offerBox
1

28. 11. Degustácia slovenských sektov

offerImage

Pozývame vás na degustáciu sektov zo slovenskými vinármi. Atmosféru tejto peknej akcie spríjemní klavirista František Báleš.

Čítať viac

Black Week zahraničné vína -50 %

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Aké víno k jedlám

Odísť z témy

Víno a bravčové mäso

K pomaly pečenému mladému prasiatku so zemiakovou kašou je perfektným spoločníkom klasické Chardonnay, ktoré vyzrievalo v dubových sudoch. Ak je k bravčovému mäsu servírovaná maslovo smotanová omáčka, vyskúšajte vyzreté Rulandské biele. „Falošný“ vyprážaný rezeň z krkovičky so slovenským zemiakovým šalátom môžeme servírovať s mladým Veltlínom.

Lokálne recepty z bravčového s dusenou kapustou, slaninou a karamelizovanou cibuľou podporíme vyzretým suchým vlašákom s transparentnou aciditou a medovo korenistou štruktúrou. Podobne je to aj pri zabíjačkových špecialitách a výrobkoch, ktoré si rozumejú s mladým Veltlínskym červeným skorým alebo suchým ružovým Cabernetom.  

Prečítajte si článok - Zásady správneho výberu vína k mäsu. 

Čítať viac >

Víno a hydina

Na Slovensku patrí hydina k najobľúbenejšiemu druhu mäsa. Je ľahko stráviteľná, menej kalorická a cenovo dostupná. Kuracie a morčacie mäso upravené dusením je vhodné s ľahšími bielymi vínami ako Veltlínske zelené alebo Rulandské biele. Avšak klasické pečené kuracie mäso sa hodí aj k ľahšiemu červenému ako napríklad Beaujolais alebo Modrý Portugal. Ak sa rozhodneme pre ázijskú úpravu hydiny s orientálnym korením, ovocím alebo orechmi, vyberieme Tramín červený, Devín a nevadí im ani jemný…
Čítať viac >

Slovenské jedlá a vína

K slovenským jedlám sa jednoznačne hodia slovenské vína. Asi najznámejším jedlom, ktoré patrí k slovákom, sú bryndzové halušky s údenou oravskou slaninou. Avšak moderná slovenská gastronómia ponúka viac. Vybrali sme pre vás vína k obľúbeným slovenským špecialitám. Prečítajte si návod na dokonalé párovanie vína a slovenských jedál. Nájdete v ňom konkrétne odporúčania na víno ku kačke, ku grilovanému pstruhovi, k haluškám, roštenke, alebo jablkovej štrúdli.
Čítať viac >

Víno a ryby

Aké víno sa hodí k rybe? Spravidla sa ryby najlepšie snúbia s bielymi vínami, poprípade šumivými alebo ružovými. S červenými vínami opatrne, lepšie je vybrať víno s nižším obsahom trieslovín, pretože môžu v niektorých prípadoch vytvárať v ústach nepríjemnú kovovú pachuť. Prečítajte si nášho sprievodcu párovania vína s rybou v tomto článku. Nižšie nájdete výber vín vhodných k rybe a rybacím jedlám zostavených našou someliérkou Deniskou Šutákovou.
Čítať viac >

Víno a bravčové mäso

K pomaly pečenému mladému prasiatku so zemiakovou kašou je perfektným spoločníkom klasické Chardonnay, ktoré vyzrievalo v dubových sudoch. Ak je k…
Čítať viac >

Víno a hydina

Na Slovensku patrí hydina k najobľúbenejšiemu druhu mäsa. Je ľahko stráviteľná, menej kalorická a cenovo dostupná. Kuracie a morčacie mäso upravené…
Čítať viac >

Slovenské jedlá a vína

K slovenským jedlám sa jednoznačne hodia slovenské vína. Asi najznámejším jedlom, ktoré patrí k slovákom, sú bryndzové halušky s údenou oravskou…
Čítať viac >

Víno a ryby

Aké víno sa hodí k rybe? Spravidla sa ryby najlepšie snúbia s bielymi vínami, poprípade šumivými alebo ružovými. S červenými vínami opatrne, lepšie…
Čítať viac >

Preskúmajte témy

Najviac čítané

Naše tipy

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.