V tomto období sa na trhu objavujú mladé vína ročníka 2022.
S trojicou mladých suchých vín odrôd Müller Thurgau, Iršai Oliver a Veltlínske zelené prichádza i vinárstvo Pavelka z Pezinka.
4. 4. - Degustácia Ostrožovič Stará Vajnorská
Pozývame vás na degustáciu tokajských vín priamo s Jaroslavom Ostrožovičom.
Vyhrajte trojdňový pobyt na Tokaji vo vinárstve Ostrožovič. Čítať viac
Pavelka a Syn - Rodinné vinárstvo, ktoré vzniklo v Pezinku v roku 1995. Na čele vinárstva stojí vinár Milan Pavelka spolu so synom Michalom. Pod Malými Karpatmi obhospodarujú viac ako päťdesiat hektárov. Z nich pochádza hrozno, ktoré tvorí základ pre tradičné vína s charakterom malokarpatskej oblasti. V roku 2000 uviedlo vinárstvo na slovenský trh unikátne červené cuvée Paves a o rok neskôr aj jeho bielu verziu. Vinárstvo patrilo k prvým, ktorí uviedli na trh ľadové a prívlastkové vína. Od roku 2015 vinárstvo vyrába svoj sekt Pavelka Sekt Blanc de blancs. „Život je príliš krátky na to, aby sme pili zlé víno“ znie motto rodiny, ktoré najlepšie vystihuje ich vína.
V tomto období sa na trhu objavujú mladé vína ročníka 2022.
S trojicou mladých suchých vín odrôd Müller Thurgau, Iršai Oliver a Veltlínske zelené prichádza i vinárstvo Pavelka z Pezinka.
Pýtali sme sa slovenských vinárov, ktoré ich víno je najpredávanajšie u slovenských spotrebiteľov.
Pozrite sa, ktoré vína patria medzi najobľúbenejšie z vinárstiev Chateau Grand Bari, Karpatská Perla, Pavelka, Ostrožovič, Nichta, Zámocké vinárstvo a Papillon.
Inšpirujte sa: Jesenné inšpirácie na slovenské vína - Priamo od našich vinárov
Pomaly sa vonku ochladzuje a do našich domovov prichádza vôňa a chuť jesene. Naši slovenskí vinári vám prezradia, aký jesenný pokrm si radi pripravia doma a aké víno si k nemu otvoria. Jeseň je tiež ideálnym obdobím, kedy slovenskí vinári prichádzajú na trh s novými vínami. Čo si túto jeseň pre vás pripravili?
Vinárstvo Pavelka je rodinné vinárstvo, ktoré vzniklo v Pezinku v roku 1995. Na čele vinárstva stojí vinár Milan Pavelka spolu so synom Michalom. Pod Malými Karpatmi obhospodarujú viac ako päťdesiat hektárov. Z nich pochádza hrozno, ktoré tvorí základ pre tradičné vína s charakterom malokarpatskej oblasti.
Na naše otázky odpovedá Milan Pavelka.