Whitley Neill
Lemongrass & Ginger 43%gin 0,7l
Whitley Neill
Pink Grapefruit 43%gin 0,7l
Whitley Neill
Watermelon & Kiwi 43%gin 0,7l
11. 12. - Degustácia "Vína bez mejkapu"
Na poslednej tohtoročnej degustácii "Vína bez make-upu" ochutnáme vína z vinárstiev ako napr. Le Puy, Zillinger, Zind-Humbrecht alebo Edi Simčič.
Whitley Neill je handcrafted gin, s výnimočnou kvalitou, inšpirovaný temperamentnou, krásnou a záhadnou Afrikou. Malosériová destilácia Johhnyho Neilla, priameho potomka Thomasa Greenalla, posledného zástupcu dlhej línie master- destillerov, WHITLEY NEILL spája 8 generácii odbornosti a celoživotnej lásky k dobrodružstvu.
Priezvisko Greenall Whitley sa spája s výrobou ginu už od roku 1762. Johnny Neill ako mladý muž objavil zbierku fľašiek ukrytú pod schodmi v dome jeho babičky. Chcel sa dozvedieť viac o tomto rodinnom tajomstve a tak pod prísnym dohľadom a odborným vedením jeho starej mamy sa naučil kombinovať ostrosť borievok a radu mnohých príchutí a vôní, ktoré môžu dramaticky zmeniť chute. „Bolo to pre mňa príťažlivé. Bol som ako alchymista. Dlhé roky ma fascinovala Afrika, hlavne vďaka príbehom, ktoré mi o nej vravela moja žena, ktorá pochádza z Afriky. Hovorila o africkom baobabe, o strome, ktorý je známy ako strom života, vďaka svojej schopnosti ukladať vodu v jeho širokom kmeni. Silueta jeho silných koreňov sa stala symbolom nášho brandu.“.
Mottom Whitley Neill ginu je „Inspired by Africa, Made in England“.
Poetree’s je nová fine-diningová reštaurácia v Grand Hoteli Permon**** v Podbanskom, priamo pod majestátnym Kriváňom. Hostia tu môžu ochutnať degustačné menu – počas týždňa kratšie 5-chodové a v sobotu až 9-chodové – a zároveň sledovať prípravu jedál v otvorenej kuchyni, čo vytvára živú a pôsobivú atmosféru. Kuchyňu vedie šéfkuchár Igor Janiga, ktorý spolu s tímom pripravuje gastronomické zážitky, ktoré si hostia naozaj dlho pamätajú.
Rozhovor so somelierkou reštaurácie Barborou Poláchovou.
Červená farba je farbou Vianoc a častejšie, i kvôli chladnejšiemu zimnému počasiu, inklinujeme v tomto ročnom období k červenému vínu. Aké by malo byť vianočné víno?
Vianočné víno by malo byť vínom, pri ktorom sa dá tráviť čas. Vianočné víno by malo byť vínom, o ktoré sa oplatí podeliť sa s rodinou. Nie je dôležitý názov, cena ani body vína; je dôležité, čo konkrétne víno znamená pre vás a vašich najbližších.
Rum je pravdepodobne najrozmanitejším destilátom na svete. Na rozdiel od škótskej single malt whisky, koňaku alebo tequily, rum nie je výsadou jedného národa.
Rum patrí k tým typom darčeka, ktorý má dušu — je elegantný a má svoj príbeh. Je to nápoj ktorý si vychutnávajú milióny ľudí na svete. Avšak je určený pre tých, ktorí vedia oceniť kvalitu, pôvod a čas.
Ako každý rok, Beaujolais Nouveau bude verejnosti predstavené tretí štvrtok v novembri, čiže 20. novembra 2025. Po ročníku 2024, ktorý bol chladný a vlhký, nový ročník v Beaujolais môžeme označiť ako klasický. Ročník 2025 bol výnimočný, čo sa týka kvality, ale aj znepokojivo malý, čo sa týka množstva. Je to spôsobené suchom a slabým kvitnutím, ale aj tým, že niektoré oblasti boli zasiahnuté opakovaným výskytom krupobitia.