offerBox
1

4. 4. - Degustácia s vinárstvom Karpatská Perla

offerImage

Prvý štvrtok po Veľkonočnom období bude patriť degustácii vinárstva Karpatská Perla. Je to pekná príležitosť ochutnať tohtoročné novinky, ktoré nám príde predstaviť osobne pán Šebo.

Čítať viac

Každé šieste najlacnejšie slovenské víno ZADARMO.

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť
 Cancanero Foie gras - novinka v predaji vo vínotéke WinePlanet Nivy centrum

Cancanero Foie gras - novinka v predaji vo vínotéke WinePlanet Nivy centrum

Cancanero je slovenská remeselná konzerváreň zameraná na spracovanie kŕmnych pečení kačíc v kulinárskom svete známych ako Foie gras “. Pečene sú ručne a tepelne spracovávané podľa originálnych francúzskych receptúr podľa francúzskych technológov priamo z Gaskonska, tak, aby táto delikatesa nestratila nič zo svojej jemnosti a rafinovanosti. V rámci spracovateľského procesu nepoužívajú umelé konzervanty, činidlá a dochucovadlá.

Foie gras Cancanero už teraz môžete kúpiť v predajni WinePlanet Nivy centrum v Bratislave. Na eshope nie je produkt k dispozícii.


Ako degustovať foie gras

Teplota

Aby sa uvoľnili všetky jemné arómy a delikátne chute Foie Gras , odporúčame, aby ste ju pred degustáciou nechali 10 minút pri izbovej teplote. Keď je foie gras príliš chladná arómy zostávajú uzavreté a štruktúra stráca svoju hladkosť a rozplývavosť. Ideálna teplota foie gras na degustáciu je 8-10 ºC.

Vyklopenie, krájanie a podávanie

Pred vyklopením obal krátko ponoríme do teplej vody. Pre zachovanie jemnej štruktúry krájame tesne pred podávaním ostrým, tenkým nožom bez zúbkov, ktorý pred tým namočíme do teplej vody a utrieme do sucha.

Podávame na studených tanieroch ako predjedlo vo váhe 35 - 45 g na osobu alebo malý aperitív 5 - 7 g v plátkoch o hrúbke cca 1 cm. Podávame s hriankami a sladkou zaváraninou, ideálne figovým lekvárom alebo sladkým cibuľovým čatní. Polosladké alebo sladké víno tokajského typu vhodne doplní chuťový zážitok z konzumácie tejto pochúťky.

Degustácia

Pred degustáciou sa vyhnite konzumácii jedál a nápojov s dominantnou chuťou ako je tvrdý alkohol alebo slané keksy.

Podmienky skladovania a spotreba

Podmienky skladovania 0-4 °C, spotreba 12 mesiacov, spotreba po otvorení do 7 dní

 
 

Foie gras blok, 130 g, 180 g, sklo Weck, rad Privat

Paštéta z výkrmovej kačacej pečene, delikátne korenená a jemne parfumovaná Armagnacom. Pomalé varenie garantuje zachovanie všetkých senzorických vlastností typických pre túto pochúťku. Paštéta je vyrobená z výkrmovej pečene extra kvality. Konzistencia je jemná, bez vytopeného tuku.

Podávame s hriankami a sladkou zaváraninou, ideálne figovým lekvárom alebo sladkým cibuľovým čatní. Polosladké alebo sladké víno tokajského typu vhodne doplní chuťový zážitok z konzumácie tejto pochúťky.

 

Foie gras entier, 130 g, sklo Weck, rad Privat

Celé kúsky výkrmovej kačacej pečene, delikátne korenené a jemne parfumované Armagnacom , pomaly varené spôsobom aby sa zachovali všetky senzorické vlastnosti pre ktoré je foie gras kráľovnou sviatočných tabúľ. Konzistencia je hutnejšia a od bloku sa odlišuje vytopeným tukom.

Výkrmová kačacia pečeň výberovej kvality je ručne spracovaná a ručne plnená do ikonických sklenených pohárov značky Weck. Neodmysliteľná súčasť gastro výbavy každého správneho gurmána.

 

 

Foie gras blok, 50 g, sklo Weck, rad Bistro

Paštéta z výkrmovej kačacej pečene, delikátne korenená a jemne parfumovaná Armagnacom pomaly varené spôsobom aby sa zachovali všetky senzorické vlastnosti pre ktoré je foie gras kráľovnou sviatočných tabúľ.

Výkrmová kačacia pečeň výberovej kvality je ručne spracovaná a ručne plnená do ikonických sklenených pohárov značky Weck Individuálny formát vhodný na okamžité podávanie.

 

Foie gras entier, 50 g, sklo Weck, rad Bistro

Celé kúsky výkrmovej kačacej pečene, delikátne korenené a jemne parfumované Armagnacom pomaly varené spôsobom aby sa zachovali všetky senzorické vlastnosti pre ktoré je foie gras kráľovnou sviatočných tabúľ. 

Výkrmová kačacia pečeň výberovej kvality je ručne spracovaná a ručne plnená do ikonických sklenených pohárov značky Weck Individuálny formát vhodný na okamžité podávanie.

 

 

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.