Dňa 18. mája sa v priestoroch spoločnosti Corner/Wineplanet na Starej Vajnorskej uskutočnil Masterclass s vinárstvom Villa Maria, ktorý bol venovaný vínam z kolekcii Reserve a Single Vineyard Taylor Pass, Seddon a Attorney. Práve tieto vína sú odrazom najlepších oblastí Nového Zélandu. Masterclass viedol someliér Rasťo Šuták.


English Harbour
Prvé záznamy produkcie rumu v Antigue siahajú až do roku 1700. Dnes však výroba cukru v Anttigue absentuje a tak English Harbour dováža melasu z Dominikánskej republiky a Guyany. Svoje rumy nechávajú zrieť v sklade bez regulácie teploty pomocou sudov po bourbone a Tennesse whiskey.
Spoločnosť bola založená Fritzom Maytagom v roku 1993. Súčasným riaditeľom je Dennis Carr.
ĎALŠIE SÚVISIACE PRODUKTY
Píšeme na našom BLOGu

Cancanero je slovenská remeselná konzerváreň zameraná na spracovanie kŕmnych pečení kačíc v kulinárskom svete známych ako Foie gras “. Pečene sú ručne a tepelne spracovávané podľa originálnych francúzskych receptúr podľa francúzskych technológov priamo z Gaskonska, tak, aby táto delikatesa nestratila nič zo svojej jemnosti a rafinovanosti. V rámci spracovateľského procesu nepoužívajú umelé konzervanty, činidlá a dochucovadlá.
Foie gras Cancanero už teraz môžete kúpiť v predajni WinePlanet Nivy centrum v Bratislave. Na eshope nie je produkt k dispozícii.

Asi ťažko by sa na svete našla iná odroda s takou obľúbenosťou, akou oplýva práve Sauvignon Blanc. Vína tejto odrody sa vyrábajú takmer vo všetkých vinohradníckych oblastiach sveta v širokej škále štýlov, ktorý vinári dokážu riadiť a usmerňovať prácou vo viniciach aj vo vinárstve. Sauvignon Blanc sa často prihovára mladším konzumentom. Jeho výrazná osobitosť je pre zákazníkov príťažlivá.

Biela či zelená? Obidve sú zdravé a chutné. Reč je o špargli, ktorá je teraz rovnako ako bryndza najlepšia. Lenka pripravila lahodný recept – grilovanú špargľu s proscuitttom a pošírovaným vajíčkom. A skvelým partnerom k špargli je novozéladský Sauvignon Blanc z vinárstva Villa Maria.