Ako a kde sa začala vaša cesta za vlastným vinárstvom?
V Čajkove, kde sídlime, bol na viniciach rovnaký počet vinohradníckych domčekov – hajlokov ako bolo domov v dedine. Každá rodina mala aspoň kúsok vinohradu a naša nebola výnimkou. Od malička som chodil pomáhať do vinohradu, čím som bol starší pričuchol som čoraz viac aj k výrobe vína. Po skončení školy som najskôr začal s vínom obchodovať. Postupne som pochopil, že pre výrobu ozajstného vína je potrebné s ním byť od začiatku. Preto sme začali vysádzať vlastné vinohrady, ktoré sa dnes rozprestierajú na ploche 30 hektárov.
Ktorá časť vašej cesty za vlastným vinárstvom bola doteraz najťažšia?
Jedno z najťažších rozhodnutí určite bolo sústrediť sa na výsadbu vlastných vinohradov v takej miere, aby sme boli sebestační v období, keď na celom Slovensku prebiehala najväčšia likvidácia vinohradov. Toto rozhodnutie bolo určite jedno z najťažších, ale ako čas ukázal aj jedno z najlepších.
Patríte medzi oceňované slovenské vinárstva, čo považujete za najväčší firemný úspech?
Ťažko vybrať jedno konkrétne ocenenie, najdlhšie v pamäti však zostávajú tie prvé. V tomto prípade naša prvá medaila zo zahraničia, ktorú získal Devín, výber z hrozna 2011 v Bruseli a tiež striebro Dunaju 2011 v Paríži, kde sme sa ako Slovensko stali najúspešnejšou krajinou. Za najväčší úspech, ale považujeme to, že naše vína zákazníkom dlhodobo chutia a radi sa k nim vracajú.