offerBox
1

28. 11. Degustácia slovenských sektov

offerImage

Pozývame vás na degustáciu sektov zo slovenskými vinármi. Atmosféru tejto peknej akcie spríjemní klavirista František Báleš.

Čítať viac

Black Week zahraničné vína -50 %

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť
Kuracie kúsky v horčicovej omáčke a TIP na víno

Kuracie kúsky v horčicovej omáčke a TIP na víno

Po Vianociach si potrebuje naše telo oddýchnuť od ťažkých pokrmov. Kuracie mäso je ľahko stráviteľné a má málo kalórii. Jeho príprava je všestranná, môžete ho dusiť, grilovať alebo smažiť. Lenka si pre vás pripravila kuracie kúsky v horčicovej omáčke s Basmati ryžou. K tomuto jedlu sa výborne hodí naša novinka Reya Elementa Rizling vlašský 2021.


 

Kuracie kúsky v horčicovej omáčke

Čas prípravy: 30 min, počet porcií: 3-4

Recept pripravila Lenka z WinePlanet.sk

Víno odporučila sommeliérka Denisa Šutáková z WinePlanet.sk. 

 

Ingrediencie
 
500 g kuracích pŕs 
1 strúčik cesnaku
1 lyžica kukuričného škrobu
1 lyžica hladkej múky
soľ, mleté čierne korenie
2 lyžice masla
2 šalotky
2 jarné cibuľky
1 lyžica dijonskej horčice 
200 ml bieleho vína
200 ml kuracieho vývaru 
nasekané bylinky ( tymian, rozmarín )
200 ml  30% smotany
ryža Basmati

Postup 

1.  Kuracie mäso očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájame na rezance.

2.  Mäso dáme do misky, pridáme strúčik cesnaku, kukuričný škrob, hladkú múku, osolíme a okoreníme podľa svojej chuti. Všetko v miske dobre premiešame. 

3.  Na panvici si rozpustíme 1 lyžicu masla a mäso sprudka orestujeme do zlata. Mäso z panvice si odložíme na bok.

4.  Na tej istej panvici dáme znovu 1 lyžicu masla a orestujeme na nej nadrobno nakrájanú šalotku a tenké plátky jarnej cibuľky.

5.  Pridáme horčicu, bylinky , biele víno, vývar, smotanu, soľ a korenie podľa chuti.

6.  Spolu varíme 3 minúty, aby sa omáčka zredukovala. Do hotovej omáčky pridáme kuracie kúsky a dobre premiešame.

7.  Servírujeme s ryžou, alebo s opekanými zemiakmi. Ja som vybrala ryžu Basmati, ktorú si uvaríme podľa návodu na obale. 

Sommeliérka odporúča vhodné víno 

Štandardným pravidlom je párovanie bieleho vína s bielym mäsom a ľahkými jedlami. Najlepšie je tiež zladiť intenzitu vína s úrovňou bohatosti pokrmu. Kombinácia duseného kuracieho mäsa s krémovou omáčkou s ľahkým bielym vínom je veľmi populárna a obľúbená. Reya Elementa Rizling vlašský 2021 je ľahké a svieže biele víno s ovocným charakterom a príjemnou kyselinkou. A práve svieža kyselinka a jemná krémovosť vína vytvára skvelú harmóniu s kuracími kúskami s ryžou. 

Odporúčanie someliérky:

REYA Elementa Rizling vlašský 2021

Vo vôni bieleho vína sa premietajú príjemné tóny lúčnych kvetov a medu. Harmonické biele víno s ovocným charakterom a sviežou kyselinkou. Ukázať víno na eshope.

 

REYA Elementa 

Rada Reya Elementa vznikla ako potreba klientov na lacnejšiu radu vín určených predovšetkým pre gastro segment. Symbolizuje základnú radu vín, ktorú charakterizuje čistá grafická línia. Na etikete sú zobrazené rôzne prvky, grafické elementy, pripomínajúce strapce hrozna. Reya Elementa sú akostné, jednoodrodové vína zo slovenských vinohradov.

Štyri vína Reya Elementa, dve biele suché vína odrôd Rizling vlašský a Tramín červený, jedno ružové víno z odrody Frankovka modrá a červené z odrody Svätovavrinecké. Majú šrobovací uzáver pre ľahkú manipuláciu.

 
Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.