offerBox
1

12.9. - MasterClass „Wehlener Sonnenuhr na 7“

offerImage

Pozývame vás na MasterClass siedmych vín z vinohradu Wehlener Sonnenuhr od rieky Mosely. 

Čítať viac
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť
Novinka - taliansky aperitív Alpl Apfelcider

Novinka - taliansky aperitív Alpl Apfelcider

ALPL jablkový mušt vznikol neúnavnou prácou s viac ako 6 000 ovocinárskych rodín z Južného Tirolska a Trentina. Vyrába sa zo starostlivo vybraných a ručne oberaných jabĺk. Alpl stelesňuje pôvodnú silu a prirodzenú čistotu týchto miest. To je jediná ingrediencia, ktorú nájdete v každej fľaši.


ALPL Golden Times

Alpl sa zrodil v Dolomitoch a zachováva si silu a prirodzenú čistotu svojej krajiny. Zameriava sa predovšetkým na regionálnosť, udržateľnosť a prirodzenosť.

Cider Alpl je 100% prírodný a neobsahuje pridaný cukor. Tento produkt pripomína Prosecco alebo Spumante. Vyrába sa druhotnou fermentáciou pomocou metódy Charmat. Vyznačuje jemným perlením a sviežim aromatickým buketom.

V chuti sa prejavuje ľahkou sladkosťou a sviežou kyselinkou, ktorá sa spája s tónmi exotického ovocia a jabĺk. Podávajte ako aperitív alebo vytvorte originálne koktaily. 

 

Koktail Apple Cider Aperol Spritz

Keď raz vyskúšate jablkový mušt a Aperol, budete sa čudovať, prečo táto kombinácia nie je bežnejšia.

Ingrediencie 

•    45 ml cideru ALPL Golden Times
•    15 ml Aperolu  Aperol Aperitivo Bitter 11%
•    90 ml Prosecca Reya Prosecco
•    45 ml sódovej vody
•    1 plátok jablka (na ozdobu)
•    1 badián (na ozdobu)

Postup

Do pohára na víno pridajte jablkový mušt spolu s Aperolom. Pridajte Prosecco a ľad. Navrch nalejte sódovú vodu. Ozdobte badiánom a plátkom jablka. Ilustračné foto.

Koktail Cider 75

Lahodná chuť ginu sa výborne spojí s jablčným muštom a vytvorí osviežujúci letný drink.

Ingrediencie

•    50 ml ginu GINJOY 45%
•    20 ml citrónovej šťavy
•    80 ml cideru ALPL Golden Times

Postup

Veľmi ľahké. Všetko okrem jablčného muštu pretrepte s ľadom a potom dolejte ciderom. Jemne premiešajte a podávajte. Ilustračné foto.

Koktail Cider Sangria

Bohatá sangria v porovnaní s bežnou verziou. Zázvorové pivo a jablčný mušt sa dobre dopĺňajú s bielym, suchým vínom (Sauvignon Blanc je výborný). Pár jabĺk, citrón a pomaranč prinášajú sviežosť.

Ingrediencie (džbán)

•    2 rôzne druhy jabĺk nakrájaných na kocky
•    1 nakrájaný citrón
•    1 nakrájaný pomaranč
•    250 ml cideru ALPL Golden Times
•    250 ml zázvorového piva
•    1 fľaša bieleho vína Reya Sauvignon Blanc Pays d’Oc 2022

Postup

Na sangrii je skvelé to, že všetko spája do veľkého džbánu. Takže všetko pridajte do džánu, dobre premiešajte a ak chcete, nechajte pred podávaním vychladiť na 24 hodín. Tip: Ovocie nakrájané na kocky, obaľte v škoricovom cukre. Ilustračné foto.

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.