offerBox
1

4. 4. - Degustácia s vinárstvom Karpatská Perla

offerImage

Prvý štvrtok po Veľkonočnom období bude patriť degustácii vinárstva Karpatská Perla. Je to pekná príležitosť ochutnať tohtoročné novinky, ktoré nám príde predstaviť osobne pán Šebo.

Čítať viac

Každé šieste najlacnejšie slovenské víno ZADARMO.

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť
Zaujímavé vína zo Slovenska

Zaujímavé vína zo Slovenska

Slovensko má šesť vinohradníckych oblastí s unikátnym charakterom. Vinohradnícke podmienky nahrávajú k produkcii sviežich a harmonických vín, ktoré sa vzhľadom na klimatické zmeny stávajú čoraz vzácnejšie. Pozreli sme sa na to, ktoré slovenské vína si rozhodne zasluhujú pozornosť a ak ste ich ešte neochutnali je ten najsprávnejší čas.


Z juhu až na východ

Od roku 2018 je rozlohou najväčšia vinohradnícka oblasť - Južnoslovenská. Z tejto oblasti pochádza vinárstvo Château Belá, ktoré je známe svojim Rieslingom a pánom Petrechom. No málokto siahne po jeho Veltlínskom zelenom. Plný a mocný Veltlín. Na Slovensku rastie popularita ružových vín, ale Schiller Cuvée Rosé z vinárstva Kasnyik je úplne iné, netradičné Rosé, ktoré časom vyzrieva a mení svoj charakter.

Ktorá modrá odroda je typicky slovenská? Samozrejme Frankovka modrá a tá z vinárstva Bott Frigyes je plná, ale pritom sofistikovaná.  

Malokarpatskej oblasti určite ochutnajte novinku z portfólia vinárstva Karpatská Perla a to šumivý Pinot Blanc Sekt 2014, ktorý prekvapí Vaše zmysly. Malokarpatský, korenistý až pikantný Pinot Gris z rodinného vinárstva Rariga si zaslúži vašu pozornosť. Ak hľadáte ekologické vinárstvo, nájdete ho v Stredoslovenskej oblasti vo Veľkom Krtíši. Druhý ročník červeného cuvée Dominus z vinárstva Víno Natural Domin & Kušický zaujme ušľachtilosťou a ovocným prejavom.

Ďalšie red cuvée Primus z vinárstva Velkeer sa oplatí ochutnať, na trhu je už len pár posledných fliaš. Vína spod Vihorlatu, ako sa v mnohých prípadoch označujú vína vinárstva Fundus Regius, čerpajú esenciu jedinečnosti z pôdy a mikroklimatických podmienok oblasti. Ochutnať 10ročný Cabernet Sauvignon je u nás raritou a sviatkom. Tokaj patrí medzi slovenské klenoty. Tokajská výberová esencia 2000 z vinárstva J&J Ostrožovič je neskutočným pokladom.

 

 

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.