Vo svete je toľko vinohradníckych oblastí, kde sa vyrába šumivé víno. Preto by sme sa nemali držať iba jednej. Poďme preskúmať víno s bublinkami z niekoľkých rôznych vinohradných oblastí a vzájomne ich porovnať.
PIÑA COLADA s rumom DON Q
15. augusta 1954 Monchito Marrero pracoval ako hlavný barman v bare Beachcomber v San Juan's Caribe Hilton. V ten deň ho napadol skvelý nápad. Inšpirovaný nalial do šejkra ananásovú šťavu, kokosové mlieko a výdatne to zalial rumom Don Q. Monchito tak vytvoril úplne prvú Piña Coladu, skutočný tropický originál. Zo všetkých rumov, z ktorých si Monchito si mohol vybrať, siahol po Don Q, pretože vedel, že práve ten typ rumu premení dobrý kokteil na skvelý.
Inšpirujte sa: Letné koktaily s rumom
AKCIA do 31. 7. - Rumové leto až -20 %
Výrazná rumová chuť Don Q Gold je dokonalým doplnkom sladkých tropických chutí klasickej Piña Colady.
Piña Colada
Prezrite si úžasnú zbierku receptov na Piña Coladu, čakajú vás tropické pôžitky. Pripravte sa na cestu chuti a relaxu, ktoré vás prenesú na slnkom pobrežia a kymácejúce sa palmy. Či už hľadáte klasické prevedenie alebo hravý nádych obľúbeného kokteilu, starostlivo vybraný výber uspokojí aj tie najnáročnejšie chuťové poháriky. Vychutnajte si esenciu raja s neodolateľnými receptami na Piña Coladu.
Piña Colada CLASSIC
Ingrediencie
• 60 ml rumu DON Q GOLD 40%
• 45 ml čerstvej ananásovej šťavy
• 15 ml kokosového krému alebo Malibu
• 1 Angostura bitters
• 1 čerešňa na ozdobu
Postup - Zmiešajte všetky ingrediencie s polovicou ľadu, až kým nebude koktail spenený. Nalejte do tulipánového pohára. Ozdobte čerešňou.
DON Q GRAN RESERVA PIÑA COLADA
Ingrediencie
• 40 ml rumu DON Q GOLD 40%
• 15 ml rumu DON Q Gran Reserva Aňejo XO 40%
• 45 ml ananásový džús
• 15 ml kokosového krému alebo Malibu
• Angostura bitters
• 1 čerešňa na ozdobu
Postup - Zmiešajte rum Don Q Gold, ananásový džús, kokosový krém, bitters a pol kopčeka ľadu do svetlej a spenenej hmoty. Nalejte do tulipánového pohára a doplňte s rumom Don Q Gran Reserva. Ozdobte čerešňou.
ELEVATED PIÑA COLADA
Ingrediencie
• 60 ml rum DON Q Reserva 7 Aňos 40%
• 10 ml kokosový krému alebo Malibu
• 75 ml ananásovej šťavy
• 1 Angostura bitters
Postup
Všetky ingrediencie pretrepte s ľadom. Preceďte cez drvený ľad do pohára. Ozdobte lístkom ananásu.
SKINNY PIŇA COLADA
Ingrediencie
• 45 ml rumu DON Q CRISTAL 40%
• 60 ml kokosovej vody
• 1 ČL jemného cukru
• 2 kúsky ananásu
Postup
Všetky ingrediencie vložte do šejkra s ľadom.Dôkladne pretrepte a dvakrát preceďte do koktailového pohára. Odporúčame vodu z čerstvo rozpoleného kokosu.
Rum Don Q
Dnes je Destilería Serrallés jedným z najväčších výrobcov rumu na svete, len v Portoriku pokrýva táto značka takmer 70 % trhu. Názov rumov Don Q pochádza z celosvetovo známej novely „Don Quijote“ od autora Miguela Cervantesa. Rodina Serralles zdokonaľuje umenie výroby rumu už viac ako 150 rokov podľa starej rodinnej tradície. Dnes je Destileria Serrallés jednou z najekologickejších destilerii na svete. Don Q je priekopníkom medzi výrobcami rumov, pokiaľ ide o čistejšie výrobné postupy šetrné k životnému prostrediu. Destileria Serrallés investovala značný čas, znalosti a zdroje, aby sa stala lídrom v oblasti čistejších a ekologických výrobných procesov v odvetví destilátov.
V súčasnosti je výrobný proces charakterizovaný viacnásobným systémom destilácie a aktívnou filtráciou cez čierne uhlie, ktorá produkuje čistý a poctivý rum. Cukrová trstina sa rozdrví a šťava sa povarí, aby sa z nej extrahoval cukor. Získava sa melasa, základ rumu. Tým, že Don Q musí nakupovať melasu, vymysleli spôsob, ako udržať kvalitu. A to pasterizáciou. Nasledovne používajú vlastné kultúry kvasiniek, ktoré používajú viac ako 75 rokov. Kvasinky prirodzene premieňajú cukry v melase na alkohol. Fermentácia trvá 48 – 52 hodín. Don Q je päťkrát destilovaný. Rumy zrejú minimálne jeden rok v amerických dubových sudoch. Pri výrobe rumu Don Q sa používajú iba prírodné ingrediencie. Všetky rumy Don Q sa plnia priamo na mieste v destilerii, aby sa zabezpečila najvyššia kvalita a konzistencia
Ďalšie články
Keď sa tradícia snúbi s vášňou, vzniká najlepšie víno na svete. Bez vína by nebolo Francúzsko a bez Francúzska by nebolo víno - krajina galského kohúta je jedným z najväčších a najznámejších producentov vína na svete.
Rakúsko pokračuje v stanovovaní meradiel v ekologicky uvedomelom vinohradníctve. V súlade s rozsiahlym a nezávisle kontrolovaným vinohradníckym programom „Udržateľné Rakúsko“ sa v súčasnosti vinič pestuje takmer 12 000 hektárov viníc, čo zodpovedá 27 % celkovej plochy v Rakúsku. Ide o pozoruhodný vývoj vzhľadom na to, že certifikačný program bol spustený len pred desiatimi rokmi.
Keď prvýkrát ochutnáte nealkoholický gin, je to ako otvoriť dvere do paralelného vesmíru. Vaša ďalšia otázka je ako sa vyrába nealkoholický gin? Dodržiava sa pri výrobe rovnaký postup ako pri tradičnej výrobe ginu a alkohol sa potom jednoducho odstráni?