Milujete čokoládu? My tiež! Stačí, ak si teraz kúpite aspoň jednu čokoládu Venchi, a ste v hre o luxusné čokoládové balíčky, ktoré rozžiaria váš Mikulášsky deň.
Súťaž prebieha na eshope a vo všetkých predajniach WinePlanet počas celého Novembra!
Blíži sa čarovné obdobie roka. Noci sa predlžujú, lístie sa sfarbuje a my sa pripravujeme na sviatok hrôzy. Halloween, oslava všetkého strašidelného a tajomného si vyžaduje drink, ktorý sa hodí k tejto príležitosti.
Ako sa lepšie naladiť na Halloween než tajomným a lákavým kokteilom?
Stačí jeden pohľad na tento koktail a budete vedieť, že vás čaká nepekne dobrý čas. Živá, žlčovito zelená farba pripravuje pôdu pre strašidelný zážitok, ktorý je ideálny pre každé halloweenske stretnutie. Je to koktail ktorý by chválil aj samotný Frankenstein.

200 g nektáriniek
1 plechovka (370 ml) ananásu (kúsky) vo vlastnej šťave
400 ml pomarančového džúsu
200 ml suchého bieleho vína, Reya Sauvignon Blanc Pays d’Oc, IGP, VIN DE PAYS 2022
100 ml Curaçaa
200 ml šumivého vína, Reya Prosecco, TREVISO DOC
Umyte nektárinky, odstráňte jadro a nakrájajte na plátky.
Nektárinky, okrem niekoľkých na ozdobenie, zmiešame s pomarančovým džúsom, vínom, ananásom so šťavou, Curaçaom a sektom. Ozdobíme plátkami nektárinky.
Očarujúci fialový kokteil pre čarodejnice. Tento nápoj nie je len kokteil, je to cesta do ríše mágie, kde každý dúšok vyvoláva predstavy očarujúcich mesačných nocí a rozmarných starých príbehov. Odvážite sa vytvoriť tento elixír?
4 polievkové lyžice cukru
čierne potravinárske, gélové farbivo
50 ml vodky, Absolut vodka 40%
100 ml Curaçaa
150 ml brusnicového džúsu
50 ml grenadíny
75 ml cukrového sirupu
kocky ľadu
1. Zmiešame cukor a potravinárske farbivo
2. Položte 3-4 polievkové lyžice sirupu na plochý malý tanier
3. Cukor dajte na ďalší plochý tanier
4. Koktailový pohár ponorte obrátene s okrajom pohára do sirupu, nechajte trochu odkvapkať a potom bez otáčania pohára vložte okrajom sirupu priamo do cukru. Prípadný prebytok mierne potraste.
5. Na koktail zmiešajte vodku, Curaçao, brusnicový džús, grenadínu a 50ml sirupu
6. Koktail naplňte do pripravených pohárov s ľadom a ihneď podávajte

Koktail Čierny ako uhoľ sa vymyká normám klasickému koktailu. Ponorí vás do hlbín oceánu alebo do temnej nočnej oblohy bez mesiaca. Sila tohto koktailu nespočíva len v jeho intenzívnej čiernej farbe, ale aj v hĺbke chutí. Je nealkoholický, no kompenzuje to symfóniou chutí. Bez ohľadu na to, či budete zombie, čarodejnica alebo upír, s týmto strašidelným kokteilom zapôsobíte na vašej halloweenskej párty.

1 lyžička aktívneho uhlia
čerstvo vylisovaná šťava z polovice citróna
javorový sirup alebo med
perlivá voda alebo sóda
ľad
citrónová kôra na ozdobu
1. V šejkri zmiešajte citrónovú šťavu a javorový sirup alebo med
2. Pridajte štipku aktívneho uhlia
3. Naplňte šejker ľadom a dôkladne pretrepte
4. Preceďte do pohára naplneného ľadom
5. Doplňte perlivou vodou alebo sódou
6. Ozdobte citrónovou kôrou
Koktail, pri ktorom by aj Dracula zozelenal závisťou.
60 ml Aperolu, Aperol Aperitivo Bitter 11%
1 pomaranč
1 limetka
1 vaječný bielok
80 ml toniku – Erasmus Bond Tonic Water
kocky ľadu
Aperol, pomarančový džús, limetkovú šťavu a vaječný bielok vložte do šejkra s kockami ľadu a intenzívne pretrepávajte asi 30 sekúnd.
Kokteil nalejte koktailovým sitkom do pohára s kockami ľadu a doplňte tonikom.

Záhadný a očarujúci halloweensky koktail pána Hyda.
230 ml vodky, Absolut vodka 40%
120 ml Likér Parfait d'Amour
30 ml likér z čiernych ríbezlí
60 ml estragonového sirupu
30 ml čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy
4 vetvičky levandule
8 černíc
fialový cukor na okraj skla
kocky ľadu
Estragónový sirup:
1 šálku cukru a 1 šálku vody dajte do hrnca, aby pomaly zovreli na strednom ohni. Pridajte 2 vetvičky estragónu a varte 10 minút pri zníženom ohni. Potom sirup odstavte z ohňa a nechajte vychladnúť.
Koktail:
Okraje pohára navlhčíme plátkom citróna a vložíme hore dnom do misky s fialovým cukrom tak, aby bol okraj pohára ozdobený cukrom. Potom nalejte citrónovú šťavu, sirup, vodku, likéry a kocky ľadu do šejkra a intenzívne pretrepávajte 20 sekúnd. Koktail nalejeme do pohára a ozdobíme 2 černicami navlečenými na levanduľovej vetvičke.
Milujete čokoládu? My tiež! Stačí, ak si teraz kúpite aspoň jednu čokoládu Venchi, a ste v hre o luxusné čokoládové balíčky, ktoré rozžiaria váš Mikulášsky deň.
Súťaž prebieha na eshope a vo všetkých predajniach WinePlanet počas celého Novembra!
Jedným z najlepšie hodnotených argentínskych vín z odrody Cabernet Franc je Rutini Gualtallary. O tom, či toto víno môže vyzvať na súboj ikonu Malbecu – Apartado, sme sa mali možnosť presvedčiť na októbrovom Masterclasse „Rutini Cabernet Franc vs. Malbec“. Sedem vín zo šiestich ročníkov. MasterClassom nás sprevádzali exportný manažér Rutini Emiliano Magariños a Rastislav Šuták, somelier spoločnosti Corner & Co., Wineplanet.sk.
Kto povedal, že iba mäso sa hodí k vínu? Vegetariánske jedlá dokážu byť rovnako bohaté, plné textúr a vôní – a keď sa správne skombinujú s vínom, vzniká harmónia, ktorá prekvapí aj oddaných milovníkov tradičnej kuchyne. Značka Villa Maria predstavila niekoľko jednoduchých vegetariánskych receptov, ktoré sa výborne dopĺňajú s jej ikonickými vínami z Nového Zélandu. Nechajte sa inšpirovať štyrmi kombináciami jedál a vín, ktoré potešia nielen vegetariánov, ale každého, kto si rád dopraje sviežu a vyváženú chuť.
Obsah alkoholu vo víne je viac než len číslo na etikete, je to kľúčový prvok, ktorý formuje charakter, chuť a zážitok z vína.
Obsah alkoholu predstavuje percento etanolu (čistého alkoholu) vo víne. Táto hodnota je výsledkom fermentácie. Proces, pri ktorom kvasinky premieňajú prírodné cukry v hroznovej šťave na alkohol a oxid uhličitý. Tento fermentačný proces je základom výroby vína a formuje víno aj jeho konečný obsah alkoholu.