Keď sa tradícia snúbi s vášňou, vzniká najlepšie víno na svete. Bez vína by nebolo Francúzsko a bez Francúzska by nebolo víno - krajina galského kohúta je jedným z najväčších a najznámejších producentov vína na svete.
Pivnica Orechová
Pivnica Orechová spracováva hrozno z vlastných vinohradov s rozlohou 54 ha, rozprestierajúcich sa na juhozápadných svahoch Vihorlatských vrchov v Sobranskom vinohradníckom rajóne. Zakladateľom a majiteľom vinárstva je Ing. Pavol Michálek.
V Pivnici Orechová je úzko prepojené pestovanie viniča a technológia jeho spracovania. Vinohrady sú situované v bezprostrednej blízkosti spracovateľských kapacít firmy. Po zbere je hrozno vo veľmi krátkom čase spracované v modernej lisovni, a novovybudovanej muštárni s riadeným procesom vinifikácie muštu.
Vinohradnícka činnosť firmy nadväzuje na pestovateľskú tradíciu Šľachtiteľskej stanice Orechová, ktorá pôsobila v oblasti pod Vihorlatom od roku 1966. Vinohrady sú obrábané integrovaným spôsobom pestovania. Snahou majiteľa vinárstva je udržať v maximálnej miere staré pôvodné vinohrady Šľachtiteľskej stanice. Zachované pôvodné výsadby dodávajú orechovským vínam punc výnimočnosti, ale slúžia i ako zdroj očkovacieho materiálu pri príprave nových výsadieb. Vo vinohrade Orechová boli zachované pôvodné šľachtiteľské výsadby odrôd Rizling rýnsky, Rizling vlašský a Frankovka modrá.
ĎALŠIE SÚVISIACE PRODUKTY
Píšeme na našom BLOGu
Rakúsko pokračuje v stanovovaní meradiel v ekologicky uvedomelom vinohradníctve. V súlade s rozsiahlym a nezávisle kontrolovaným vinohradníckym programom „Udržateľné Rakúsko“ sa v súčasnosti vinič pestuje takmer 12 000 hektárov viníc, čo zodpovedá 27 % celkovej plochy v Rakúsku. Ide o pozoruhodný vývoj vzhľadom na to, že certifikačný program bol spustený len pred desiatimi rokmi.
Keď prvýkrát ochutnáte nealkoholický gin, je to ako otvoriť dvere do paralelného vesmíru. Vaša ďalšia otázka je ako sa vyrába nealkoholický gin? Dodržiava sa pri výrobe rovnaký postup ako pri tradičnej výrobe ginu a alkohol sa potom jednoducho odstráni?