offerBox
1

12.9. - MasterClass „Wehlener Sonnenuhr na 7“

offerImage

Pozývame vás na MasterClass siedmych vín z vinohradu Wehlener Sonnenuhr od rieky Mosely. 

Čítať viac

Ružové dozvuky leta až do -40%

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť
Luxusná jazda inšpirovaná luxusným vínom? Antinori a Maserati

Luxusná jazda inšpirovaná luxusným vínom? Antinori a Maserati

Talianska luxusná automobilka a renomované talianske vinárstvo sa spojili a vytvorili úžasné spojenie. Elektrický luxusný kabriolet, ktorý je inšpirovaný super toskánskym vínom Tignanello.


 

Predstavte si toto. Jazdíte po toskánskom vidieku v úhľadnom novom športovom aute. Vietor vám veje vo vlasoch a svetoznáme vinice Chianti Classico miznú v spätnom zrkadle. V azda jednej z najväčších talianskych kolaborácií všetkých čias sa Maserati a Marchesi Antinori spojili, aby uviedli na trh jeden z prvých 100-percentne elektrických, luxusných kabrioletov, inšpirovaný svetoznámym super toskánskym vínom Tignanello od Antinori. Auto sa bude dražiť 14. júla pre charitu na festivale v Napa Valley's Arts for All Gala.

Auto bolo vytvorené exkluzívne pre Marchesi Antinori, ktorého rodinná história siaha 600 rokov a 26 generácií späť, čo z nich robí jedno z najikonickejších mien v talianskom priemysle s vínom, ak nie na celom svete. Hnací stroj na mieru, GranCabrio Folgore Tignanello, bol inšpirovaný vinicami Antinori Tignanello, v srdci Chianti Classico.

Tignanello

Rodina Antinori patrí medzi najstaršie šľachtické vinárske rodiny na svete. Sídlo vinárstva Tignanello sa nachádza v srdci Chianti Classico, na mierne zvlnených svahoch medzi údoliami riek Greve a Pesa. Vinica Tignanello sa rozprestiera na ploche viac ako 788 akrov na vápencových, bridlicových a morských slieňov. Okolo 121 akrov je vysadených viničom. Víno od premiérového ročníka 1970 patrí medzi klenoty talianskych vín. Tignanello bolo prvé víno z odrody Sangiovese zrejúce v barikových sudoch, súčasne prvé červené víno s použitím netradičných odrôd (Cabernet Sauvignon a Cabernet Franc) a jedno z prvých červených vín v regióne Chianti Classico, ktoré nepoužívalo biele odrody. 

Pôda inšpirovala samotnú farbu karosérie vozidla „Terra di Tignanello“, medeno gaštanová farbu. Víno: Tignanello Magnum 2017, Tignanello 2019Tignanello 2020

 

Maserati

Maserati je talianskou klasikou. Spoločnosť bola založená bratmi Maserati v Bologni v roku 1914. Má dlhú históriu v oblasti výroby luxusných automobilov. Nová spolupráca zahŕňa sedačky Vegea „vegan leather“, vyrobené z recyklovaných hroznových materiálov zo samotného vinohradu. Charakteristický štítok Tignanello, ktoré sa na fľaši objavuje od ročníka 1971, sa objavuje aj na výšivkách opierok hlavy a drevených obkladoch.

Toto luxusné športové auto dáva hold Tignanellu. Je vyrobené pre skutočného fanúšika Antinori. Pre niekoho, kto je, spí, dýcha a teraz aj šoféruje Tignanello. Keď však príde na rad licitácia o túto jazdu v aukcii, nastáva otázka. Ktorú by ste si dali radšej? Nové GranCabrio Folgore Tignanello alebo niekoľko stoviek fliaš vína, ktorými je inšpirovaný?

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.