Vedeli ste, že na južnej Rhône je len jedna apelácia, kde sa môžu vyrábať suché vína z jednej odrody? Zaujíma vás dôvod, prečo vína z južnej Rhôny stoja oveľa menej než napr. vína z Burgundska a pritom majú porovnateľnú kvalitu? Alebo túžite ochutnať jeden z najlepších Tavelov v súčasnosti? To všetko a ešte niečo na viac ste sa mohli dozvedieť počas novembrového semináru „Vína južnej Rhôny“, ktorý bol pripravený v spolupráci s Asociáciou Somelierov Slovenskej Republiky.
Spustili sme rezervácie na predajniach WinePlanet
Vyzdvihnite si víno 1-2 hodiny od objednania! V rámci zlepšovania nákupného procesu sme na eshope zaviedli novinku - rezerváciu tovaru na vybranej predajni WinePlanet v Bratislave alebo v Banskej Bystrici.
Rezerváciu je možné urobiť iba v prípade, že sa tovar na danej predajni nachádza. Po dokončení objednávky vašu rezerváciu ihneď rieši zvolená predajňa WinePlanet. Pre tovar si môžete prísť o 2 hodiny od objednávky a v rámci otváracích hodín predajne. Na vyzdvihnutie máte 24 hodín. Rezervácie vytvorené hodinu pred záverečnou hodinou predajne, môžu byť vyzdvihnuté až nasledujúci deň.
Ako si rezervovať víno v predajni?
1. U vybraného tovaru si v detaile skontrolujte dostupnosť na vybranej predajni, ktorá je uvedená pod cenou pri každom produkte.
2. V košíku vyberte možnosť Rezervovať na predajni a vyberte požadovanú predajňu WinePlanet. Pokiaľ sa tovar v predajni nenachádza je táto voľba neaktívna a môžete pokračovať v objednávke s dodaním na osobný odber z hlavného skladu.

3. Vyplňte kontaktné údaje a skontrolujte otváraciu dobu zvolenej predajne. Potvrďte objednávku kliknutím na Rezervovať a zaplatiť v predajni.
4. Do zadaného e-mailu dorazí potvrdenie objednávky tovaru a predajňa dostáva avízo o odložení tovaru pre vás. Vašu rezerváciu je možné vyzdvihnúť do 24 hodín počas otváracích hodín predajne.

Ďalšie články
Poetree’s je nová fine-diningová reštaurácia v Grand Hoteli Permon**** v Podbanskom, priamo pod majestátnym Kriváňom. Hostia tu môžu ochutnať degustačné menu – počas týždňa kratšie 5-chodové a v sobotu až 9-chodové – a zároveň sledovať prípravu jedál v otvorenej kuchyni, čo vytvára živú a pôsobivú atmosféru. Kuchyňu vedie šéfkuchár Igor Janiga, ktorý spolu s tímom pripravuje gastronomické zážitky, ktoré si hostia naozaj dlho pamätajú.
Rozhovor so somelierkou reštaurácie Barborou Poláchovou.
Červená farba je farbou Vianoc a častejšie, i kvôli chladnejšiemu zimnému počasiu, inklinujeme v tomto ročnom období k červenému vínu. Aké by malo byť vianočné víno?
Vianočné víno by malo byť vínom, pri ktorom sa dá tráviť čas. Vianočné víno by malo byť vínom, o ktoré sa oplatí podeliť sa s rodinou. Nie je dôležitý názov, cena ani body vína; je dôležité, čo konkrétne víno znamená pre vás a vašich najbližších.
Rum je pravdepodobne najrozmanitejším destilátom na svete. Na rozdiel od škótskej single malt whisky, koňaku alebo tequily, rum nie je výsadou jedného národa.
Rum patrí k tým typom darčeka, ktorý má dušu — je elegantný a má svoj príbeh. Je to nápoj ktorý si vychutnávajú milióny ľudí na svete. Avšak je určený pre tých, ktorí vedia oceniť kvalitu, pôvod a čas.


