HalloWine -35%

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Práve prebieha inventúra skladu. Všetky objednávky budú expedované od 6. októbra 2025. Do tohto dátumu je blesková zásielka pozastavená. Ďakujeme za pochopenie.

Winery header

Mazzei

Rodina Mazzei vyrába vína v Toskánsku už viac ako 600 rokov. Castello di Fonterutoli v Chianti Classico vlastní už od roku 1435. Vo svojich vinárstvach sa snažia vyrábať vína, ktoré pomáhajú definovať miestne odrody. Hlboká úcta k pôde a oddanosť trvalo udržateľným postupom je základom ich základných hodnôt. Ich cieľom je zachovať pôdu, aby budúce generácie mohli pokračovať v tradícii toskánskeho vinárstva.

Ser Lapo Mazzei je autorom prvého známeho dokumentu, ktorý používa označenie „Chianti“ v roku 1398. V roku 1435, keď sa jeho vnučka Madonna Smeralda Mazzei vydala za Piera di Agnolo da Fonterutoli, sa vinárstvo stal súčasťou rodinného majetku. Philip Mazzei bol slávny člen rodiny, narodený v roku 1730, ktorý sa stretol s Thomasom Jeffersonom v Londýne. Diskutovali o umení výrobe vína a stali sa priateľmi. V roku 1773 odišiel Philip do Virgínie sadiť vinič. Prišiel tam s viničom, olivovníkmi a farmármi z Toskánska. Založil vinárstvo, ktoré nazval Colle, neďaleko Jeffersonovho Monticello. Mazzei na jeho počesť vyrába víno s názvom „Philip“. Rodinné dedičstvo Fonterutoli pokračuje vo výrobe vín Chianti najvyššej kvality. O dvadsaťštyri generácií neskôr sa produkcia rozšírila aj za hranice Toskánska až na Sicíliu a ich vína si obľúbil celý svet. Dnes vinárstva riadia bratia Francesco a Filippo Mazzei. Ich sestra Agnese sa dala na podnikanie v oblasti architektúry.

Najstaršie vinice rodiny sa nachádzajú v troch susedných dedinách Castellina, Castelnuovo Berardenga a Radda. Vo viniciach Castello di Fonterutoli, Belguardo a Zisola rodina Mazzei praktizuje trvalo udržateľné poľnohospodárstvo, aby zabezpečila stabilitu tohto jedinečného ekosystému. Eliminovali proces chemického hnojenia a odstraňovania buriny. Recyklujú všetok výrobný odpad vrátane stoniek, výhonkov, olivových výliskov a konského hnoja. Tento materiál sa mení na organické hnojivo. Ich mikroklímu ovplyvňuje blízkosťou oceánu. Región sa vyznačuje nízkou vlhkosťou a zrážkami. Pôdy obsahujú oba druhy vápenca Albarese ,spolu s pieskovcovými skalami. Stredná textúra a piesočnaté zloženie zadržiava vodu a má vysokú drenážnu kapacitu.

ĎALŠIE SÚVISIACE PRODUKTY

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.