UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Vyhrajte pobyt a degustáciu vo vinárstve Karpatská Perla. Ako sa zapojiť?

Vyskúšajte Halloweenske koktaily s vínom a destilátmi

Vyskúšajte Halloweenske koktaily s vínom a destilátmi

Blíži sa čarovné obdobie roka. Noci sa predlžujú, lístie sa sfarbuje a my sa pripravujeme na sviatok hrôzy. Halloween, oslava všetkého strašidelného a tajomného si vyžaduje drink, ktorý sa hodí k tejto príležitosti.

Ako sa lepšie naladiť na Halloween než tajomným a lákavým kokteilom?


Koktail Frankenstein

Stačí jeden pohľad na tento koktail a budete vedieť, že vás čaká nepekne dobrý čas. Živá, žlčovito zelená farba pripravuje pôdu pre strašidelný zážitok, ktorý je ideálny pre každé halloweenske stretnutie. Je to koktail ktorý by chválil aj samotný Frankenstein.

Ingrediencie

200 g nektáriniek
1 plechovka (370 ml) ananásu (kúsky) vo vlastnej šťave
400 ml pomarančového džúsu
200 ml suchého bieleho vína, Reya Sauvignon Blanc Pays d’Oc, IGP, VIN DE PAYS 2022
100 ml Curaçaa
200 ml šumivého vína, Reya Prosecco, TREVISO DOC

Príprava

Umyte nektárinky, odstráňte jadro a nakrájajte na plátky.

Nektárinky, okrem niekoľkých na ozdobenie, zmiešame s pomarančovým džúsom, vínom, ananásom so šťavou, Curaçaom a sektom. Ozdobíme plátkami nektárinky.

Koktail Fialová čarodejnica

Očarujúci fialový kokteil pre čarodejnice. Tento nápoj nie je len kokteil, je to cesta do ríše mágie, kde každý dúšok vyvoláva predstavy očarujúcich mesačných nocí a rozmarných starých príbehov. Odvážite sa vytvoriť tento elixír? 

Ingrediencie

4 polievkové lyžice cukru
čierne potravinárske, gélové farbivo 
50 ml vodky, Absolut vodka 40%
100 ml Curaçaa
150 ml brusnicového džúsu
50 ml grenadíny
75 ml cukrového sirupu
kocky ľadu

Príprava

1. Zmiešame cukor a potravinárske farbivo
2. Položte 3-4 polievkové lyžice sirupu na plochý malý tanier
3. Cukor dajte na ďalší plochý tanier
4. Koktailový pohár ponorte obrátene s okrajom pohára do sirupu, nechajte trochu odkvapkať a potom bez otáčania pohára vložte okrajom sirupu priamo do cukru. Prípadný prebytok mierne potraste.
5. Na koktail zmiešajte vodku, Curaçao, brusnicový džús, grenadínu a 50ml sirupu
6. Koktail naplňte do pripravených pohárov s ľadom a ihneď podávajte

 

 

Koktail Čierny ako uhoľ

Koktail Čierny ako uhoľ sa vymyká normám klasickému koktailu. Ponorí vás do hlbín oceánu alebo do temnej nočnej oblohy bez mesiaca. Sila tohto koktailu nespočíva len v jeho intenzívnej čiernej farbe, ale aj v hĺbke chutí. Je nealkoholický, no kompenzuje to symfóniou chutí. Bez ohľadu na to, či budete zombie, čarodejnica alebo upír, s týmto strašidelným kokteilom zapôsobíte na vašej halloweenskej párty.

Ingrediencie

1 lyžička aktívneho uhlia
čerstvo vylisovaná šťava z polovice citróna
javorový sirup alebo med 
perlivá voda alebo sóda
ľad
citrónová kôra na ozdobu

 

Príprava

1. V šejkri zmiešajte citrónovú šťavu a javorový sirup alebo med
2. Pridajte štipku aktívneho uhlia 
3. Naplňte šejker ľadom a dôkladne pretrepte
4. Preceďte do pohára naplneného ľadom
5. Doplňte perlivou vodou alebo sódou
6. Ozdobte citrónovou kôrou

Koktail Upírovo pokušenie

Koktail, pri ktorom by aj Dracula zozelenal závisťou.

Ingrediencie

60 ml Aperolu, Aperol Aperitivo Bitter 11%
1 pomaranč
1 limetka
1 vaječný bielok
80 ml toniku – Erasmus Bond Tonic Water
kocky ľadu

Príprava

Aperol, pomarančový džús, limetkovú šťavu a vaječný bielok vložte do šejkra s kockami ľadu a intenzívne pretrepávajte asi 30 sekúnd.

Kokteil nalejte koktailovým sitkom do pohára s kockami ľadu a doplňte tonikom.
 

 

 

 

Čarovný elixír od pána Hyda

Záhadný a očarujúci halloweensky koktail pána Hyda.

Ingrediencie

230 ml vodky, Absolut vodka 40%
120 ml Likér Parfait d'Amour
30 ml likér z čiernych ríbezlí 
60 ml estragonového sirupu
30 ml čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy
4 vetvičky levandule
8 černíc
fialový cukor na okraj skla
kocky ľadu

 

Príprava

Estragónový sirup:

1 šálku cukru a 1 šálku vody dajte do hrnca, aby pomaly zovreli na strednom ohni. Pridajte 2 vetvičky estragónu a varte 10 minút pri zníženom ohni. Potom sirup odstavte z ohňa a nechajte vychladnúť.

Koktail:

Okraje pohára navlhčíme plátkom citróna a vložíme hore dnom do misky s fialovým cukrom tak, aby bol okraj pohára ozdobený cukrom. Potom nalejte citrónovú šťavu, sirup, vodku, likéry a kocky ľadu do šejkra a intenzívne pretrepávajte 20 sekúnd. Koktail nalejeme do pohára a ozdobíme 2 černicami navlečenými na levanduľovej vetvičke.

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.