offerBox
1

3. 5. - Degustácia vín El Coto s 5-chodovou večerou v Hoteli Elizabeth

offerImage

Pozývame vás na degustáciu vín El Coto do Hotela Elizabeth. Môžete sa tešiť na kvalitné španielske vína El Coto, ktoré budú podávané k 5-chodovej degustačnej večeri. 

Čítať viac

Jarná akcia do -40% na vína a alkohol

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť
Cabernet Sauvignon – kráľ modrých odrôd

Cabernet Sauvignon – kráľ modrých odrôd

31. augusta je medzinárodný deň Cabernetu Sauvignon, tzv. Cabernet Day. Prečo je táto odroda významná a vyhľadávaná?


Cabernet dokáže vynikajúco vyzrievať v dubových sudoch.

 

Cabernet Sauvignon vznikol spontánnym krížením Cabernetu Franc s odrodou Sauvignon Blanc, pravdepodobne v 17. storočí. Vedcom z Kalifornie sa podarilo v roku 2016 rozlíšiť genóm Cabernetu Sauvignon, ako prvej komerčne pestovanej odrody.

Objavte Cabernety Sauvignon v našom eshope.

Popularita

Ešte v deväťdesiatych rokoch minulého storočia bol obľúbenejší Merlot. V súčasnosti je najrozšírenejšou odrodou na svete Cabernet Sauvignon. Je populárna natoľko, že sa vysádza aj na miestach, ktoré nie sú pre ňu príliš vhodné. Kľúčovou z hľadiska pestovania a kvality je Francúzsko – Bordeaux, Kalifornia – Napa Valley, Austrália – CoonawaraČile – Maipo.

Vôňa a chuť

Cabernet sa najčastejšie sceľuje s odrodami Merlot, Cabernet Franc, CarmenereMalbec. V Austrálii a JAR so Shirazom, v Španielsku s Tempranillom a v Taliansku so Sangiovese. Cabernet dokáže vynikajúco vyzrievať v dubových sudoch, ktoré zjemnia jeho triesloviny.

Cabernet demonštruje svoju jedinečnosť ako hlboké, farebne koncentrované víno s intenzívnou vôňou čiernych ríbezlí, černíc, korenia, ušľachtilých drevín a tabaku. Najlepšie vína sú schopné vyzrievať desiatky rokov. Vhodnými partnermi sú jedlá z hovädzieho mäsa, diviny, pernatej zveriny a k vyzretým, pokojným vínam kvalitné jahňacie.

 
Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.