HalloWine -35%

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Práve prebieha inventúra skladu. Všetky objednávky budú expedované od 6. októbra 2025. Do tohto dátumu je blesková zásielka pozastavená. Ďakujeme za pochopenie.

Aké víno k jedlám

Odísť z témy

Aké víno k bravčovému mäsu

K pomaly pečenému mladému prasiatku so zemiakovou kašou je perfektným spoločníkom klasické Chardonnay, ktoré vyzrievalo v dubových sudoch. Ak je k bravčovému mäsu servírovaná maslovo smotanová omáčka, vyskúšajte vyzreté Rulandské biele. „Falošný“ vyprážaný rezeň z krkovičky so slovenským zemiakovým šalátom môžeme servírovať s mladým Veltlínom.

Lokálne recepty z bravčového s dusenou kapustou, slaninou a karamelizovanou cibuľou podporíme vyzretým suchým vlašákom s transparentnou aciditou a medovo korenistou štruktúrou. Podobne je to aj pri zabíjačkových špecialitách a výrobkoch, ktoré si rozumejú s mladým Veltlínskym červeným skorým alebo suchým ružovým Cabernetom.  

Prečítajte si článok - Zásady správneho výberu vína k mäsu. 

Čítať viac >

Aké víno k hydine

Na Slovensku patrí hydina k najobľúbenejšiemu druhu mäsa. Je ľahko stráviteľná, menej kalorická a cenovo dostupná. Kuracie a morčacie mäso upravené dusením je vhodné s ľahšími bielymi vínami ako Veltlínske zelené alebo Rulandské biele. Avšak klasické pečené kuracie mäso sa hodí aj k ľahšiemu červenému ako napríklad Beaujolais alebo Modrý Portugal. Ak sa rozhodneme pre ázijskú úpravu hydiny s orientálnym korením, ovocím alebo orechmi, vyberieme Tramín červený, Devín a nevadí im ani jemný…
Čítať viac >

Aké víno k slovenským jedlám

K slovenským jedlám sa jednoznačne hodia slovenské vína. Asi najznámejším jedlom, ktoré patrí k slovákom, sú bryndzové halušky s údenou oravskou slaninou. Avšak moderná slovenská gastronómia ponúka viac. Vybrali sme pre vás vína k obľúbeným slovenským špecialitám. Prečítajte si návod na dokonalé párovanie vína a slovenských jedál. Nájdete v ňom konkrétne odporúčania na víno ku kačke, ku grilovanému pstruhovi, k haluškám, roštenke, alebo jablkovej štrúdli.
Čítať viac >

Aké víno k rybe

Aké víno sa hodí k rybe? Spravidla sa ryby najlepšie snúbia s bielymi vínami, poprípade šumivými alebo ružovými. S červenými vínami opatrne, lepšie je vybrať víno s nižším obsahom trieslovín, pretože môžu v niektorých prípadoch vytvárať v ústach nepríjemnú kovovú pachuť. Prečítajte si nášho sprievodcu párovania vína s rybou v tomto článku. Nižšie nájdete výber vín vhodných k rybe a rybacím jedlám zostavených našou someliérkou Deniskou Šutákovou.
Čítať viac >

Aké víno k bravčovému mäsu

K pomaly pečenému mladému prasiatku so zemiakovou kašou je perfektným spoločníkom klasické Chardonnay, ktoré vyzrievalo v dubových sudoch. Ak je k…
Čítať viac >

Aké víno k hydine

Na Slovensku patrí hydina k najobľúbenejšiemu druhu mäsa. Je ľahko stráviteľná, menej kalorická a cenovo dostupná. Kuracie a morčacie mäso upravené…
Čítať viac >

Aké víno k slovenským jedlám

K slovenským jedlám sa jednoznačne hodia slovenské vína. Asi najznámejším jedlom, ktoré patrí k slovákom, sú bryndzové halušky s údenou oravskou…
Čítať viac >

Aké víno k rybe

Aké víno sa hodí k rybe? Spravidla sa ryby najlepšie snúbia s bielymi vínami, poprípade šumivými alebo ružovými. S červenými vínami opatrne, lepšie…
Čítať viac >

Preskúmajte témy

Najviac čítané

Naše tipy

Slovensko
Balíček TOP slovenské vína
mix -
Balíček TOP slovenské vína
Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.