Borievky, bylinky, éterické látky v podobe citrusových plodov a mnohé ďalšie prírodné poklady sa už odnepamäti používajú ako medicína. V kombinácii s kvalitným obilným destilátom vytvárajú stáročný liek, ktorý sa postupným prepracovaním a zdokonaľovaním počas rokov dostal na prvú priečku medzi alkoholickými nápojmi.


Nginious!
Švajčiarsko je známe svojou nádhernou krajinou, ktorá ukrýva poklad neoceniteľnej kvality – rôznorodé bylinky. Oliver Ulrich a Ralph Villiger dostali skvelý nápad, ako ich využiť a vytvoriť symbol ich milovanej domoviny – džin Nginious!
Po mnohých výskumoch si uvedomili, že zatiaľ čo bolo k dispozícii niekoľko švajčiarskych džinov, žiaden z nich nebol dostatočne populárny na to, aby sa považoval za skutočný „švajčiarsky džin‟. Cieľom bolo vyrábať džin, ktorý bude mať typické bylinky a sviežosť, ktorú by ste prirodzene spájali so „Švajčiarskom‟.
Vo finále mal džin 18 byliniek , ktoré boli oddelené a destilované v štyroch samostatných dávkach, následne sa zmiešali a vytvorili chutný švajčiarsky džin. Zaujímavý chuťový profil vytvorili pomocou citrónov, pomarančovej kôry, čerstvých grapefruitov, dráča, vavrínových bobúľ, senných kvetov, kvetov ďatelín, medovky, verbeny, yzopu, harmančeka, listov z čiernych ríbezlí, kosatca, bodliaka carline, kardamónu, sladkého drievka a samozrejme z najlepšieho výberu borievok.
V roku 2014 zverili produkciu do odborných rúk Hansa Erismanna z Brennerei Erismann v Eschenmosene. Majiteľovi presláveného liehovaru, ktorého malinové destiláty získali titul „Najlepší švajčiarsky “schnapps”‟ v roku 2013 v časopise Swiss Wine Journal.
Zatiaľ čo Hans dohliadal na destiláciu, receptúru džinu a väčšinu prác stále vykonával Oliver. Všetko pripravuje, kým sa začne destilácia, každá dávka byliniek sa maceruje 6 až 10 hodín. Džin sa vyrába len v malých množstvách 100 – 120 litrov, veľmi pomalou a dôslednou destiláciou pre dosiahnutie najlepšej možnej extrakcie. Výroba väčšiny džinov je týmto procesom ukončená. Oliver a Ralph chceli viac, a tak vyrábajú päť produktov rôznymi metódami, kde je ich hlavným tajomstvom blendovnie čím vznikajú nové chuťové profily.
Toto tajomstvo si uchovali a 30.10.2017 otvorili vlastnú destilériu s názvom Liquid Spirit Distillery, kde jedinečný gin ešte zvelebujú a už s určitosťou vieme, že sa nezastavia a donesú nášmu svetu dalšie poklady v podobe original SWISS ginu.