Farba vám môže napovedať viac o víne, než si myslíte. Farba je prvá, čomu ľudia venujú svoju pozornosť pri víne. Pre mnohých konzumentov vína v osemdesiatych rokoch bola farba synonymom kvality. Hlboká, atramentová, nepriehľadná farba bola určite lepšia ako jasnejšia, granátová. Interpretácia farby je komplexná a je považovaná za rámec hodnotenia vína v závislosti od odrody.
![Nealkoholické drinky - pripravte si známe koktaily v nealko verzii](/www/thumbnails/blog-xs/negr-1440x550-1_500xf1qmt1707923241.jpg)
Nealkoholické drinky - pripravte si známe koktaily v nealko verzii
Ak máte radi zábavu pri príprave alebo popíjaní kokteilov, ale radi by ste si dopriali neaolkohlickú verziu, pripravili sme pre vás skvelé nealko alternatívy k najznámejším koktailom. Zdroj: Riedel
Preferujete alkoholické drinky? Prečítajte si blog: Koktaily na báze ginu Adamus
Nealkoholická Margarita
Zmes citrusových štiav, sirupu, limetky, sódovej vody a soli je presne to, čo potrebujete na servírovanie výborného koktailu, ktorý je skutočným tropickým potešením a zároveň si zachováva najpozoruhodnejšie vlastnosti margarity.
Ingrediencie (na jednu porciu)
• Himalájska soľ
• 1 limetka nakrájaná na mesiačiky
• Ľad
• 30 ml. čerstvej limetkovej šťavy
• 30 ml čerstvej pomarančovej šťavy
• 15 ml čerstvej citrónovej šťavy
• 2 lyžičky agávového nektáru alebo cukrového sirupu
• Sódovka
Príprava
Nasypte soľ na tanier, kúskom limetky prejdite okolo okraja pohára Riedel a jemne ho ponorte do soli, aby ste pokryli okraj. Po dokončení naplňte pohár ľadom. Nalejte limetkovú, pomarančovú a citrónovú šťavu. Pridajte agávový nektár/cukrový sirup do koktailového šejkra a pretrepte, aby sa spojili. Po dokončení nalejte do pohára, doplňte sódovou vodou a ozdobte kúskom čerstvej limetky.
Nealkoholické Martini espresso
Bez alkoholu neznamená bez kofeínu. Takže s týmto lahodným koktailom na báze espressa si môžete vychutnať originálny drink.
Ingrediencie (na jednu porciu)
• 45 ml vodky bez alkoholu
• 30 ml espressa shot, chladené
• 20 ml cukrového sirupu
• 3 kávové zrná na ozdobu
Príprava
Pripravte si espresso shot a nechajte ho vychladnúť v chladničke asi 30 minút. Po vychladnutí nalejte všetky ingrediencie do šejkra naplneného ľadom a intenzívne pretrepávajte asi 20 sekúnd. Zmes preceďte do pohára Riedel a ozdobte kávovými zrnami.
Espresso shot v Taliansku „un caffè“ je malá šálka s aromatickým nápojom. Potrebujete asi 7 g kávy a 25 ml horúcej vody.
Virgin Mojito
Kto by nemal rád mojito? Táto verzia klasického mätového kokteilu bez rumu vás skutočne osvieži a nabije energiou.
Ingrediencie (na jednu porciu)
• 30 ml čerstvej limetkovej šťavy
• 15 ml cukrového sirupu
• 120 ml sódovky
• Ľad
• malý zväzok lístkov mäty
• 1 limetka
Príprava
Nakrájajte limetku na mesiačiky, pridajte ju do pohára Riedel s hrsťou lístkov mäty a rozdrvte pomocou barovej lyžičky. Pridajte čerstvú limetkovú šťavu, cukrový sirup, sódovú vodu, ľad a premiešajte.
Virgin jahodové daquiri
Kombinácia ginu bez alkoholu, jahôd a limetky je všetko, čo potrebujete, aby ste si znovu vytvorili skvelú atmosféru leta i v zime.
Ingrediencie (na jednu porciu):
• 210 ml rozdrvených mrazených jahôd
• 60 ml rozdrvených čerstvých jahôd
• 60 ml čerstvej limetkovej šťavy
• 60 ml cukrového sirupu
• 30 ml ginu bez alkoholu Toison
• plátok limetky a jahody na ozdobu
Príprava:
Pridajte všetky ingrediencie do mixéra a mixujte pri vysokej rýchlosti do hladka asi 30 sekúnd. Keď ste so svojim koktailom spokojní, nalejte ho do koktailového pohára Riedel a ozdobte plátkom čerstvej limetky a jahodou.
Negroni bez alkoholu
Dokonalá nealkoholická náhrada za najobľúbenejší ginový koktail. Príprava je jednoduchá. Potrebujete len gin bez alkoholu, alternatívu ku Campari bez alkoholu, bitters, sirup a pomarančovú kôru.
Ingrediencie (na jednu porciu)
• 30 ml ginu bez alkoholu Toison
• 30 ml cukrového sirupu
• 30 ml alternatívy Campari bez alkoholu
• 2 kvapky pomarančového bitters
• Pomarančová kôra na ozdobu
Príprava
Všetky ingrediencie pridajte do miešacieho pohára s ľadom a miešajte, kým sa nespoja. Preceďte do pohára Riedel Rocks Glass a ozdobte kúskom pomarančovej kôry.
Ďalšie články
![Dom Pérignon - luxusné šampanské](/www/thumbnails/article-box/dom-1440x550_x250f1q80mt1739269548.jpg)
Dom Pérignon je unikátne „Prestige Champagne“. To znamená, že sa vyrába len v najlepších ročníkoch v limitovanom množstve, z toho najlepšieho hrozna.
![Umenie nalievať víno](/www/thumbnails/article-box/nalivka-1440x550_x250f1q80mt1738858427.jpg)
Nalievanie vína sa môže zdať jednoduché, ale je to umenie, ktoré môže výrazne zmeniť váš pôžitok z vína. Ponorme sa do fascinujúceho sveta nalievania vína. Jedným z kľúčových aspektov, ktorý sa často prehliada, je vedieť, koľko vína by ste si mali do kalichu naliať. Množstvo, ktorým naplníte kalich, ovplyvní vôňu, chuť a celkový zážitok z pitia vína.
Vyskúšajte štýlové poháre a dekantéry značky Riedel.
![Nové trendy v pití Prosecca](/www/thumbnails/article-box/prosecwinter-1440x550_x250f1q80mt1738775282.jpg)
Prosecco je talianske šumivé víno vyrábané v regiónoch Veneto a Friuli Venezia Giulia, hlavne v okolí Conegliano a Valdobbiadene, v kopcoch severne od Trevisa. Vyrába sa prevažne z bielej odrody Glera (85%). Ovocné a kvetinové, často vykazujúce tóny tropického ovocia, banánového krému, lieskových orieškov, vanilky a medových plástov. Vďaka dostupnej cene sa stalo obľúbenou voľbou pre zákazníkov. Ročne sa predá viac fliaš Prosecca ako fliaš Champagne a Cava dohromady.