Beefeater
London Blood Orange gin 37,5%gin 0,7l
11. 12. - Degustácia "Vína bez mejkapu"
Na poslednej tohtoročnej degustácii "Vína bez make-upu" ochutnáme vína z vinárstiev ako napr. Le Puy, Zillinger, Zind-Humbrecht alebo Edi Simčič.
Prvým domovom Beefeater Ginu sa stal liehovar Chelsea, ktorý kúpil farmaceut James Burrough v roku 1863.
V liehovare pôvodne vyrábal likéry, ovocné džemy a punč. Pri hľadaní väčšieho priestoru na udržanie kroku s dopytom sa spoločnosť Beefeater presúva do svojho súčasného domova v Kenningtone. V roku 1963 Beefeater predstavuje v USA tri zo štyroch fliaš ginu. Bol jediným vybraným ginom na palube prvej plavby Queen Elizabeth II do New Yorku. V roku 1987, po takmer 100 rokoch, firmu opúšťa rodina Borrough a predáva ju spoločnosti Whitbread. Od roku 2005 ju vlastní Pernod Ricard a začína program reinvestícií do značky.
Poetree’s je nová fine-diningová reštaurácia v Grand Hoteli Permon**** v Podbanskom, priamo pod majestátnym Kriváňom. Hostia tu môžu ochutnať degustačné menu – počas týždňa kratšie 5-chodové a v sobotu až 9-chodové – a zároveň sledovať prípravu jedál v otvorenej kuchyni, čo vytvára živú a pôsobivú atmosféru. Kuchyňu vedie šéfkuchár Igor Janiga, ktorý spolu s tímom pripravuje gastronomické zážitky, ktoré si hostia naozaj dlho pamätajú.
Rozhovor so somelierkou reštaurácie Barborou Poláchovou.
Červená farba je farbou Vianoc a častejšie, i kvôli chladnejšiemu zimnému počasiu, inklinujeme v tomto ročnom období k červenému vínu. Aké by malo byť vianočné víno?
Vianočné víno by malo byť vínom, pri ktorom sa dá tráviť čas. Vianočné víno by malo byť vínom, o ktoré sa oplatí podeliť sa s rodinou. Nie je dôležitý názov, cena ani body vína; je dôležité, čo konkrétne víno znamená pre vás a vašich najbližších.
Rum je pravdepodobne najrozmanitejším destilátom na svete. Na rozdiel od škótskej single malt whisky, koňaku alebo tequily, rum nie je výsadou jedného národa.
Rum patrí k tým typom darčeka, ktorý má dušu — je elegantný a má svoj príbeh. Je to nápoj ktorý si vychutnávajú milióny ľudí na svete. Avšak je určený pre tých, ktorí vedia oceniť kvalitu, pôvod a čas.
Ako každý rok, Beaujolais Nouveau bude verejnosti predstavené tretí štvrtok v novembri, čiže 20. novembra 2025. Po ročníku 2024, ktorý bol chladný a vlhký, nový ročník v Beaujolais môžeme označiť ako klasický. Ročník 2025 bol výnimočný, čo sa týka kvality, ale aj znepokojivo malý, čo sa týka množstva. Je to spôsobené suchom a slabým kvitnutím, ale aj tým, že niektoré oblasti boli zasiahnuté opakovaným výskytom krupobitia.