Väčšina milovníkov vína dnes pozná Sassicaiu. Hoci víno bolo súčasťou talianskej kultúry už od staroveku, Bolgheri, malá dedinka medzi Stredozemným morom a zvlnenými kopcami, bola len oblasťou veľmi obyčajných vín. Vášeň a intuícia jedného muža zmenili osud tohto regiónu v priebehu niekoľkých krátkych desaťročí - markíz Mario Incisa della Rocchetta, manžel grófky Clarice della Gherardesca.
Tenuta San Guido
Vína z Tenuta San Guido v oblasti Bolgheri patria medzi najžiadanejšie vo svete. Vinárstvo založil Mario Incisa della Rocchetta v polovici dvadsiateho storočia. Rozloha vinohradov je 75 ha s dominanciou Cabernetu Sauvignon. 15% výsadby zaberá Cabernet Franc. Produkcia zahŕňa tri vína Sassicaia, Guidalberto a La Difese. Najznámejším je Sassicaia, z ktorej prvý oficiálny ročník 1969 spustil vlnu vín známych ako „Super Tuscan“. V súčasnosti sa Sassicaia pýši ako jediná v Taliansku apeláciou v rámci jedného vinárstva – Bolgheri DOC.
ĎALŠIE SÚVISIACE PRODUKTY
Tenuta San Guido
Bolgheri Sassicaiavíno červené - suché - r2017 - 0,75l
Tenuta San Guido
Bolgheri Sassicaiavíno červené - suché - r2018 - 0,75l
Tenuta San Guido
Bolgheri Sassicaiavíno červené - suché - r2019 - 0,75l
Tenuta San Guido
Bolgheri Sassicaiavíno červené - suché - r2019 - 1,5l
Tenuta San Guido
Bolgheri Sassicaiavíno červené - suché - r2020 - 0,75l
Tenuta San Guido
Bolgheri Sassicaiavíno červené - suché - r2021 - 0,75l
Píšeme na našom BLOGu
Ponúkame vám jedinečnú možnosť získať ikonické vína, ktoré zvyčajne zostávajú u nás „v trezore“. Vzhľadom na momentálne vyšší dopyt po investičných a prémiových vínach sme uvoľnili do predaja vína, ktoré boli doteraz u nás správne uskladnené a archivované. Sú to vína, ktoré patria k najlepším a najžiadanejším na svete. Vo vyspelých enogastronomických krajinách sa tomu hovorí: kto prvý príde, ten prvý melie.
Toskánsko je známe odrodu Sangiovese, ktorá je kľúčovou odrodou vín Chianti Classico a Brunello di Montalcino. Pred polstoročím miestni vinári začali popularizovať vína vyrobené z medzinárodných odrôd ako sú Cabernet Sauvignon, Merlot a Syrah známymi ako „Super Tuscan“.
Talianske vína a kuchyňa je na Slovensku veľmi populárna. I keď tohtoročné leto bolo poznačené koronou a väčšina dovolenkárov ostalo doma, ešte pred rokom bola top destináciou pre Slovákov práve Taliansko. Slováci milujú Taliansko, taliansku kuchyňu a vína. Rôzne úpravy cestovín, pizzu a rizoto sa pripravujú takmer v každej slovenskej domácnosti a reštaurácii, avšak kvalita nie vždy zodpovedá tomu, čo je na tanieri. Kvalitná pasta je základom. A vybrať k nej správne víno je úlohou someliéra.