offerBox
1

3. 5. - Degustácia vín El Coto s 5-chodovou večerou v Hoteli Elizabeth

offerImage

Pozývame vás na degustáciu vín El Coto do Hotela Elizabeth, ktorý sa nachádza v srdci mesta Trenčín priamo pod stredovekým hradom. Môžete sa tešiť na kvalitné španielske vína El Coto, ktoré budú podávané k 5-chodovej degustačnej večeri. 

Čítať viac

3+1 ZADARMO na ovocné vína Miluron s kódom RIBEZLA

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť
Bryndzová pena s bagetou a májový TIP na víno

Bryndzová pena s bagetou a májový TIP na víno

Májová bryndza sa pokladá za tú najchutnejšiu a najzdravšiu. Lenka pre vás pripravila veľmi ľahkú, ale o to chutnejšiu bryndzovú penu, ku ktorej sa skvele hodí slovenský sekt z vinárstva Hacaj Feteasca Regala Extra Dry 2018.


 

Bryndzová pena s bagetou

 

Čas prípravy: 10 min, počet porcií: 2 

Recept pripravila Lenka z WinePlanet.sk

Víno odporučila sommeliérka Denisa Šutáková. 

Inšpirujte sa ďalšími receptami na našom blogu.

 

Ingrediencie:
 
200 g ovčej bryndze
100 g masla
1 lyžička červenej mletej papriky
1 lyžička limetkovej šťavy
1 lyžica javorového sirupu
morská soľ v mlynčeku 
hrst  nakrájanej pažítky
1 veľká bageta

Postup 

1.  Zmäknuté maslo vymiešame do peny s bryndzou, pridáme červenú mletú papriku, šťavu z limetky, kôru z limetky, javorový sirup, soľ podľa chuti.

2. Všetko spolu s ponorným mixérom dôkladne vyšľaháme. Necháme aspoň 30 minút odležať v chladničke. 

3.  Servírovanie - Nátierku navrstvíme na chrumkavú  bagetu a ozdobíme čerstvou pažítkou.

Bryndza je slovenské zlato, národná špecialita. Vyrába sa z ovčieho mlieka. Bryndza má obrovský benefit pre naše zdravie. V jednom grame bryndze sa nachádza približne miliarda probiotických baktérií, čo je niekoľko stonásobne viac ako v jogurtoch. Bryndza má proti rakovinové účinky pri  cievnych ochoreniach, pri tráviacich problémoch, osteoporóze, cukrovke, posilňuje imunitu, stimuluje hladinu cholesterolu v krvi a znižuje krvný tlak. 

Someliérka odporúča vhodné víno 

Bryndzová pena s limetkou a javorovým sirupom vytvára zaujímavú sviežu, jemne pikantno-sladkastú chuť. Textúra peny je nadýchaná. K bryndzovej pene som vybrala sekt z vinárstva Hacaj v kategórii extra dry. Ovocno herbálna sladšia chuť sektu vytvára s krémovou bryndzovou penou lahodnú a osviežujúcu kombináciu. 

Odporúčanie someliérky:

Hacaj  Feteasca Regala Extra Dry 2018

Slovenský ročníkový sekt  s ovocno - kvetinovým charakterom vo vôni. Chuť je ľahká a svieža s hladkým telom a jemným perlením. Dochuť je harmonická a elegantná. Ukázať víno na eshope.

 

Vinárstvo Hacaj

Vinárstvo Hacaj v Pezinku vyrába kvalitné slovenské sekty klasickou metódou. Celý proces výroby šumivých vín je ručný, so všetkými atribútmi malej rodinnej manufaktúry.

Vinárstvo vlastní 4,5 ha vinohradov v Malokarpatskej oblasti, ostatné hrozno nakupuje od overených pestovateľov. Sekty Hacaj sú povinnou zastávkou pre tých, čo hľadajú viac, než len obyčajné „bublinky“.

 
Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.