Rakúsko pokračuje v stanovovaní meradiel v ekologicky uvedomelom vinohradníctve. V súlade s rozsiahlym a nezávisle kontrolovaným vinohradníckym programom „Udržateľné Rakúsko“ sa v súčasnosti vinič pestuje takmer 12 000 hektárov viníc, čo zodpovedá 27 % celkovej plochy v Rakúsku. Ide o pozoruhodný vývoj vzhľadom na to, že certifikačný program bol spustený len pred desiatimi rokmi.
Weingut Frischengruber
Pravý breh Dunaja v oblasti Wachau nie je taký známy ako ľavý. Jeho lokalita mimo najväčšieho záujmu turistov uľahčuje pobyt a degustáciu rovnako unikátnych vín.
Jedným zo skrytých drahokamov Wachau je vinárstvo Georg Frischengruber. Vinárstvo sa nachádza v dedine Rossatz vo východnej časti oblasti, priamo cez rieku oproti Dürnstein. Rodina Frischengruber vyrába víno už viac ako 150 rokov. Dnes sú ich Veltlíny a Rizlingy známe a obľúbené v celom Rakúsku. Ako člen „Vinea Wachau“ vyrábajú vína len z hrozna, ktoré sa urodilo vo Wachau.
ĎALŠIE SÚVISIACE PRODUKTY
Weingut Frischengruber
Riesling Smaragd Ried Kreuzbergvíno biele - suché - r2022 - 0,75l
Weingut Frischengruber
Grüner Veltliner Federspiel Frauenweingärten BIOvíno biele - suché - r2023 - 0,75l
Weingut Frischengruber
Grüner Veltliner Smaragd Ried Kreuzbergvíno biele - suché - r2022 - 0,75l
Weingut Frischengruber
Grüner Veltliner Smaragd Ried Kirnbergvíno biele - suché - r2022 - 0,75l
Píšeme na našom BLOGu
Existuje niečo viac upokojujúce počas melancholického jesenného večera ako tanier horúcej, krémovej tekvicovej polievky? V Riedli veria, že každý pokrm by mal byť zážitkom, od bohatej textúry tekvicovej polievky až po sofistikované kombinácie kvalitného vína podávaného v nádhernom skle. Plánujete príjemný večer pri ohni? Tento recept stelesňuje esenciu jesene. Pomôže vám vytvoriť pokrm, ktorý poteší vaše zmysly.
Grűner Veltliner - Veltlínske zelené je v Rakúsku najvýznamnejšou pestovanou bielou odrodou, ktorá zaberá takmer tretinu viníc a nie je ťažké pochopiť prečo. Je to odroda, ktorá má úspech v rôznych štýloch.
V 50. rokoch 20. storočia sa stala najrozšírenejšou odrodou vďaka zavedeniu vzdelávacieho systému Hochkultur Lenza Mosera.
Bez grilovačky by to nebolo leto! Odborníci sa zhodujú, že rozmanité vína z Rakúska sa výborne spájajú s klobásami, steakami a trhaným bravčovým mäsom, čo potvrdil aj majster sveta v grilovaní Adi Matzek.
Grilovanie však nie je len ideálnou príležitosťou otvoriť si fľašu bieleho alebo ružového vína. Na svoje si tu prídu aj milovníci červené vína.