Mas d'en Gil je výsledkom troch historických etáp, ktoré priniesli výnimočné vlastnosti pre vinohradníctvo, vinárstvo a obchod s vínom v oblasti Priorat.
Terra Wylak
7 kilometrov južne od Nitry sa nachádza Terra Wylak – vinárstvo, ktoré patrí do Nitrianskej vinohradníckej oblasti.
Vinohrady oblasti sú vysadené na svahoch pohorí Považského Inovca, Tribeča a taktiež na sprašových pahorkatinách Podunajskej nížiny. Hroznoc pochádza z najlepších vinohradov Slovenska a prevažne sa rodí vo viniciach Nitrianskej a Juhoslovenskej vinohradníckej oblasti.
V roku 2015 pri zrode vinárstva Terra Wylak stáli Roman Holec a Dušan Bajan. Roman Holec si svojou dlhoročnou činnosťou, viac než 28 rokov v úlohe vinára a skúsenosťami z uznávaných vinárskych spoločností, získal rešpekt a uznanie vinárskej verejnosti. Je známy ako exkluzívny vinár, najmä vďaka jeho kvalitným vínam, ktoré sa dokázali presadiť a ohúriť nielen u nás, ale i na medzinárodnej úrovni.
Kapacita vinárstva je 200 tisíc litrov, disponuje najmodernejšími vinárskymi technológiami, umiestnenými v dvoch pivniciach. V nerezovej časti vyzrievajú prevažne biele a ružové vína a v druhej pivnici – s dubovými a barikovými sudmi vyzrievajú najmä červené vína.
ĎALŠIE SÚVISIACE PRODUKTY
Terra Wylak
Rizling vlašskýakostné víno biele - suché - r2022 - 0,75l
Píšeme na našom BLOGu
Halloween je jedným z komerčne najúspešnejších sviatkov v celosvetovom meradle. Kto povedal, že je len pre deti? Kreativita, skvelé kostýmy, strašidelné dekorácie a hudba sú nevyhnutnosťou. Samozrejme jedlo a víno rozprúdia tú správnu zábavu.
Či už organizujete party vo svojom dome alebo vyrážate k niekomu inému, buďte pripravení na čokoľvek s dobrým vínom po ruke. Pamätajte, že víno je dokonalým darčekom pre vašich dospelých priateľov, ktorí na konci októbra organizujú Halloweensku party.
Inšpirujte sa: Aké víno na Halloween
Portské víno a malé čokoládové torty sú skvelou kombináciou sladkých chutí. Delikátne portské víno sa dokonale spája s dekadentnou, čokoládovou chuťou koláčikov. Vychutnajte si s nami lahodné čokoládové tortičky s pohárom portského vína.
Vaječný likér historicky známy aj ako mliečny punč alebo vaječný mliečny punč, je bohatý, sladený nápoj na báze mlieka. Tradične sa vyrába z mlieka, smotany, cukru, žĺtkov. Často kľúčovou zložkou je destilát ako brandy, rum, whisky alebo bourbon.
V Kanade, Spojených štátoch a niektorých európskych krajinách sa vaječný likér konzumuje počas vianočnej sezóny.