Zatiaľ čo pivo alebo saké sú klasické kombinácie so sushi, dobre zvolené víno môže posunúť zážitok zo sushi na ďalšiu úroveň. Či už máte radi pikantného tuniaka, chrumkavé krevety alebo klasickú kalifornskú rolku, Maria Jennifer Muir z vinárstva Villa Maria zostavila sprievodcu, ktorý vám pomôže nájsť perfektnú zhodu pre vaše obľúbené sushi rolky.

Nová vínotéka WinePlanet otvorená v Nivy centrum
30. septembra sme spolu s otvorením jedného z najmasívnejších a najvýznamnejších projektov v Bratislave otvorili aj novučkú predajňu WinePlanet.
Viac ako tisíc druhov vína a spiritov nájdete v novej štýlovej predajni WinePlanet v Nivy centrum na druhom podlaží.
Pozývame vás na ochutnávku vína do našich nových priestorov v priestoroch tržnice Nivy. Pre veľký úspech budeme pokračovať v rozlievaní degustačných vzoriek cez systém Enomatic neptretžite. (Predajňa funguje podľa platných nariadení v režime OTP).
Vínotéka WinePlanet Nivy ponúka široký výber slovenských i zahraničných vín. Okrem vína si prídu na svoje aj milovníci prémiového alkoholu, môžete si vybrať z množstva kvalitných značiek rumu, ginu, koňaku, vodky a whisky. V predajni je vám k dispozícii vzdelaný personál a ochotne vám pomôže pri výbere vína alebo spiritov.
Otváracie hodiny: Pondelok - Nedeľa od 9:00 do 21:00

.jpg)








Predstavujeme Nivy centrum
Nivy centrum pozostáva z podzemnej autobusovej stanice, nákupného centra, tržnice, strešného parku a výškovej kancelárskej budovy, ktorá sa stala aj najvyššou budovou na Slovensku. Nivy budú mať 70-tisíc metrov štvorcových nákupných plôch na štyroch podlažiach.
V podzemnom podlaží bude umiestnená autobusová stanica s priľahlými prevádzkami, nadzemné podlažia budú vypĺňať obchody, ale aj služby, na druhom podlaží bude masívny foodcourt a tržnica. Využitá bude aj veľká časť strechy v podobe parku či záhrady.
Pre významnú časť verejnosti bude ešte dôležitejšie otvorenie autobusovej stanice, ktorá bude v kontexte Slovenska výnimočná. Umiestnená bude v podzemí a developer hovorí o „komforte letiskového terminálu“.


Práve „mestská tržnica“ a strecha majú byť konkurenčnými výhodami Nív, samozrejme spoločne s polohou a autobusovou stanicou. Developer tu zriaďuje zóny na cvičenie, bežeckú dráhu, miesta pre piknik či grilovanie, detské ihriská či komunitné záhrady pre obyvateľov okolia.
Priestor je doplnený o bohatú výsadbu (až 134 stromov) a zelené plochy, umiestnené tu však bude aj akési námestie pri východe z foodcourtu a tržnice. Od susedstva tržnice a strechy si developer sľubuje vznik atraktívneho a intenzívne využívaného priestoru.
Nové značky aj služby
Centrum Nivy prinesie známe módne značky ako Stradivarius, Reserved, Intimissimi, Peek & Cloppenburg, New Yorker či SOM store s modelmi od slovenských dizajnérov.
Zároveň prídu do Bratislavy aj značky, ktoré sme na Slovensku doteraz nemali – Women‘secret, Oysho či Zara Home.
Gastroscénu zastúpi známy fastfoodový reťazec, food court Hummusbar, pekáreň Yeme, vinotéka WinePlanet, rôzne reštaurácie a streetfoodové prevádzky.
Chýbať nebudú ani služby – optika, hodinárstvo, pošta, servis elektroniky, ambulancia zubného lekára, fitnesscentrum, cestovná kancelária, kaderníctvo aj barber.




.jpg)
Ďalšie články

Burgundsko je dynamické a vyvíja sa. Na scéne sa objavujú noví pestovatelia a výrobcovia, zatiaľ čo historické vinárstva menia vedenie a obnovujú svoje vinárske postupy. K najintenzívnejšiemu vývoju došlo vo vinohradoch. Okrem prechodu na organické a biodynamické poľnohospodárstvo sa výrobcovia prispôsobujú teplejším vegetačným podmienkam pomocou nových stratégií na ochranu viniča a hrozna pred slnkom, horúčavami a suchom, nehovoriac o jarných mrazov.

64. aukciu vín Hospices de Nuits-Saint-Georges, ktorú po prvýkrát viedla popredná francúzska aukčná sieň iDealWine, sa konala v Château du Clos de Vougeot. Hoci úroda v ročníku 2024 bola kvôli komplikovaným poveternostným podmienkam historicky nízka, kvalita vín je vysoká.

Od prevzatia kontroly nad vinárstvom v roku 1966, Piero Antinori vybudoval rozsiahle impérium, ktoré sa sústredilo najmä na Toskánsko. Za polstoročie premenil tento toskánsky aristokrat obchod s vínom na spoločnosť ovládajúcu viac ako 7000 akrov viníc. Popri tom bol jedným z malej skupiny, ktorá celkovo zmenila tvár toskánskeho a celkovo talianskeho vína a presunula zameranie vína z kvantity na kvalitu.