Od francúzskeho paradoxu po stredomorskú stravu a najnovšie štúdie o starnutí, podnecujú k debate o víne a zdraví. Na základe nových vedeckých výskumov sa nižšie v článku pozrieme na zdravotné a psycho-sociálne výhody vína.
Gin Del Professore
Tento jedinečný taliansky gin vznikol spojením Jerry Thomas Project baru a destilérie „Antica Distilleria Quaglia“. Jerry Thomas Project nie je len obyčajným producentom. Ukrytý za tajnými dverami v srdci Piazza Navona v Ríme, vytvára spirits nám známe ako Gin Del Professore Madame a Gin Del Professore Monsieur.
Tieto giny predstavujú znovuobjavenie strateného štýlu vo výrobe ginu, tzv. „Bathtub Gin“ . Prvý krát sa tento názov objavil okolo roku 1920 v USA počas prohibície. Gin bol v 90. rokoch veľmi populárny, jeho mnohé variácie boli vytvorené z lacného pšeničného liehu a vody, s pridaním rôznych aromatických látok (šťava z borievok, glycerín). Vzhľadom na preferovaný druh fliaš – vysoké a úzke, sa voda nemohla do nich dolievať z umývadla, pretože sa tam nevošla. Voda sa dolievala z kohútika vo vani. Okrem toho, miešanie takéhoto „Ginu“ muselo prebiehať v nenápadných priestoroch, aby výrobca predišiel problémom s políciou. Avšak na miešanie potreboval dostatočne veľkú nádobu - vaňa bola tým najlepším riešením. Práve preto názov „Bathtub Gin“. Takéto giny boli veľmi nekvalitné, ale producenti z Jerry Thomas Project chceli priniesť späť do tejto doby koncept „Bathtub“, ale na veľmi vysokej kvalite, s použitím vyspelej techniky a vysokokvalitných surovín. Tvorenie Gin Del Professore sa začína zmiešaním borievkového destilátu do infúzie bylín a korenín s cieľom získať hlbokú a komplexú arómu. Žiaden z týchto ginov nie je priemyselne filtrovaný, vďaka čomu si zachováva charakteristickú jantárovú farbu. Gin Del Professore sa skladá výhradne len z plodov zozbieraných v Taliansku. Obsahuje 16 rôznych botanicals za studena macerovaných v borievkovom destiláte s bylinkami a koreninami.
ĎALŠIE SÚVISIACE PRODUKTY
Píšeme na našom BLOGu
Ovocné vína sú samostatná kapitola vo svete vín. Svojej obľube sa tešia najmä v oblastiach s chladným podnebím v Severnej Amerike, Škandinávii, ale aj na Slovensku. Spoločnosť Pereg, ktorá sídli v meste Modra, sa zaoberá výrobou ovocných aj hroznových vín. Nadväzuje na tradície predkov, ktoré prepájajú s novými poznatkami a modernou technológiou.
Jarná úroda vyvoláva obraz chrumkavej, čerstvej zeleniny. Tradične býva zelenina nepriateľom vína. Horkosť v artičokoch a špargli sa často považuje za protiklad k vínu. Nebojte sa, existuje niekoľko skvelých tipov, ako si správne vybrať vína s jarným pokrmom.
Jarná ponuka vín až -40%, akcia platná len do 30.4.2024.
Emiliana je najväčšie čílske organické vinárstvo, ktoré sa každý rok 22.4. pripája k oslavám Dňa Zeme. Vinárstvo sa plne venuje organickému a biodynamickému pestovaniu hrozna a hospodáreniu, ktoré chráni našu planétu a samozrejme prináša skvelé vína.
Limitovaná akcia - vína Emiliana -40%