cassavita-1440x550_500xf1qmt1627478318.jpg)
Letné novinky zo Slovenska
Toto leto je plné novinek, ktoré si u nás môžete vychutnať. Pokiaľ milujete letné bublinky, vyskúšajte ovocné perlivé vína Miluron.
Zo svetoznámej tokajskej oblasti prichádza výnimočná novinka Cassavita, ktorá má typickú chuť odrody Furmint.
Vinárstvo Miluron
Miluron je slovenské vinárstvo, ktoré sa snaží svojim inovatívnym prístupom priniesť nové nepoznané chute. Vinárstvo je zamerané na výrobu ovocných vín. Ovocné vína sú samostatná kategória, na trhu ešte stále veľmi nepoznaná.
Letné ovocné bublinky
Edícia Summer Bubbles predstavuje moderné, svieže a prijemné ovocné vína s jemnými bublinkami a nižším obsahom alkoholu.
V ponuke budú i mimo letných mesiacov. Vinárstvo vsadilo na tri overené chute a to višňa, jablko/baza a malina. Trio ovocných sýtených vín si môžete vychutnať vychladené s ľadom a doplniť čerstvým ovocím.
Chateau GRAND BARI pôsobi v Tokajskej oblasti v obci Veľká Bara. Obhospodaruje približne 60 ha viníc. Víno vyrába výhradne z hrozna z vlastných vinohradov, aby bola zachovaná kontinuita terroir. Snahou je vyrábať špičkové vína z produkcie ekologického vinárstva pre najnáročnejších milovníkov vína.
Cassavita z Tokaja
Víno CASSAVITA vzniklo s cieľom návratu tradície zo 14. storočia, keď Košice mali monopol obchodu s vínom. Neskôr v 16.stor mali Košice už vlastné vinice v Tokaji. Preto sme sa vinárstvo Grand Bari rozhodlo prinavrátiť túto tradíciu a symbolicky odovzdať mestu 1 hektár viníc.
Z tejto vinice vyrobili víno CASSAVITA, s ktorým sa začína písať nová kapitola Košického vína. Jedno euro z predaja každej gľaše tohto vína mimo objemu určeného pre mesto Košice bude odovzdané na obnovu mestskej kultúrnej pamiatky.
Víno Cassavita je vyrobené z odrody Furmint z vinohradu mesta Košice v Tokajskej vinohradníckej oblasti. Biele polosladké víno s atraktívnou ovocno kvetinovou vôňou. Sladšia ovocná chuť záhradného ovocia so stredne dlhým harmonickým záverom. Kúpou vína prispievate na zveľaďovanie mesta Košice.
Ďalšie články
![Umenie nalievať víno](/www/thumbnails/article-box/nalivka-1440x550_x250f1q80mt1738858427.jpg)
Nalievanie vína sa môže zdať jednoduché, ale je to umenie, ktoré môže výrazne zmeniť váš pôžitok z vína. Ponorme sa do fascinujúceho sveta nalievania vína. Jedným z kľúčových aspektov, ktorý sa často prehliada, je vedieť, koľko vína by ste si mali do kalichu naliať. Množstvo, ktorým naplníte kalich, ovplyvní vôňu, chuť a celkový zážitok z pitia vína.
Vyskúšajte štýlové poháre a dekantéry značky Riedel.
![Nové trendy v pití Prosecca](/www/thumbnails/article-box/prosecwinter-1440x550_x250f1q80mt1738775282.jpg)
Prosecco je talianske šumivé víno vyrábané v regiónoch Veneto a Friuli Venezia Giulia, hlavne v okolí Conegliano a Valdobbiadene, v kopcoch severne od Trevisa. Vyrába sa prevažne z bielej odrody Glera (85%). Ovocné a kvetinové, často vykazujúce tóny tropického ovocia, banánového krému, lieskových orieškov, vanilky a medových plástov. Vďaka dostupnej cene sa stalo obľúbenou voľbou pre zákazníkov. Ročne sa predá viac fliaš Prosecca ako fliaš Champagne a Cava dohromady.
![Urobte si štvorchodovú večeru s vínami Cote des Roses Gérard Bertrand](/www/thumbnails/article-box/vecerecotes-1440x550_x250f1q80mt1738751332.jpg)
Prinášame vám možnosť vyskúšať nové recepty v kombinácii s vínami Cote des Roses od Gérarda Bertranda. Ale ak máte vy alebo vaši hostia alergie alebo diétne obmedzenia, nemusíte sa báť. Štvorchodová večera je vegánska a bezlepková a ak si k nim doprajete vína Cote des Roses, zažijete nádhernú kombináciu chutí.
Inšpirujte sa: Valentínske koktaily s Cote des Roses