Vínna Fiesta -40 %

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Vyhrajte pobyt a degustáciu vo vinárstve Karpatská Perla. Ako sa zapojiť?

Halloween party s vínom

Halloween party s vínom

Halloween je jedným z komerčne najúspešnejších sviatkov v celosvetovom meradle. Kto povedal, že je len pre deti? Kreativita, skvelé kostýmy, strašidelné dekorácie a hudba sú nevyhnutnosťou. Samozrejme jedlo a víno rozprúdia tú správnu zábavu.

Či už organizujete party vo svojom dome alebo vyrážate k niekomu inému, buďte pripravení na čokoľvek s dobrým vínom po ruke. Pamätajte, že víno je dokonalým darčekom pre vašich dospelých priateľov, ktorí na konci októbra organizujú Halloweensku party.

Inšpirujte sa: Aké víno na Halloween


Dni sú pretkané strašidelnosťou, od vyrezávania tekvíc do lampášov až po nákup sladkostí pre deti a výrobu strašidelných kostýmov. Dokonca aj domy sú zahalené v strašidelných dekoráciách s falošnými pavučinami a kostrami číhajúcimi v rohoch. Ak sa tento rok chystáte usporiadať halloweensku party, pomôžeme vám vykúzliť ducha 31. októbra. Medzi halloweenske vína, ktoré treba hľadať, patrí čokoľvek so slovami „kostra, upír, vlkolak, duch alebo krv" na etikete fľaše. 

Čas dlabať tekvicu

Prípravy na Halloween v minulosti zahŕňali vyrezávanie príšerných tvárí do repy, aby pripomínali démonov a diablov. Do vydlabanej repy sa dávali horiace sviečky.

Žiarivé vyrezávané tváre pripomínali smrť a používali sa aj na vystrašenie susedov. Napriek tomu v roku 1800 írski a britskí migranti nemali repu a rozhodli sa použiť tekvicu. Preto tie strašidelné tekvicové dekorácie. 

Bublinky

Keď myslíte na bubliny, vyskúšajte SERENA 1881 Prosecco Rosé 2023. Je to elixír – jeho magicky ružová farba a ľahká pitnosť dokáže každého očariť. Našťastie na jej vytvorenie nepotrebujete knihu magických kúziel. Skvele sa hodí ku všetkým chodom, najmä k strašidelným, tekvicovým predjedlám. 
 

Červené víno

Poznáte pôvod slova Merlot? Predpokladá sa, že pochádza z francúzskeho slova merle, čo znamená drozd, týka sa tmavej farby strapcov hrozna Merlot. Odhliadnuc od mystiky mena, Merlot je skvelé víno na Halloween pre svoj charakter.

Sýta červená farba vína bude tiež ideálnym doplnkom vášho kostýmu Drakulu alebo dokonca Adamsovho rodinného kostýmu. Merlot je tiež prirodzenou dvojicou pre čokoľvek krvavé, steak, cestoviny s paradajkovou omáčkou alebo jahňacie kotlety.

Víno:

Rothschild Mouton Cadet Rouge 2020
Rutini Colección Merlot 2020
Edi Simčič Duet 2016


 

Biele víno

Halloween nemusí byť vždy o tmavých vínach. Pre tých, ktorí uprednostňujú biele vína, Chardonnay prináša na halloweensku oslavu nádych strašidelnej elegancie. Ideálny doplnok k syrom a ľahším halloweenskym jedlám

Víno: Mascota Vineyards OPI Chardonnay 2022, Haras de Pirque Chardonnay 2023Emiliana Maycas Del Limarí Chardonnay BIO 2022

Portské víno

Máte radi halloweenske cukrovinky? Najmä tie čokoládové? Nie ste sami. Je ťažké odolať všetkým sladkostiam. Prečo nevyrovnať tieto čokoládové dobroty portským vínom?

Víno: Graham's Six Grapes Reserve PortGraham's L.B.V. Port 2018

 

Koľko vína mám kúpiť na party?

Naše odporúčané pravidlo je kúpiť si jednu fľašu vína na osobu. Vždy je však rozumné kúpiť si jednu fľašu navyše, aby ste ju mali poruke, pretože víno sa môže minúť uprostred party, čo by bolo veľmi nepríjemné. Neotvorené fľaše vína si môžete uschovať na inú príležitosť. Vy poznáte svojich hostí najlepšie, ale ak máte pochybnosti, odporúčame riadiť sa pravidlom 40/20/40. Pre halloweenske vína to znamená nákup 40 % bubliniek ,ktoré sú na party veľmi obľúbené, 20% bieleho a 40% červeného vína. Viac ľudí počas  tejto sezóny má tendenciu piť červené a krvavá farba je spätá so strachom.

Aké vína mám kúpiť?

Pre istotu väčšina ľudí volí červenú aj bielu možnosť. Odporúčame vám vybrať plnšie červené vína a suché svieže vína, poprípade šumivé vína, pretože sa zvyčajne najlepšie hodia k pokrmom. Vždy je zábavné byť kreatívny s halloweenskym kombinovaním jedla a vína.

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.